سه شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۴
سید مصطفی موسوی‌نژاد:

برنامه دشمن برای انقلاب براندازی نرم و سخت می‌باشد/برای مردم از برجام توقع بیجا درست کردند

سید مصطفی موسوی‌نژاد: انتظار بیجایی برای مردم از برجام درست شده بود به طوریکه گفتند باید تحریم‌ها برداشته شود تا مشکل آب‌خوردن مردم هم حل شود.
برنامه دشمن برای انقلاب براندازی نرم و سخت می‌باشد/برای مردم از برجام توقع بیجا درست کردند
 
دهه فجر انقلاب اسلامی،‌ سرآغاز طلوع اسلام، مقطع رهایی ملت ایران و بخشی از تاریخ ماست که گذشته تاریک را از آینده جدا ساخته‌است. در دهه فجر اسلام تولدی دوباره یافت و اکنون بعد از 40 سال از عمر این انقلاب مردمان این کشور همچنان مردان زمان انقلاب به پای این انقلاب ایستاده‌اند.
در راستای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت‌وگویی داشتیم با سید مصطفی موسوی نژاد تحلیلگر سیاسی استان خراسان‌جنوبی.

خراسان‌تایم: به نظر شما عوامل شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران چه بود؟
موسوی‌نژاد:
عوامل شکل‌گیری انقلاب اسلامی از دو دیدگاه قابل بررسی هستند، نیروهای انسانی و انگیزه‌های مردمی .
مهمترین عامل شکل‌گیری انقلاب در ایران وجود یک رهبریت دینی و حضور آن رهبر دینی در صف اول قیام می‌باشد، در انقلاب‌های مختلف داریم که زمانی که یک مرجع دینی و یک عالم دینی با یک قیام همراه شده است آن قیام به پیروزی رسیده است و ماندگاری آن قیام نیز به این می‌باشد که مردم تا چه زمانی به آن قیام اعتماد داشته باشد و به آن عالم نیز اعتماد داشته باشد.
 در مشروطه دیدیم که با حذف عامل عالم مذهبی آن انقلاب شکست خورد اما مردم ما از انقلاب مشروطه درس گرفتند و مرجعیت را به عالمان دینی سپردند و خودشان نیز مردان و زنان همگی همراه آن عالم ایستادند و عالم دینی نیز رهبری کرد.

خراسان‌تایم: چه اهداف و شعار‌هایی جزو شعارهای اصلی انقلاب بودند و اکنون بعد از 40 سال از عمر این انقلاب به چه میزان به آن اهداف و شعار‌ها دست پیدا کرده‌ایم؟
موسوی‌نژاد:
اهداف انقلاب بسیار زیاد بود، مهمترین هدف انقلاب به وجود آوردن یک حکومت اسلامی در راستای تمدن سازی اسلامی برای رسیدن به ظهور بود و زمینه سازی برای ظهور حضرت مهدی(عج) که در مراحل پنج گانه معروف جای می‌گرفت که شامل انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و در نهایت تمدن اسلامی بود که باید شکل می‌گرفت البته ما همچنان در مرحله سوم یعنی دولت اسلامی هستیم و این یعنی انقلاب اسلامی و نظام اسلامی شکل گرفته است و هنوز دولت اسلامی شکل نگرفته است و در این مرحله باقی مانده‌ایم و مدت‌هاست که این مرحله طول کشیده است و شاید بسیار نیز طول بکشد.
هدف‌های دیگر برپایی این انقلاب عدالت اجتماعی، بازگرداندن دین به حاکمیت و دولت، حمایت از قیام‌های اسلامی و عدالتخواهی مردم کشورهای مختلف دنیا، بهبود زندگی مادی مردم و دیگر مواردی که اکثر این اهداف و شعارها به ثمر نشسته است البته ممکن است نقص‌هایی داشته باشد که این به خاطر کوتاهی مردم و مسئولین می‌باشد زیرا اگر مردم در انتخاب‌های خودشان بیشتر دقت می‌کردند شاید بسیاری از اهداف ما با سرعت بیشتر و بهتری پیش ‌می‌رفت و در جایگاه بهتری بودیم هر چند گزارش سازمان ملل را در حوزه توسعه انسانی که رفاه کشور‌های دنیا را بررسی می‌کرد را مطالعه می‌کردم نوشته بود که ایران در چهار دهه اخیر بیشترین رشد را در حوزه توسعه انسانی داشته است این خودش نشان می‌دهد که حتی در حوزه رفاه اجتماعی ما پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم.

