وحدت مایه رحمت (6) – گفتگو با حبیب نوا مسئول اسبق بسیج دانشجویی

خطر سکولاریزم معرفتی و محدودیت ذهن در کمین حوزه و دانشگاه است

25 آذر 1395 ساعت 13:51

نوا با تاکید بر این نکته که در رژیم ستم شاهی و در بدنه فکری آن روزها چه در داخل کشور و چه در آن طرف مرزها دین از صحنه اجتماع دور شد و این موضوع در بدنه فکری و دانشگاهی کشور اثر گذاشت؛ افزود: دوری دین از صحنه اجتماع سبب جدایی علما از دانشگاهیان و اساتید از علما و حوزه ها گشت و در نتیجه ...


حبیب نوا در گفتگو با خبرنگار خراسان تایم با بیان اینکه اول نکته مهم دانستن این نکته است که چرا 27 آذرماه را روز وحدت حوزه و دانشگاه نامیده اند؛ گفت: 27 آذرماه سالروز شهادت مردی مجاهد و خستگی ناپذیر از دیار انقلاب به نام آیت الله مفتح می باشد که از پیشگامان طرح هفته وحدت حوزه و داشگاه است.
وی افزود: آیت الله مفتح ضمن اجتهاد در حوزه دارای مدرک دکترای دانشگاهی نیز بود و در امر اعتلای وحدت حوزه و دانشگاه تلاش های بی وقفه ای داشت و به علت زحمات بی شمار او در حوزه و دانشگاه این روز را روز وحدت حوزه و دانشگاه نامیده اند.
 
جدایی حوزه و دانشگاه عامل سکولاریزم معرفتی و محدودیت ذهن
این فعال دانشجویی با تاکید بر این نکته که در رژیم ستم شاهی و در بدنه فکری آن روزها چه در داخل کشور و چه در آن طرف مرزها دین از صحنه اجتماع دور شد و این موضوع در بدنه فکری و دانشگاهی کشور اثر گذاشت؛ افزود: دوری دین از صحنه اجتماع سبب جدایی علما از دانشگاهیان و اساتید از علما و حوزه ها گشت و لذا این موضوع هم دانشگاه را دچار یک نوع سکولاریزم معرفتی نمود و هم حوزه ها را به یک مسائل ذهنی محدود کرد و در نتیجه آن دانشگاه ها از عمق مسائل معرفتی که راهگشای بسیاری از نظریات علمی بود دور شدند و حوزه ها نیز از تحولات جهان بی خبر و پیشرفت های علمی از نگاه های آنها دور ماند و یا اینکه تحول گرایی در فقه و توجه به نیاز های جدید در حوزه نادیده و یا مورد غفلت واقع گشت و در آینده هم اگر به وحدت این دو توجه نشود خطر سکولاریزم معرفتی و محدودیت ذهن در کمین دانشگاه و حوزه است.
 
وحدت حوزه و دانشگاه یک امر ضروری برای انقلاب
نوا با تاکید بر اینکه دانشگاه و حوزه دو بال اصلی انقلاب در پیشبرد و اعتلای علمی و عملی این کشور هستند؛ یادآور شد: به علت نفوذ دشمن در عرصه های علمی و سیاسی امروزه بسیار بیشتر از گذشته نیازمند وحدت این دو بال هستیم و متولیان امر نسبت به تحقق این امر باید تمام همت خود را به کار بندند.
 
وحدت در جهت اعتلای جامعه اسلامی
وی افزود: حضرت آقا فرمودند وحدت حوزه و دانشگاه گمشده ای است که باید آن را بیابیم تا مجموعه نظام آموزشی، علمی و فرهنگی کشور به عنوان پیکر واحد در راستای مسائل مهم اسلام قرار گیرد اما باید بدانیم که هدف از وحدت این نیست که دانشگاه منزوی بشود و یا حوزه به صورت دانشگاه بشود بلکه منظور از وحدت وحدت در هدف است و این یعنی وحدت در اعتلای جامعه و رسیدن به جامه اسلامی.
 
هدف از وحدت تبدیل جامعه اسلامی به یک جامعه الگو و ملت شاهد
این نخبه سیاسی-فرهنگی در ادامه با تاکید بر این مسئله که حوزه و دانشگاه باید با کمک یکدیگر جامعه را به یک جامعه  پیشرفته مستقل و الگو مبدل نمایند تا نگاه سایر ملل ها به جامعه اسلامی باشد؛ خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری می فرمایند: " وحدت حوزه و دانشگاه، يعني وحدت در هدف؛ هدف اين است كه همه به سمت ايجاد يك جامعه ي اسلامي پيشرفته مستقل، جامعه­ ي امام، جامعه ­ي پيشاهنگ، جامعه ­ي الگو، ملت شاهد، ملتي كه مردم دنيا با نگاه به او جرات پيدا كنند تا فكر تحول را در ذهن خودشان بگذرانند و در عملشان پياده كنند؛ حركت نمايند.
وحدت در اهداف كلّى؛ وحدت در كامل ساختن اين ملت و اين كشور و حركت با يكديگر و عبور در دو خطّ موازى، بدون اصطكاك با هم. يعنى هر دو، كار خودشان را بكنند؛ اما براى يك هدف و آن هدف، ساختن و كامل كردن ملت و كشور ايران است. اين‏طور بايد حركت كرد."
 
ضرورت ایجاد یک شبکه مشترک اطلاع رسانی و تحقیقاتی برای وحدتی مستحکم
مسئول اسبق بسیج دانشجویی در پایان با تاکید بر این مسئله که برای ساختن اين ملت و اين كشور باید به تبادل اطلاعات بین این دو واحد مهم پرداخته بشود؛ افزود: در جهت نیل به اهداف وحدت ایجاد یک شبکه مشترک اطلاع رسانی و تحقیقاتی و مبادله استاد-مدرس بین حوزه و دانشگاه امری ضروری است.
وی افزود: در آخر باید دانست که نه دانشگاه بدون روحانی می تواند به استقلال برسد و نه روحانی بدون دانشگاه.
 
 
  


کد مطلب: 2245

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/interview/2245/خطر-سکولاریزم-معرفتی-محدودیت-ذهن-کمین-حوزه-دانشگاه

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir