شنبه ۱ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۵
با مخترعان و نخبگان خراسان جنوبی(3)

مخترع جوان در بشرویه: آنهایی که ما را مسخره می کردند بعد از کسب مقام مدعی همکاری با ما شدند/ طرح ما نه نمونه داخلی دارد و نه خارجی

مخترع جوان بشرویه ای با بیان اینکه آنهایی که ما را مسخره می کردند بعد از کسب مقام مدعی همکاری با ما شدند، گفت: طرح ما نه نمونه داخلی و نه نمونه خارجی دارد.
مخترع جوان در بشرویه: آنهایی که ما را مسخره می کردند بعد از کسب مقام مدعی همکاری با ما شدند/ طرح ما نه نمونه داخلی دارد و نه  خارجی
 
علی قدیری در گفتگو با خبرنگار خراسان تایم با بیان اینکه اولین مشوق او در زمینه اختراعات  معلم و حمایت های مادی و معنوی خانواده و به خصوص دایی او بوده است، اظهار داشت: کلاس چهارم ابتدایی بر خلاف اینکه بقیه دانش آموزان کاردستی درست می کردند من یک کالسکه کوچک موتوری ساختم و همین مورد خیلی باعث تعجب معلم و سایر دانش آموزان شده بود.

وی با بیان اینکه از سنین پایین کار اختراع و نوآوری را شروع کرده است، گفت: شیوه آبیاری درختان توسط ماموران آبرسانی میزان هدر رفت آب را به شدت افزایش می دهد با توجه به این مسئله تصمیم به طراحی دستگاهی گرفتیم که وقتی به درختی می رسد به طور خودکار امر آبرسانی را انجام بدهد اما وقتی برای جذب بودجه موضوع را با مسئولان اداره منابع طبیعی مطرح کردیم از ما حمایت های لازم صورت نگرفت و همین امر سبب شد که کار طراحی و ساخت دستگاه با نقص فراوانی مواجه بشود.

این نخبه استانی در ادامه به اختراع دیگر خود که سبب سرد شدن آب در یک لحظه می شود اشاره کرد و اظهار داشت: برای ساخت این آبسرد کن استثنایی که نمونه خارجی و داخلی هم ندارد با مشکلات فراوانی مواجه شدیم و برای ساختن آن نیز راه های بسیار زیادی را امتحان کردیم.

وی با ابیان اینکه طرح اولیه ساخت دستگاه با ابتدایی ترین وسایل نظیر آجرهای سفالی پیگیری شد، ادامه داد: با همکاری آقای مرتضی پورسلطان طرح اولیه را ریختیم و آجرهای سفالی را به شکل لوله با چسب در کنار یکدیگر قرار دادیم اما این امر سبب شده بود که خروجی آب زیاد باشد و نتیجه مطلوبی حاصل نشود لکن از همین طرح اولیه فهمیدیم که امکان عملیاتی شدن این طرح وجود دارد.

دانشجوی کارشناسی مکانیک با بیان اینکه پیگیری و ساخت این طرح بسیار دشوار و طاقت فرسا بود تاکید کرد: به خاطر نبود بودجه و امکانات مجبور شدیم چندین بار طرح های اولیه خود را عوض کنیم و در این راستا هر بار از ابتدایی ترین وسایل برای پیشبرد طرح خود الهام می گرفتیم تا اینکه بعد از آزمایش های زیاد به این نتیجه رسیدیم که لوله های سفالی مورد نیاز خود را از یک قالب دست ساز تهیه کنیم که این هم به نوبه ی خود بسیار کار حساس و ظریفی بود اما هر طوری بود 30 متر لوله سفالی درست کردیم.

مخترع جوان بشرویه ای در ادامه گفت: برای راحتی جریان باد بر روی آبسردکن سفالی یک لوله 5 متری قرار دادیم تا به این وسیله آب داخل دستگاه با سرعت بیشتری سرد بشود به همین علت این اختراع با استفاده از انرژي هاي تجديد پذير مانند انرژي باد و گرماي خورشيد دماي آب را به مقدار قابل توجهي کاهش مي دهد و علاوه بر آن در هر جایی حتی اتاق خواب نیز قابل نصب می باشد.

قدیری با بیان اینکه طراحی و ساخت این دستگاه از حدود سال 88 آغاز و سه سال به طول انجامید، گفت: در این مدت تنها کمکی که مسئولین به ما داشتند 20 هزار تومان در ابتدای طرح بود.
وی با انتقاد از یکی از مراکز ذی ربط ادامه داد: قرار شد مبلغ 60 هزار تومان برای پیشبرد طرح به ما کمک بشود اما وقتی که بنا داشتیم کمک را دریافت کنیم با رفتار بسیار بد مسئول مربوطه مواجه شدیم و همین امر سبب شد که همان مبلغ ناچیز را هم قبول نکنیم.

نخبه برجسته کشور با بیان اینکه این اختراع موفق  به کسب مقام دوم کشوري از چهاردهمين جشنواره ي جوان خوارزمي در سال 1391 و مقام دوم کشوري در ششمين جشنواره ملي حرکت در سال 1392 شده است، افزود: همین که این طرح مقام کسب کرد خیلی از مسئولان که هیچگونه حمایتی از طرح نداشتند مدعی همکاری با ما شده بودند و از این طریق لوح تقدیر کسب کردند.

Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۱۰۶
کلمات کليدی: جوان ؛ نخبه ؛ اختراع ، بیرجند ، دانشگاه ، آبسردکن ،سفال ، سفالی ، آجر ، بشرویه ، استان ، کشور ، خوارزمی ، مقام ، همکاری ، مسئولین