خراسان‌تایم: واکنش دشمنان انقلاب را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا این قطع وابستگی به سود ایران شد یا به ضرر؟ اگر سود بود چرا امروزه عده‌ای به دنبال ارتباط و وابستگی هستند؟ اگر ضرر چرا از ابتدا قطع ارتباط شد؟
موسوی‌نژاد:
دشمنان انقلاب واکنش بسیار سختی را در مقابل انقلاب نشان دادند اما در کنار واکنش سختی که داشتند تمام تلاششان را در نفوذ و منحرف کردن انقلاب داشتند، همانطور که در بسیاری از انقلاب‌های دنیا، انقلاب را به سمت خودشان منحرف کردند این تلاش برای انقلاب ایران نیز داشتند و در کنار آن همیشه متوسل به این بودند که یک براندازی هم داشته باشند و هر دو برنامه یعنی براندازی نرم و براندازی سخت را به موازات هم  پیش می‌بردند.
بعد از اینکه دهه اول انقلاب گذشت، دشمنان از براندازی سخت ناامید شدند و براندازی نرم را با قدرت و بودجه بیشتری پیش گرفته و اکنون بعد از چهل سال که از عمر انقلاب می‌گذرد ما به این نتیجه رسیده‌ایم که تنها راه مقابله با براندازی سخت توانمند سازی قوای نظامی است و با تمام قوای خودمان داریم این کار را انجام می‌دهیم که این باعث شده است که دشمنان در این زمینه بسیار عصبی و ناراحت شوند و تنها راه مقابله با براندازی نرم نیز دلگرم نگه داشتن مردم از انقلاب و اهداف انقلاب می‌باشد که مسئولین باید تمام تلاش خود را در این زمینه انجام دهند.
 اینکه آیا قطع وابستگی ایران به دشمنان به سود ایران بوده است یا به ضرر ایران توجه به این نکته الزامی است که ما با هیچ کشوری به جز آمریکا و رژیم غاصب اسرائیل دشمن نیستیم و اگر آمریکا نیز روزی سیاست‌های مستکبرانه را کنار بگذارد ما با آمریکا نیز دشمنی نخواهیم داشت و حتی کشورهای اروپایی همانند کشورهای انگلستان و فرانسه که تمام تلاششان را در جهت براندازی این انقلاب دارند ما دشمنی آنچنانی با آن‌ها نداریم و رابطه خودمان را با آن‌ها حفظ کرده‌ایم و با آنها  روابط تجاری و دیپلماتیک داریم، در حالیکه تبلیغ می‌شود که جمهوری اسلامی ایران تمام کشورها را با خودش دشمن کرده است و می خواهد گردن‌کشی کند اتفاقاً این کشورهای اروپایی و سایر کشورها بودند که تمام تلاششان را انجام دادند تا با ایران دشمنی کنند در صورتی که ایران با اینها تا جایی که راه داشت کوتاه آمد و گفت ما با شما دشمنی نداریم اگر شما به دنبال براندازی در کشورمان نباشید.
راه کنار آمدن با آن‌ها این است که به خواسته‌های آن‌ها تن بدهیم در حالی که خواسته‌های آنها متوقف نمی‌شود در قبال هسته‌ای کوتاه آمدیم امروزه می‌گویند موشکی و ما مطمئن هستیم که اگر موضوع موشکی را کنار بیاییم موضوع حقوق بشر و تغییر قانون‌های اساسی کشور و آزاد کردن همجنسگرایی را پیش می‌کشند و اگر از این موارد کوتاه بیاییم می‌خواهند از حمایت حزب الله و سایر کشورهایی که در منطقه  از آنها حمایت کنیم کوتاه بیاییم و اگر باز هم در این موضوع کوتاه بیاییم مطمئن باشید روزی خواهد رسید که می‌خواهند ولایت فقیه را کنار بگذاریم و اگر ولایت فقیه را کنار گذاشتیم این افراد تا ایران را به سرنوشت کشور های همچون سودان تبدیل نکنند دست بردار نخواهند شد. بدتر از همه این است که حتی اگر کشور ما همانند کشور‌هایی مثل سودان و مصر شود به مرحله‌ای‌ می‌رسیم که اینها به دیکتاتورهای حامی خودشان نیز رحم نکردند همانطور که به قذافی رحم نکردند و اگر فرصتی پیش بیاید آن کشورها را تا مرز بدبختی پیش می‌برند لذا این تصور که اگر ما در مقابل دشمن کوتاه بیاییم به نفع ماست تصور اشتباهی است.
 مقام معظم رهبری به یک مورد بسیار جالب اشاره کردند که فرمودند« هزینه سازش بیشتر از هزینه مقاومت است».
شما در حال حاضر عربستان را مشاهده کنید آمریکا چندین میلیارد دلار سلاح با چندین برابر قیمت به آن‌ها می‌فروشد و دیدیم زمانی که ترامپ رئیس جمهور شد گفت عربستان را مانند یک گاو می‌پنداریم که اگر به ما شیر داد او را می‌دوشیم و اگر شیر نداشت از گوشت او استفاده می‌کنیم و به همین راحتی با این ادبیات با آنها برخورد می‌کنند.

