سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۷
با مخترعان و نخبگان خراسان جنوبی(1)

یک جوان مخترع بیرجندی: مخترعین هم اختراعی برای بروکراسی اداری ندارند/ نگاه به اختراعات باید تخصصی باشد

یک جوان مخترع بیرجندی گفت: بروکراسی اداری از مشکلات مهمی است که تاکنون با آن مواجه بوده‌ام و گاهی اوقات سبب بی‌انگیزگی می‌شود.
یک جوان مخترع بیرجندی: مخترعین هم اختراعی برای بروکراسی اداری ندارند/ نگاه به اختراعات باید تخصصی باشد
 
محمد لاخی در گفت‌وگو با خبرنگار خراسان تایم با اشاره به اینکه در حال‌حاضر در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش سیالات در دانشگاه بیرجند حال تحصیل هستم، گفت: در زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ایده‌های بزرگی به ذهنم می‌رسید اما به دلیل اینکه نگرش کاملی نداشتم سعی کردم از ایده‌های کوچک کارم را شروع کنم و به تدریج ایده‌های بزرگ را پیاده کنم.
وی ادامه داد: در حال حاضر به عنوان هسته فناوری در حال فعالیت هستم و در صورتی که شرایط فراهم شود در آینده شرکت دانش‌بنیان تاسیس خواهم کرد.
این جوان مخترع بیرجندی در خصوص اختراع خود تصریح کرد: پیچ سرمدی اولین اختراع من است که به ثبت رسیده و در حال حاضر برای تجاری‌سازی این اختراع اقدام کرده‌ام.
لاخی ادامه داد: پیچ سرمدی با پیچ‌های معمولی تفاوت بسیاری دارد و به دلیل داربودن ویژگی‌هایی خاص این نوع پیچ را از سایر پیچ‌ها متمایز می‌کند.
وی افزود: پیچ‌های معمولی در زمان کار به دلیل فشار زیادی که بر پیچ وارد می‌شود دچار خورده‌گی می‌شوند که پیچ را غیرقابل استفاده می‌کند؛ اما پیچ سرمدی به دلیل سطح تماس زیادی که با کار دارد دچار خورده‌گی نمی‌شود و افزایش سرعت کار و مقاومت بالا از دیگر مزیت‌های این نوع پیچ است.
این جوان مخترع بیرجندی در ادامه با اشاره به اینکه استفاده از این نوع پیچ آچار مخصوص نیاز دارد، گفت: ایده آچار مخصوص این نوع پیچ کار دیگری است که در حال انجام آن هستم.
لاخی با اشاره به مشکلاتی که در مسیر کار با آن مواجه است، تصریح کرد: بروکراسی اداری از مشکلات مهمی است که تاکنون با آن مواجه بوده‌ام و گاهی اوقات باعث بی‌انگیزگی می‌شود.
وی در ادامه با بیان اینکه بروکراسی اداری کاری زمان بر و هزینه بر و سدی بر سر راه پیشرفت افراد است، افزود: متاسفانه ادارات دولتی در ابتدای کار همکاری خوبی با مخترعین ندارند و در انتها زمانی که کار به نتیجه می‌رسد و در صورتی که سوددهی داشته باشد حمایت‌های لازم را انجام می‌دهند این در حالی است که ثبت و نتیجه‌دهی اختراع نیازمند حمایت از همان مراحل اولیه کار است و ادارات در صورتی که قصد شراکت دارند باید در سود و زیان شریک باشند نه اینکه تنها در سود شریک باشند.
این جوان مخترع بیرجندی، از پارک علم وفناوری و بسیج علم و فناوری به عنوان موتور محرک یاد گرد و افزود: ارائه راهنمایی در راستای پیشرفت و توسعه کار از کمک‌هایی است که این دو نهاد انجام می‌دهند.
لاخی با تاکید براینکه نگاه به اختراعات باید تخصصی باشد نه به صورت فله‌ای، تصریح کرد: اختراعات کوچک فروش بیشتری دارد و به ارحتی می‌توان در راستای تجاری‌سازی این اختراعات اقدام کرد در حالی که عده‌ای به دلیل نداشتن نگاه تخصصی و عدم آگاهی از مزیت‌های اختراع، این نوع آثار را بی‌ارزش تلقی می‌کنند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۰۴