گفتگو با کارشناس شبکه و امنیت اطلاعات
اقدامات خرابکارانه هکرها / انتقال سرور تلگرام به داخل کشور یک مزاح است/ جاسوسی اطلاعات تنها با یکبار اتصال به شبکه
7 اسفند 1395 ساعت 17:27
امروزه بالغ بر 140 هزار کانال تلگرامی به زبان فارسی وجود دارد که بیش از 10 هزار مورد از این کانالها بیش از 5000 عضو دارند.
محمد مهدی سلمانی در گفتگو با خبرنگار خراسان تایم با بیان اینکه امروزه بالغ بر 140 هزار کانال تلگرامی به زبان فارسی وجود دارد که بیش از 10 هزار مورد از این کانالها بیش از 5000 عضو دارند، گفت: رسانه اجتماعی تلگرام فضایی گسترده و به طبع پیچیده را در خرید و فروش اینترنتی ایجاد کرده ، که حتی اگر کسی نتواند جنسی را به طور قانونی بفروش برساند، به راحتی این امکان از طریق تلگرام برای او فراهم است.
وی از "گسستگی روابط صمیمی خانواده ها" به عنوان یکی از اصلی ترین آسیب های شبکه های اجتماعی و به خصوص تلگرام نام برد و ادامه داد: شبکه های اجتماعی در کنار فوایدی که دارند آسیب های زیادی را هم به پیکر سالم جامعه وارد کرده اند.
کارشناس شبکه و امنیت اطلاعات از "عادی سازی روابط" به عنوان دومین آسیب اساسی شبکه های اجتماعی یاد کرد و گفت: برخی هنوز به این باور نرسیده اند که شبکه های اجتماعی همان آسیب های عالم واقع را دارد ؛ هر شخص هر طور که بخواهد با هر لفظ و رفتاری در این شبکه ها ارتباط برقرار می کند که این امر بر روابط اجتماعی و فرهنگی عموم مردم لطمه می زند.
سلمانی اضافه کرد: برخی افراد با عضو شدن در یک گروه ممکن است مدت های طولانی با یک نفر در ارتباط باشند و خیلی از اطلاعات خود را در اختیار او قرار بدهند ولی از هویت واقعی و حقیقی آن شخص بی اطلاع باشند که از هر منظر که به این قضیه نگاه کنیم اشکالات و یا حتی تهدیداتی را به دنبال دارد.
وی افزود: فرض کنید یک شخصی در ابتدا کانالی با محتوای مناسب و تایید شده بوجود می آورد و مثلا چند هزار کاربر جذب می کند ولی بعد از مدتی با تغییر رویه تنها با قرار دادن یک عکس مخرب و یا حتی خارج از مبحث که عموما جنجال بوجود می آورد، این عکس در یک لحظه برای تمامی کاربران ارسال می شود و حداقل هزار نفر آن را مشاهده می کنند که در نهایت مضررات آن مورد توجه کاربران قرار می گیرد.
کارشناس شبکه و امنیت اطلاعات با اشاره به قائده " لا ضرر و لا ضرار فی الاسلام " تاکید کرد: اینکه فردی اکثر وقت خود را در تلگرام صرف می کند دقیقا مصداق ضرر رساندن به خود و یا حتی در برخی موارد به دیگران می باشد و در آینده ای نه چندان دور مبتلا به انواع بیماری هایی همچون بی خوابی، افسردگی، عصبیت و ... خواهد شد.
سلمانی ادامه داد: عمر و حیات به عنوان ارزشمند ترین سرمایه بشر قلمداد می شود که اتلاف آن در شبکه های اجتماعی و عموما در کانال های مخرب با هیچ منطقی همخوانی و سازگاری ندارد.
وی تاکید کرد: به کرات مسئولین در جلسه شورای عالی فضای مجازی از انتقال سرورهای تلگرام به داخل کشور صحبت کرده اند که باید عرض کنم این کار یک مزاح است چرا که این نرم افزارها برای مقاصد و اهداف مورد نظری پیاده شده اند که می توان به جنگ نرم و سایبری اشاره کرد و انتقال سرور های خارجی به داخل کشور مشکلی را حل نخواهد کرد.
کارشناس امنیت شبکه و اطلاعات از تلگرام به عنوان یک نرم افزار با قابلیت های جاسوسی یاد کرد و گفت: یک هکر می تواند از طریق تلگرام به فایل ها و اطلاعات داخل گوشی و رایانه کاربر دسترسی پیدا کند و عملیات های شومی از قبیل انتشار و یا اخاذی کردن از کاربران را انجام دهد. لذا باید بگویم شبکه های اجتماعی نظیر تلگرام و وی چت و... به مراتب از فیس بوک و وب سایت های اجتماعی خطرناک تر هستند.
سلمانی با بیان اینکه در بحث شبکه های اجتماعی باید "رویکرد اعتبار سنجی و verification" با جدیت دنبال بشود تصریح کرد: اگر می خواهیم آسیب های مخرب شبکه های اجتماعی را کم کنیم باید رویکرد اعتبار سنجی و verification را با جدیت دنبال کنیم و در کنار آن به دنبال طراحی پیام رسان های بومی با قدرت و سرعت , و کیفیت بسیار بالا باشیم تا بتوانیم جایگزین مناسبی برای این اپلیکیشن ها بوجود آوریم.
کارشناس امنیت شبکه و اطلاعات با بیان مثالی پیرامون بحث "اعتبار سنجی و verification" گفت: به عنوان مثال آپارات و یا سایت هایی که هماهنگ با قوانین و مقررات پیش می روند طوری هستند که اگر کاربری در تارنما موردی مغایر با قوانین و مقررات بارگذاری کند ، به سرعت از تارنما حذف خواهد شد. به طور کلی باید نظارتی بر کانال ها و شبکه های اجتماعی باشد. البته باید توجه داشت که حفظ حریم خصوصی اشخاص باید به عنوان یکی از مهمترین گزینه های نظارتی مد نظر قرار گیرد.
سلمانی از فرهنگ سازی به عنوان یکی از موثرترین عوامل کنترل فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نام برد و تاکید کرد: عمده کار فرهنگ این است که همه چیز را با یکدیگر عجین می کند و اگر بتوانیم فرهنگ و به معنای دقیق تر اعتقادات مخرب یک جوان را که عموما از همین شبکه ها و سایت های مخرب الگو گرفته است را اصلاح کنیم، می تونیم قدم مهمی در این باره برداریم.
وی با بیان اینکه در زمینه طراحی اغلب سایت ها و شبکه های اجتماعی و نحوه عملکرد و اهداف آنها دست های صهیونیستی دخیل است، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف استکبار و در راس آن آمریکا و اسرائیل انتقال مدل های غربی خود از طریق این شبکه به مخاطب است و سعی دارد سبک زندگی اسلامی را به شیوه دلخواه خود مبدل کند.
وی با بیان اینکه پیام رسان های بومی می توانند در رقابت با دیگر پیام رسان ها حضور داشته باشند، گفت: یکی از راهکارهای اساسی طراحی و ساخت پیام رسان های بومی ، سرعت، کیفیت و قابلیت های کاربردی بالا است.
کد مطلب: 3941