در بحث تجمل گرایی، به ویژه و در حکومت اسلامی نوک پیکان متوجه حاکمان و والیان کشور است. حاکم جامعه باید از بعضی کارهای مشروع که به ظاهر، دنیادوستی، لذت گرایی، حب جاه و مقام و مانند آن خوانده می شود، پرهیز کند ؛ زیرا رفتار، کردار، طرز تفکر و زندگی او به خاطر موقعیت خاصی که در جامعه دارد، در نظر عموم به منزله معیاری برای خوبی و بدی رفتار به شمار می آید. به همین سبب، مردم از نوع خوراک، پوشاک، مسکن، اتومبیل و دیگر ظواهر زندگی او الگو می گیرند. در صورت بهره مندی او از زندگی اشرافی، مردم نیز ناخودآگاه به تجمل گرایی بیش از حد تشویق خواهند شد که این خود، یکی از راه های شکل گیری اخلاق پست و اندیشه های بی ارزش در جامعه است. در صورت آلوده شدن کارگزاران کشور به تجمل گرایی و زندگی مرفه، مردم نیز بر اساس فرمایش حضرت علی علیه السلام که: «اَلنّاسُ بأُمَرائِهِمْ أشْبَهُ مِنْهُمْ بِآبائِهِمْ؛ شباهت مردم به زمامدارانشان بیشتر از شباهت آنان به پدرانشان است.» گرفتار روحیه دنیاطلبی و رفاه زدگی می شوند که ریشه بسیاری از انحراف ها و ناهنجاری های فردی و اجتماعی است. رهبر معظم انقلاب در این باره می فرماید: اگر در جبهه امیرالمؤمنین علی علیه السلام قرار بگیرید، برجسته ترین خصوصیت او در دوران حکومتش که مربوط به امروز من و شما می شود، دو چیز است: یکی عدالت اجتماعی، دیگر زهد نسبت به دنیا. در همین ارتباط حامد شبانی از فعالان سیاسی در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار گروه سیاسی خراسانتایم، پیرامون حوزه تجملگرایی مسائلی را مطرح کرد.
خراسانتایم: به طور کلی نظر خود را راجب تجملگرایی عدهای از مسئولین بیان کنید؟
حامد شبانی: زمانی که یک وزیر میلیاردر در مجلس گفت من مالهای میلیاردی دارم، این واضح است که او دیگر حاضر نیست تمام توان خود را در حیطههای دیگر دولتی استفاده کند که برای اصول ارزش کمتریقائل خواهد بود. قبل از اینکه وزیر چه سود کلانی داشته است، الان که وزیر شده است باید سودش چند برابر شود، لذا دیگر دغدغهاش خدمت به مردم عادی نخواهد بود. تجملگرایی مسئولین باعث دور شدن انقلاب از اهداف خود و دور شدن مردم از انقلاب و در نهایت ناامیدی مردم از سیستم حاکمیتی میشود.
خراسانتایم: ریشه تجملگرایی در جامعه را در کجا میبینید؟
حامد شبانی: بزرگترین انحرافات را در تاریخ خود از زمانی رخ داد که سردمداران حکومت اسلامی درگیر تجمل شدند. یعنی طلحه زبیر، اینهای که برای اسلام زحمات بسیاری کشیدند؛ زمانی در برابر علی علیه السلام میرسند که صاحبان خدمات بسیاری هستند و این انحرافات بزرگ را به وجود می آورند. مهمتر از همه اینها چون این تجملات و دنیاپرستی سیری ناپذیر است. خیلی وقتها برای کسب این مهم، به اجبار متوسل به اعمال و لقمههای حرام میشود و استفاده از لقمه حرام خودش مشکلات عدیده دیگری را به وجود میآورد. نمیشود همزمان مومن و درگیر تجملات بود.
خراسانتایم: چگونه میتوان با تجملگرایی مبارزه کرد، راهکار چیست؟
حامد شبانی: راهکار آن در بین مسئولین و مردم به صورت مختلف و متفاوت انجام میشود. ما برای اینکه بتوانیم جامعه اسلامی داشته باشیم، چه باید بکنیم؟ پاسخ آن این است که باید دولت اسلامی سر کار بیاوریم، یعنی هیئت حاکمه ما انسانهایی باشند که از بن دندان با اسلام ناب موافق و معقد باشند. در عمل و حضرت آقا میفرمایند:"دولت اسلامی منافق را مومن میکند"، ما باید دولت اسلامی را سرکار بیاوریم. وقتی دولت اسلامی برروی کار آمد. از ابتداییترین اصول آن ساده زیستی وپایینتر از حد مردم زیستن است، آن زمان مردم نگاه به مسئولین و حاکمانشان میکنند.
انتهایپیام/2/