خراسان‌تایم: چه عواملی باعث ایجاد مشکلات در جمهوری اسلامی می‌شود؟ خصوصا دلیل مشکلات اقتصادی چیست؟ به نظر شما این مشکلات مردم را از حکومت ناامید وئ ناراحت نمی کند؟
موسوی‌نژاد:
ببینید ما اگر اقتصاد مقاومتی را اجرا می‌کردیم به اکثر مشکلات حال حاضر دچار نمی‌شدیم، خوشبختانه تئوری آن دسته از افرادی که مدعی بودند که سازش با غرب نتیجه می‌دهد ولی سرشان به سنگ خورد  با شکست مواجه شد و با اجرایی شدن برجام مردم دیدند که ما آن امتیازهای اقتصادی که باید می‌گرفتیم را نگرفتیم از سویی مسئولین می‌گویند ما به آنچه که از برجام انتظار داشتیم رسیدیم اما مردم می‌بینند که هیچ تغییر خاصی در زندگی ایجاد نشده  لذا مشخص شد که این تئوری اقتصادی جواب نمی‌دهند.
در سمت مقابل تئوری اقتصادی که رهبری بارها بر آن تاکید کردند یعنی اقتصاد مقاومتی که اقتصاد کشور از درون شکوفا شود باعث پیشرفت کشور و باعث بهبود زندگی مردم می‌شود، اقتصادی که با تکانه‌های دلار و نفت و چند تحریم در آن مشکلی ایجاد نشود و قیمت ارز اگر پایین و بالا رفت در آن تاثیری نگذارد و نتیجه آن بهبود زندگی معیشتی مردم می‌شود لذا تنها راه برون رفت از این مشکلات اجرای اقتصاد مقاومتی می‌باشد.

خراسان‌تایم:خب این نظر مخالفان برجام نیست؟شاید موافقان نظر دیگری دارند.
موسوی‌نژاد:
خیر، ببینید حتی کسانی که معتقد بودند که با برجام مشکلات اقتصادی حل می‌شود بارها و بارها گفتند که راه برون رفت ما از مشکلات، اقتصاد مقاومتی است و این یک واقعیت است که باید اجرایی شود اما متاسفانه به بهانه‌های مختلف جلوی اجرا شدن این سیاست‌ها را می‌گیریم و سیاست‌هایی که در تضاد با آن هست را اجرا می‌کنیم.

خراسان‌تایم: اخیرا اغتشاشاتی در سطح کشور رخ داد که شاهد آن بودیم، به نظر شما علت اصلی این اغتشاشات چه بود و چرا یک مطالبه به حق مردم به این سو حرکت کرد؟
موسوی‌نژاد:
چندین عامل بر این اغتشاشات تاثیرگذار بودند یکی از علل اصلی آن نارضایتی عمومی مردم از شرایط اقتصادی و انتظار بیجایی که برای مردم از برجام درست شده بود به طوریکه  گفتند باید تحریم‌ها برداشته شود تا مشکل آب‌خوردن مردم هم حل شود و یا وزیر ورزش در دیدار با قهرمانان وزنه‌برداری گفت اگر برجام اجرایی شود پاداش شما را می‌دهیم، در مجلس نیز تبلیغ می کردند و حتی به  بیوت مراجع از لحاظ ادبیاتی نفوذ کرده بودند که یکی از بزرگان گفتند« هر روز دیر اجرا شدن برجام خسارت به کشور وارد می‌کند» لذا مردم به این نتیجه رسیده بودند که در زندگیشان تحولی ایجاد خواهد شد اما بعد از اینکه دیدن چنین برنامه‌ای نیست یک سرخوردگی اجتماعی در آنها به وجود آمد.

