سید مرتضی موسوی‌نژاد:

میل به قدرت باعث شد تا دولتی ها با آمریکا وارد مذاکره شوند

23 ارديبهشت 1397 ساعت 16:39

سید مرتضی موسوی‌نژاد گفت: رهبر انقلاب مکرارا در مورد بی‌اعتمادی به آمریکا تذکر دادند اما این میل به رسیدن به قدرت باعث شد که این شعار داده بشود که مذاکره کنیم.


رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، از زمان آغاز به کار خود در سمت ریاست جمهوری از برجام به عنوان توافقی «بد» یاد کرده که باید با اعمال نظر آمریکا اصلاح شود و اگر نظر آمریکا اعمال نشود، آمریکا از این توافق خارج می‌شود.
پس از بحث‌های فراوان بالاخره ترامپ به این وعده خود در چند روز گذشته عمل کرد و رسما اعلام کرد که آمریکا از برجام خارج می‌شود و تحریم های سنگین‌تری را بر علیه ایران اعمال خواهد کرد.
در همین زمینه گفت‌وگویی داشتیم با سیدمرتضی موسوی‌نژاد تحلیلگر وکارشناسی سیاسی خراسان‌جنوبی.
خراسان‌تایم: به نظر شما چرا وقتی همه بر بدعهدی و بداخلاقی و شرارت آمریکا و عدم پایبندی آن‌ها به توافقات بین المللی اطلاع داشتند باز هم به سمت آنها رفتند؟ آیا آنها پیش‌بینی تغییر دولت در آمریکا را نکرده بودند؟
 موسوی‌نژاد: دولت فعلی و دولت قبلی آمریکا تفاوت‌ها و شباهت‌هایی دارند از جمله شباهت‌هایشان این است که هر دو مستکبر هستند و اینکه هر دو علیه مستضفین اقدام می‌کنند و با جمهوری اسلامی ایران نیز مشکل دارند و مشکلشان فقط با هسته‌ای و موشکی حل نمی شود، مشکلشان ریشه‌ای تر هست که در بحث دشمنان اسلام آیه قرآن به این مضمون داریم که " ای پیامبر تا دینت را ازتو نگیرند ازتو راضی نمی‌شوند".
این دو دولت تفاوت هایی داشتند، اینکه دولت حال حاضر مستکبر بودنش را به صورت ظاهری به رخ می‌کشد،اما دولت قبل به ریاست اوباما این شکلی نبود یک سری مسخره بازی هایی میکردند مثلا فرض کنید کارهایی می کردند که داخل را فریب بدهند و بر اذهان عمومی تاثیر می‌گذاشتند و دولت قبلی فضای تبلیغاتی در خارج از کشور و داخل کشور ایجاد کرد و اذهان را به سمتی برد که تعدادی از مردم و تعدادی از مسئولین بگویند آمریکا و اوباما قابل اعتماد است و حتی به گونه ای پیش رفتند که تیتر روزنامه زدند که امضای جان کری تضمین است.
از سویی دیگر عده ای در بدنه دولت امیدوار بودند که بتوانند در این توافق موفق شوند در صورتی که در سال های 82و 83 اینچنین تجربه ای داشتند اما گفتند به این شیوه شاید بتوانیم طرحی ببندیم که در واقع در خوشبینانه ترین حالت تکرار ساده لوحی آنها بود.

خراسان‌تایم: مگر رهبر معظم انقلاب درباره بی اعتمادی به آمریکا و عدم خوشبینی به مذاکره با آمریکا تذکر ندادند؟ چه چیزی باعث شد که امروز به این حرف رهبر انقلاب برسند؟
موسوی‌نژاد: در این مدت رهبر انقلاب مکرارا در مورد بی‌اعتمادی به آمریکا تذکر دادند اما این میل به رسیدن به قدرت باعث شد که این شعار داده بشود که مذاکره کنیم و با این شعار سال 92 رای آوردند و با دنبالش افتادند و پیگیر بودند و انتظار اینکه آن بصیرتی که رهبر انقلاب دارد اینها داشته باشند انتظار زیادی بود و البته در حالت خوشبینانه می گویم که مسئولین دولتی بصیرت نداشتند و آن چیزی که باعث شد امروز به حرف رهبری برسند البته اینها امروز به حرف رهبر نرسیدند چند ماه بعد از اجرایی شن برجام به حرف رهبر رسیدند اما انتخابات مجلس و ریاست جمهوری مقابلشان بود.

خراسان‌تایم: به نظر شما در حال حاضر بهترین واکنش ایران باید چه باشد؟
موسوی‌نژاد: قطعی ترین واکنش بازگشت تعهدات ما از برجام است و ما دوباره بتوانیم صنعت هسته ای ، موشکی و هوافضا را احیا کنیم و اقتصاد مقاومتی را اجرا کنید امروز آمریکا، روسیه را همراه خودش همانند قبل ندارد و ایران، روسیه و کره شمالی تحت یک سری از تحریم های مشترک هستند مهم ترین آن تحریم دلار است که این باعث می شود کشورهای دیگری هم باشند که ما بتوانیم با پول آنها مبادله کنیم، امروز وضعیت در عراق بسیار آماده تر است که با آن‌ها مبادله داشته باشیم که لازم نباشد از سوئیفت استفاده شود و وضعیت از سال 91 خیلی بهتر است که جلوی آمریکا تمام قد بایستیم.

خراسان‌تایم: آیا آمریکا و اروپا در نقش پلیس بد و خوب موفق عمل کردند؟
موسوی‌نژاد: اروپایی ها در برجام از ما امتیاز می‌گرفتند و هنوز نیز امیدوار هستند که بتوانند از ما امتیاز بگیرند و به این کار علاقمند هستند و در کنار این که با آمریکا در مبادله هستند برای ما قطعه و ماشین صادر کنند آمار صادرات کشورهای اروپایی بعد از برجام را اگر بررسی کنیم خواهیم دید که چندین برابر شده است از آلمان و فرانسه تا دیگر کشور های اروپایی لذا آنها نیز دوست دارند اقتصاد خود را با این صادرات احیا کنند پس علاقه‌مند هستند که برجام با همین نحو ادامه پیدا کند.

خراسان‌تایم: نظر شما در خصوص اقتصاد مقاومتی و قرارداد‌های دوجانبه با کشور‌های همسایه چیست؟
 موسوی‌نژاد: ما همانند قرارداد دوجانبه ای که با ترکیه بسته‌ایم می‌توانیم با چین و روسیه نیز ببندیم و آن‌ها خودشان نیز علاقه‌مند به این موضوع هستند ولی متاسفانه فعلا در بدنه دولت در این زمینه کوتاهی شده است. این رویه آرام آرام می تواند ما را از سیستم نظام اقتصادی استکباری آمریکا و اروپا دور کند البته سیاست اقتصاد مقاومتی در حوزه های مختلف است، جلوی واردات و قاچاق را گرفتن از جمله‌ ان‌هاست که البته قدم هایی در این زمینه برداشته شده است.
به طور کل امیدواریم مشکلات کشور کم کم و زمانی که مسئولین کامل از برجام نا امید شوند تا حد زیادی با اتکا به اقتصاد مقاومتی حل شود و خواهد شد البته زمان بر است و ان شاء الله به قول رهبر معظم انقلاب، ما از همه مشکلاتی که پیش رو داریم عبور خواهیم کرد.
 


کد مطلب: 14582

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/interview/14582/میل-قدرت-باعث-دولتی-آمریکا-وارد-مذاکره-شوند

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir