استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاه
مظلومیت اساسی و اصلی امام حسن عسگری(ع) گمنامی روایات و دعاهای این امام است
19 دی 1395 ساعت 9:35
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاه، گفت: مظلومیت امام تنها در گنبد و بارگاه ایشان نیست بلکه مظلومیت اساسی و اصلی گمنامی روایات و دعاهای این امام عزیز در بین ما شیعیان است.
حجت الاسلام و المسلمین سابقی در گفتگو با خبرنگار خراسان تایم با عرض تبریک ولادت امام حسن عسگری سلام الله علیها، تامل در نام شریف این امام معصوم را اولین نکته قابل توجه دانست و گفت: عسگر به تعبیر امروزی ها به معنای حصر خانگی و این یعنی اهل بیت علیهما السلام از همان ابتدا سیاسی و به دنبال اقدامات اجتماعی بوده اند و لذا دشمن به شدت آنها را تحت نظر داشته و عسگر هم به معنای در لشگر دشمن بودن است.
موضع گیری در مقابل حرکات و فعالیت های ناصحیح سیاسی
وی با بیان اینکه همه اهل بیت علیهما السلام با شهادت از دنیا رفته اند و این خود مؤید فعالیت های اجتماعی- سیاسی آنها بوده است، تاکید کرد: بر خلاف تفکر برخی افراد که بنده خوب را صرفا اهل عبادت و نماز و روزه می دانند اهل بیت علیهما السلام نه تنها انسان های عابدی بودند بلکه به معنای کامل تر عابد سیاسی بودند.
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان با بیان اینکه پیروان حقیقی امام حسن عسگری(ع) باید از روش و سبک زندگی ایشان الگو بگیرند، افزود: شیعیان و پیروان حقیقی ائمه اطهار حتی اگر مقاومت آنها سبب شهادت و حصرشان بشود نباید نسبت به حرکات و فعالیت های ناصحیح سیاسی بی تفاوت باشند.
مظلوم تر از حسین(ع)، امام حسن عسگری(ع) است
سابقی مظلوم ترین امام معصوم در میان ائمه اطهار را امام حسن عسگری(ع) دانست و گفت: جامعه شیعه به شدت از سه معوصوم آخر و به خصوص امام هادی(ع) و امام عسگری(ع) کم یاد می کنند و به یک معنا می توان گفت امام حسن عسگری(ع) مظلوم تر از امام حسین (ع) است.
وی با ابراز تاسف از وضعیت فضاسازی شهر در شب ولادت این امام معصوم و نیز لزوم اختصاص دادن برخی بودجه ها و نذورات به این سه معصوم بزرگوار، گفت: بر خلاف سایر اعیاد و شهادت ها که در سطح شهر پرچم و نمادهای خاص نصب می شود در شب ولادت این امام معصوم توجهات لازم از سوی مسئولین و مردم صورت نگرفته بود.
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان افزود: مدرس که یکی از خیابان های اصلی شهر است فضا سازی خوبی در آن صورت نگرفته بود ومتاسفانه برخی مساجد هم آزین بندی نشده بودند.
صلوات بر چهارده معصوم میراث گرانبهای امام حسن عسگری(ع)
سابقی دعای "صلوات بر چهارده معصوم " را میراث گرانبهای به جا مانده از امام حسن عسگری(ع) دانست و عنوان کرد: این صلوات که در مفاتیح الجنان آمده است داستان جالبی دارد که راوی می گوید خدمت امام رسیدم و از ایشان درخواست دعای جامعی داشتم و ایشان این صلوات را آموختند.
وی افزود: امام در این صلوات برای هر یک از معصومین ویژگی هایی را عنوان کردند تا رسید به خود ایشان، راوی می گوید امام مکثی کرد و فرمودند اگر تکلیف الهی در زمینه معرفی خودمان به مردم متوجه ما نبود هرگز از خودم چیزی نمی گفتم، سپس شروع کردند به بیان ویژگی هایی از خودشان که دراین صلوات آمده است.
مظلومیت اصلی گمنامی روایات و دعاهای این امام است
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان با بیان لزوم روشنگری مسائل در میان اقشار مختلف مردم به یک نکته اخلاقی پیرامون این صلوات شریف اشاره کرد و گفت: از این کار امام می توان آموخت که گاهی اوقات برای اینکه مردم بتوانند از توانایی های ما بهتر استفاده کنند لازم است ویژگی هایی از خود را بیان کنیم.
وی در پایان از تمامی آحاد مردم و به خصوص مسئولین توجه بیشتر در زندگانی این امام معصوم را خواستار شد و بیان کرد: لازم است همه ی شیعیان در سرتاسر نظام هستی با "صلوات چهارده معصوم" که از این امام همام به یادگار مانده است انس پیدا کنند و در زندگانی ایشان دقت بیشتری داشته باشند.
کد مطلب: 2679