سه شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۸
وحدت مایه رحمت (3) - گفتگو با حجه الاسلام سابقی، استاد حوزه علوم اسلامی- بخش اول

امروز مهم‌ترین مسئله در دنیای اسلام وحدت است

در جلسات نباید کینه ‌ورزی های مذهبی را زیاد کرد؛ این را چقدر باید تکرار کرد؟ بارها تکرار کرده‌ایم؛ بعضی حاضر نیستند [گوش کنند]. شما اگر بخواهید آن کسی را که موافق مذهب شما نیست و عقیده‌ی حقّ شما را قبول ندارد هدایت کنید، چه کار می کنید؟
امروز مهم‌ترین مسئله در دنیای اسلام وحدت است
 
بخش اول - حجت الاسلام و المسلمین سابقی در گفتگو با خبرنگار خراسان تایم با تاکید بر اینکه اولین موضوع مهم و راهبردی در مسئله وحدت، معنای درست آن است؛ گفت: متاسفانه بعضی از شیعیان و اهل سنت خیال می کنند که هدف از وحدت این است که با تبلیغات و یا هر وسیله دیگری شیعیان را سنی و یا اهل سنت را شیعه کنند.
در کنار اینها بعضی از شیعیان افراطی نیز بر این باور هستند که وحدت به معنای کوتاه آمدن از ارزش ها و پذیرفتن گفتمان های برادران اهل سنت است.

*عدم توهین به مقدسات و تحریک احساسات یکدیگر
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان با بیان اینکه معنای درست "وحدت" منوط بررعایت کردن 3 نکته اساسی و راهبردی است و حداقل معنای "وحدت" همزیستی مسالمت آمیز با یکدیگر است؛ عنوان کرد: اولین نکته عدم توهین به مقدسات و تحریک احساسات یکدیگر به کیفیت های مختلفی از جمله عدم توهین به بزرگان شیعه وسنی است.

*توجه به نقاط مشترک شیعه و سنی و عدم بزرگ کردن اختلافات
وی افزود: نکته مهم دیگر در معنای وحدت که مورد توجه حضرت امام (ره) و رهبری می باشد؛ توجه به نقاط مشترک شیعه و سنی و عدم بزرگ کردن اختلافات است.
حجه الاسلام سابقی اضافه کرد: گرچه شیعه و اهل سنت در بعضی مباحث اختلاف دارند اما هرگز در اصول مهمی همچون خدای واحد، قبله و قرآن واحد اختلافی ندارند و اینها کم مواردی در جهت اتحاد و وحدتی مستحکم نیست و در نظر گرفتن همین موارد سبب زندگی راحت در کنار یکدیگر می گردد.

*توجه به دشمن مشترک به عنوان سومین نکته در بحث وحدت 
استاد سابقی با بیان اینکه توجه به دشمن مشترک توسط برادران اهل سنت و شیعیان بسیار حائز اهمیت است؛ گفت : سومین نکته ای که در بحث وحدت باید به آن نگاه ویژه ای داشت لزوم توجه به دشمن مشترک است.
وی افزود: هم شیعه و هم اهل سنت باید به این باور برسند که دشمن مشترک آنها آمریکا، انگلیس و اسرائیل هستند و باید در مقابله با اینها اقدام و عمل مشترکی از خود نشان بدهند چرا که اینها در دشمنی با مسلمانان از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد؛ به عنوان مثال در همین هفته گذشته نخست وزیر انگلستان در جلسه ای که داشت مبحث ایران هراسی را به طور علنی مطرح کرد و این مطلب بر کسی پوشیده نیست که دشمنان ما به دنبال نشان دادن چهره ی خشنی از اسلام هستند.

حجت الاسلام و المسلمین سابقی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به شدت به مسئله عدم توهین به مقدسات و تحریک احساسات یکدیگر توجه دارند؛ گفت: رهبری در مورخ 31 فروردین ماه 93 فرمودند: "در جلسات نباید کینه ‌ورزی های مذهبی را زیاد کرد؛ این را چقدر باید تکرار کرد؟ بارها تکرار کرده‌ایم؛ بعضی حاضر نیستند [گوش کنند]. شما اگر بخواهید آن کسی را که موافق مذهب شما نیست و عقیده‌ی حقّ شما را قبول ندارد هدایت کنید، چه کار می کنید؟ اوّل شروع می کنید به مقدّسات او بدگویی کردن و دشنام دادن؟ اینکه بکلّی او را از شما دور خواهد کرد و امید هدایت او را به صفر خواهد رساند. راه این کار این نیست"

وی افزود: متاسفانه چندی پیش کلیپی را مشاهده کردم که تروریست های داعش یک اتوبوس حامل مسافران شیعه را متوقف کردند و به قول خودشان به جرم فحش دادن به عایشه (ام المومنین)؛ همه را سر بریدند؛ متاسفانه بعضی از شیعیان افراطی که اقدام به برگزاری جلساتی نظیر جلسات 9 ربیع می کنند به این توجه ندارند که این چیزها بغض آنها را نسبت به شیعیان می افزاید این در حالی است که برگزاری جلسات 9 ربیع الاول سنتی غلط و هیچ تاییدیه شرعی بر آن وجود ندارد.

*امروز مهم‌ترین مسئله در دنیای اسلام وحدت است
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با تاکید بر اینکه باید بر روی مشترکات تکیه کرد و تببین این مسئله بر عهده نخبگان است عنوان کرد: مقام معظم رهبری در مورخ 29 دی ماه 92 فرمودند :
"وحدت به معنای تکیه‌ی بر مشترکات است. ما مشترکات زیادی داریم؛ میان مسلمانان، مشترکات بیش از موارد اختلافی است؛ روی مشترکات باید تکیه کنند. تکلیف عمده هم در این مورد بر دوش نخبگان است؛ چه نخبگان سیاسی، چه نخبگان علمی و چه نخبگان دینی. علمای دنیای اسلام مردم را از تشدید اختلافات فرقه‌ای و مذهبی برحذر بدارند. دانشمندان دانشگاهی، دانشجویان را توجیه کنند و به آنها تفهیم کنند که امروز مهم‌ترین مسئله در دنیای اسلام وحدت است. "
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۱۸۹
کلمات کليدی: وحدت ، رهبری ، مشترکات ، سابقی ، اختلاف ، وحدت ، شیعه و سنی