حسین مرادی در گفت و گو با خبرنگار خراسان تایم با اشاره به فعالیت خود در زمینه کارآفرینی دانشبنیان، گفت: فعالیتهای اجرایی خود را از سال 81 شروع کرده ام و در پروژه های شرکتهای مختلفی از جمله ایران خودرو، سازمان بنادر و دریانوردی، داده پردازی ایران و غیره فعالیت داشتهام.
مرادی اظهارکرد: تجربه جدی اینجانب در زمینه کارآفرینی با داوری و سخنرانی در اولین رویداد جهانی استارتاپ ویکند بیرجند در سال 92 شروع شد و در رویدادهای استارتاپ ویکند دوم، سوم و چهارم بیرجند نیز به عنوان برگزارکننده، داور یا مربی مشارکت داشته ام. وی عنوان کرد که خروجی این رویدادها، اشتغالزایی و خلق ثروت توسط کارآفرینان جوان کشور بوده است.
وی عنوان کرد: ایده یواسپیس (فضای اختصاصی شما) در اواخر سال 93 و بعد از برگزاری موفق استارتاپ ویکند سوم بیرجند به ذهنم رسید و در آبان ماه 1394، سامانه یواسپیس (Uspace.ir) به صورت آزمایشی راهاندازی شد و در مردادماه 95 نیز رسماً از یواسپیس (اولین سامانه جامع آنلاین خدمات کشور) رونمایی شد.
سیدمحمد نصرالهی، فوق لیسانس فناوری اطلاعات و برگزارکننده و مشاور رویدادهای استارتاپ ویکند بیرجند و یزد، کارآفرین دیگری است که در ارتباط با توسعه یواسپیس فعالیت دارد و یواسپس (Uspace.ir) را اولین سامانه جامع فروش آنلاین خدمات کشور معرفی می کند.
وی ادامه داد: یواسپس (Uspace.ir)، سامانه ای است که برای فروش آسان خدمات راهاندازی شده و مشتری می تواند به صورت آنلاین و با حداکثر تخفیف، خدمت موردنظر خود را دریافت کند.
نصرالهی تصریح کرد: از طریق سامانه یواسپس (Uspace.ir)، خدمات دهنده ها می توانند بصورت آنلاین و به سادگی و بدون هزینه، سایت اختصاصی فروش خدمات خود شامل فروش بلیط، بن تخفیف و رزرواسیون اینترنتی را با ویژگی های فوق العاده در اختیار داشته باشند.
وی در ادامه، زمینه کاری یواسپس (Uspace.ir) را خدمات اقامتی، بومگردی، تالارها و اماکن پذیرایی، اماکن آموزشی و تحقیقاتی، استخرها، امکان ورزشی، سینماها، رستوران ها و خدمات درمانی معرفی می کند و تاکید می کند که یواسپیس برای هر خدمت دهنده، یک وب سایت با نام دلخواهشان ایجاد می کند.
نصرالهی با اشاره به اینکه محدوده ارائه خدمات در این سامانه تنها خراسان جنوبی نیست، افزود: هدف ما کشوری و حتی فراتر از کشور است و تاکنون نیز موفق به فروش خدمات در استانهای مختلف کشور با بالاترین تخفیف شدهایم.
نصرالهی تصریح کرد: در "یواسپیس" مشتری حق انتخاب زیادی برای استفاده از خدمات دارد و میتواند با ملاحظه انواع خدمات مختلف در زمینههای متفاوت، خدمت مورد نظر خود را خریداری کند.
وی با بیان اینکه خدمات دهنده ها برای داشتن یک سایت سنتی فروش آنلاین خدمات، سالیانه بایستی حداقل 10 میلیون تومان بودجه برای راه اندازی و پشتیبانی سایت درنظر بگیرند، گفت: ارائهدهندگان خدمات می توانند به صورت رایگان، خدمات خود را در سامانه یواسپس (Uspace.ir) قرار دهند و در صورت فروش آنلاین خدمات، درصدی به عنوان کمیسیون به یواسپس (Uspace.ir) پرداخت میکنند و در صورتی که خدمت مورد نظر به فروش نرسید، هیچ گونه هزینهای از خدمت دهنده دریافت نمیشود.
مرادی با اشاره به اینکه در حال حاضر کشور ما از لحاظ درآمدی دارای محدودیت است و دستگاه های اجرایی و شرکت های وابسته به بودجه دولت، باید درآمدزایی داشته باشند، تصریح کرد: در این سامانه، سعی شده حداکثر استفاده را از ظرفیتهای موجود خدماتی کشور داشته باشیم، به طوری اگر دانشگاه یا ادارهای دستگاه گران قیمتی را برای استفاده محدود خود با قیمت بالا خریداری کرده است، می تواند با قرار دادن خدمت موردنظر بر روی سایت یواسپس (Uspace.ir)، دستگاه را به سایر افراد اجاره و از این طریق، درآمدزایی داشته باشد.
مرادی در ادامه با اشاره به اینکه یواسپس (Uspace.ir) در راستای تحقق اهداف اقتصادمقاومتی در حوزه خدمات راه اندازی شده است، گفت: در این ایده، بدون هزینهزایی برای دولت، با استفاده از داشتههایمان خلق ثروت میکنیم.
به گفته نصرالهی، همه باید به سمت حمایت از کارآفرینی حرکت کنیم و برای حل مشکلات موجود از طریق ایدهپردازی و کارآفرینی اقدام کنیم.
وی در ادامه از استقرار بیش از 50 درگاه فروش در 9 دسته بر روی یواسپس (Uspace.ir) خبر داد و افزود: مراکز اقامتی، تالارهای پذیرایی، اماکن تفریحی ورزشی، اماکن آموزشی و تحقیقاتی، سینماها، تورهای تفریحی- ورزشی، خدمات درمانی و پزشکی، ویزیت رایگان داندانپزشکی برای دانشجویان و بازنشستگان، رویدادهای فرهنگی مانند سمینارها و همایش ها دستههای خدمات ارائه شده در یواسپس است.
مرادی در ادامه با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری در حد توان و اختیارات خود حمایتهایی را برای توسعه این سامانه کرده است، افزود: قوانین بالادستی گاهی اوقات دست و پاگیر هستند و اجازه ارائه خدمات ادارات و سازمانهای دولتی را به عموم مردم نمیدهد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود، کارآفرینی را نیاز قطعی کشور دانست و افزود: تحقق این مهم، نیازمند فرهنگسازی است و مجموعه یواسپیس (Uspace.ir) در این راستا، کانال تلگرام ایستارتاپس را از دی ماه 1394 در آدرس eastartups@ راه اندازی نمود. این رسانه، در حال حاضر با حدود 10 هزار مخاطب، دومین رسانه تلگرامی مطرح حوزه استارتاپی کشور است که بر موضوع داستان موفقیت و الگوی فکری بزرگان و کارآفرینان متمرکز شده است.
مرادی در پایان با اشاره به اینکه برای ایجاد استارتاپ، ابتدا فرد باید با فرهنگ استارتاپ آشنا باشد و بدون سرمایه شروع کرده و تمام کارها توسط خود فرد و یا گروههای کوچک انجام شود، اظهارکرد: استارتاپ ها، کسب وکارهای نوپای دانش بنیانی هستند که در آن ها، هزینهها به صورت خطی، ولی درآمدها به صورت نمایی افزایش مییابند.