حبیب نوا در گفتگو با خبرنگار خراسان تایم با بیان اینکه در ابتدا باید بدانیم چرا روز 16 آذرماه به نام روز داشجو نام گذاری شده است؛ گفت: اگر از موضوع 16 آذرماه تحلیل ساده ای داشته باشیم به موضوع مهم استکبار ستیزی می رسیم که اگر به طور تاریخی به این واقعه نگاه کنیم بعد از واقعه کودتای 28 مرداد 32 نیکسون معاون رئیس جمهوری آمریکا به وسیله همکاری های ارتشبد زاهدی وارد تهران شد تا از نزدیک شاهد پیروزی جناهش باشد. اما دانشجویان به خاطر روحیه استکبار ستیزی مقابل نیکسون ایستادگی کردند و این درحالی بود که رژیم پهلوی این را برنتابید و به مقابله با دانشجویان پرداخت که در نهایت سه تن از دانشجویان شهید شدند.
دانشجو باید مفاهیم استکبار ستیزی را به جامعه انتقال بدهد
این فعال دانشجویی با بیان اینکه دانشجو باید این روز را با نماد استکبار ستیزی بشناسد و این شناخت را به جامعه انتقال دهد؛ گفت: رهبری فرموده اند "العلم سلطان" و این یعنی توجه به علم و پیشبرد مباحث علمی و تقویت بینه فکری از اهم واجبات است اما در کنار این مورد دانشجو بایستی روحیه استکبار ستیزی را نیز در وجود خود تقویت کند چرا که جبهه استکبار هر روز با رنگ های مختلفی به درون جوامع اسلامی نفوذ می کند و موریانه وار دین ، اعتقاد و غیرت ملت مسلمان را از بین می برد.
دانشجوی سیاست زده مصلحت اندیش می شود نه مطالبه گر
وی با اشاره به اینکه رهبری به شدت بر روی بصیرت و بصیرت افزایی تاکید دارند؛ افزود: یکی از وظایف اصلی جنبش های دانشجویی ازدیاد بصیرت چه در درون جبهه خودی و چه در وجود دانشجویان دیگر بر اساس منویات رهبری است که ایشان تاکید دارند دانشجو باید سیاسی باشد اما سیاست زده نباشد چرا که دانشجوی سیاست زده استحاله می شود و آنگاه به یک فرد مصلحت اندیش مبدل می گردد نه مطالبه گر و آرمان خواه.
دانشجوی ارشد روانپزشکی با بیان اینکه دانشجو موذن جامعه است و اگر خواب بماند نماز امت قضا می شود؛ بیان کرد: حضرت امام (ره) فرمودند: "دانشگاه مبدا تحولات است" و از طرفی دیگر دانشجو موذن جامعه است که از این دو می توان نتیجه گرفت وظیفه انتقال مفهوم استکبار ستیزی به درون جامعه بر عهده دانشجویان قرار دارد.
یکی از علت های عدم آرمان خواهی دانشجویان وجود مسئولین محافظه کار است
نوا با بیان اینکه دانشگاه ها هنوز به ظرفیت مناسب برای آرمان خواهی دست پیدا نکرده است اشاره کرد و گفت: یکی از علت های مهم این مسئله وجود مسئولین محافظه کاری است که فضا را برای اظهار نظر دانشجیان باز نمی کنند و دلیل دیگر وجود یک نوع خمودگی در میان دانشجویان است که شاید این عامل بی ارتباط با دولت نباشد؛ چراکه دولت با عدم تحقق وعده هایش یک نوع حالت سستی و ضعف را به جامعه و دانشجویان انتقال می دهد.
خطرناکترین نوع نفوذ؛ نفوذ در دل مسئولین است
مسئول تحلیل و بررسی بسیج دانشجویی در ادامه به بیان روش های نفوذ استکبار در درون جامعه پرداخت و خاطرنشان کرد: شیوه های استکبار هر روزی رنگی به خود می گیرد و یک روز با جنگ است و روز دیگر با شبیخون فرهنگی و روزی دیگر از طریق نفوذ است.
وی افزود: یکی از مهمترین کارهای دشمن نفوذ در دل مسئولین و بذر ناامیدی نسبت به آینده را در نهان آنها کاشتن است که اگر موفق به این کار بشوند عامه مردم هم منحرف می شوند و این نوع از نفوذ بسیار خطرناک است.
آرمان های حضرت امام (ره) در زمینه استکبار ستیزی در دولت یازدهم کمرنگ شده ست
حبیب نوا در ادامه به بیان ویژگی های دولت یازدهم در زمینه استکبار ستیزی پرداخت و گفت: متاسفانه در این دولت آرمان های حضرت امام (ره) در زمینه استکبار ستیزی بسیار کمرنگ می باشد و اکثرا رعایت نشده است در صورتی که حضرت امام (ره) در مبارزه 15 ساله خود با توکل بر خدا یک لحظه از استکبار ستیزی دست برنداشتند و این را با اندکی مطالعه و سیر در سیره امام می توان متوجه شد.
وی افزود: به جرات می توان گفت که در هر جلد از صحیفه امام خمینی (ره) صفحاتی اختصاص به مبحث استکبارستیزی دارد.
نوا ضمن قدردانی از زحمات اعضای گروه دیپلماسی دولت؛ گفت: روند مذاکرات طوری پیش رفت که انگار تمامی گره های کشور قرار است به دست آمریکا باز بشود؛ این که عده ای بیان کنند آمریکا می تواند با یک بمب کشور ما را نابود کند حرف درستی نیست و این گفته از منظر ضعف است در صورتی که ما در سیره مبارزاتی حضرت امام (ره) مشاهده می کنیم که ایشان حتی در اوج جنگ هم از خودشان ضعف نشان ندادند و همواره با قدرت؛ توکل به خدای متعال و اتکا به نیروی مردم پیش رفتند و اتفاقا موفق هم شدند.
وی افزود: به نظرم دولت از روحیه استکبار ستیزی کمی فاصله گرفته است و دلیل آن هم اقداماتی است که اخیرا صورت پذیرفته است و به عنوان نمونه می توان به بحث حذف درس شهید فهمیده از کتب درسی اشاره داشت.
حبیب نوا در پایان به وظیفه اصلی دانشجویان اشاره کرد و گفت: باز هم تاکید می کنم که وظیفه اصلی دانشجویان در کنار پیشبرد علم؛ مطالبه گری و استکبار ستیزی است واین در ذیل همان مبحث آرمان خواهی تعریف می گردد.
وی افزود: عامل مهمی که می تواند به تقویت این صفات کمک به قطع یقین قوی کردن ایمان است چرا که اگر قوه ی ایمان در افراد ضعیف بشود به طبع آن روحیه است.