خراسان‌تایم: تاثیر موسسات مالی را در این اتفاق چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 موسوی‌نژاد:
علاوه بر مسئله برجام بحران دیگری که همان موسسات مالی غیرمجاز بودند وجود داشت.
امروز اگر یک بقالی سر کوچه باشد و مجوز نداشته باشد فردا جلوی فعالیت آن را می‌گیرند اما یک موسسه مالی پول مردم را جمع می‌کند و میلیاردها دلار به جیب می‌زند بعد می‌گویند مجوز نداشته‌است.
 رئیس بانک مرکزی می‌گوید مردم در موسسات مالی غیرمجاز سرمایه‌گزاری نکنند، اگر اینطور است پس شما در مملکت چه مسئولیتی دارید؟ موسسه مالی غیرمجاز به وجود می‌آید، آنها مردم را جذب می‌کنند که در آنجا حساب باز کنند، چگونه جلوی موسسه غیر مجاز با آن‌همه پول مردم که در آنها سرمایه گذاری کرده‌اند را نمی‌گیرید، گفتن این حرف‌هایشان باعث دلخوری مردم شد و همانطور که مقام معظم رهبری گفتند دشمن همانند مگسی است که روی زخم می‌نشیند لذا اگر این زخم را داخلی‌ها به وجود نیاورند دشمن روی آن نمی‌نشیند.
مردم چند سال است که درگیر آن هستند زیرا پول و زندگی آنها در آنجا سرمایه‌گذاری شده است، به پشتوانه تبلیغات تلویزیونی ، حمایت‌های دولتی و از سویی دیگر سرمایه‌گذاری مردم در بخش خصوصی جزئی از اقتصاد مقاومتی می‌باشد، مردم پولشان را از بانک برداشتند برای مثال در پدیده گذاشتند تا کار عمرانی در کشور انجام شود.
 مشکلات موسسات مالی نارضایتی‌های زیادی در مردم به وجود آورده است چندین ماه است که مردم اعتراض می‌کنند ولی هیچ کس نیست که به حرف مردم گوش کند لذا مردم به میدان آمدند تا این مطالبات را پیگیری کنند اما در این میان عده‌ای با برنامه ریزی خارجی آمدند و اغتشاشات را مدیریت کردند و مطالبات را به سمت دیگری ببرند هرچند مطالبات مردم منحرف نشد اما چون لیدری این جریان توسط افراد آموزش دیده‌ای صورت گرفته بود شعارها منحرف شد.

خراسان‌تایم: به عنوان سوال آخر شما به عنوان یک کارشناس سیاسی فرجام این انقلاب را چگونه می‌بینید؟
موسوی‌نژاد:
من با اطمینان کامل می‌گویم اگر شرایط کنونی ادامه پیدا کند و اگر این راهی که جوانان انقلابی در پیش گرفته‌اند را ادامه دهند فرجام این انقلاب به ظهور حضرت مهدی(عج) منتهی خواهد شد اما هشدار می‌دهم انقلاب حضرت موسی را دشمن خارجی به زمین نزد، انقلاب او را قارون‌ها به زمین زدند آنهایی که ثروت زیادی داشتند، انقلاب او را سامری‌ها به زمین زدند کسانی که از همان قوم حضرت موسی بودند اما انحرافات فکری و فرهنگی به وجود آوردند لذا مردم ما باید هوشیار باشند سامری‌ها انحرافات فکری و فرهنگی در آنها به وجود نیاورند و مسئولین ما هوشیار باشند که قارون‌ها در این مملکت حکمرانی نکنند اگر ما جلوی این دو عامل را در داخل کشور بگیریم دشمن خارجی هیچ غلطی نمیتواند بکند.
 مطمئناً این انقلاب زمینه‌ساز ظهور خواهد شد، مقام معظم رهبری نیز بارها دیده‌ام که در پایان هر سخنرانی خودشان از آینده امیدوار کننده این مملکت می‌‌گویند لذا ما نیز به آینده این مملکت امیدواریم و مطمئنم که روزی خواهد رسید که این کشور در میان قدرت‌های بزرگ دنیا همانطور که نشانه‌های آن امروزه وجود دارد حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت در صورتی که همه مردم ما برای کشور دل بسوزانند و کشور را برای خودشان بدانند زیرا این کشور برای آنهاست و جوانان این کشور هستند باید آینده کشور را بسازند و ان شاء الله شاهد آینده خوبی خواهیم بود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۲۰۵۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , انقلاب , برجام