سید ابوالقاسم حسینی در گفتگو با خبرنگار خراسان تایم گفت: طبق آموزه های اسلام لقمه حلال برکت، رحمت و نور است که ربا و درآمدهای نامشروع اثر آن را از بین می برد.
وی با اشاره به آیه 271 سوره بقره گفت: خدای متعال در این آیه می فرماید "یا ایها الذین امنوا اتقوا الله و ذروا ما بقی من الربآ ان کنتم مؤمنین" ای کسانی که ایمان آورده اید تقوا را رعایت کنید و از ربا دست بردارید چرا که ربا باعث آمادگی شما در جهت جنگ با خدا می گردد.
کارشناس فرهنگی و ناظر بانکداری اسلامی از "قتل عمد" "شرک به خدا" و "ربا" به عنوان بزرگترین گناهان نام برد و تاکید کرد: در قرآن کریم فقط همین 3 گناه به منزله جنگ قطعی با خدا قلمداد شده اند و در حقیقت ربا همان شرک به خداست و به معنای دیگر ربا به منزله این است که یک نفر توسط شما بدون هیچ گونه گناهی کشته بشود.
حجت الاسلام حسینی ادامه داد: آن کسانی که به دیگران قرض می دهند تنها باید نیت قربه الی الله داشته باشند و اگر در قرضی که داده می شود انگیزه ای سو و غیر الهی باشد ریا محسوب می گردد.
وی با اشاره به آیه 39 سوره روم گفت: خدای متعال در این آیه می فرماید "و ما اتیتم من ربا لیربوا فی اموال الناس فلایربوا عندالله و ما اتیتم من زکوة تریدون وجه الله فاولئک هم المضعفون" مردم بدانید آنچه را که شما از ربا در جهت سود گرفتن می دهید باعث ازدیاد مال شما نخواهد شد بلکه مال شما در نزد خداوند کمتر می شود.
کارشناس فرهنگی و ناظر بانکداری اسلامی با اشاره به آیه 279 سوره بقره گفت: طبق این آیه ربا یک اعلام جنگ قطعی با خدا و رسول اوست و لذا باید از گزینه های روی میز خدا ترسید نه از آمریکای پوشالی.
حجت الاسلام حسینی از "
آرامش" به عنوان یکی از مهمترین برکات زندگانی انسان در طول تاریخ نام برد و افزود: طبق سنت الهی آنچه باعث ازدیاد اموال می شود زکات است و از طرفی آنچه که باعث بی برکتی اموال می گردد رباست که از جمله آثار بی برکتی عدم وجود آرامش در زندگی است.
وی با بیان اینکه ربا از اول تاریخ بشر تا آخرین نفر آن حرام است، گفت: امام رضا علیه السلام می فرمایند ربا را خدای متعال نهی کرده و در همه ادیان الهی نیز حرام شمرده شده است.
کارشناس فرهنگی و ناظر بانکداری اسلامی افزود: پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: یا علی (ع) ربا هفتاد جزء دارد که آسان ترین و پایین ترین مرتبه آن این است که کسی در کنار بیت الله الحرام با محارم خود زنا کند یا اینکه می فرمایند "درهمی از ربا نزد خداوند از هفتاد زنای با محارم در کنار کعبه گناهی سنگین تر است"
حجت الاسلام حسینی ادامه داد: امیر المومنین علی علیه السلام می فرمایند: راه فرار از ربا یاد گرفتن درس دین و فقه قبل از ورود به مرحله کسب و کار است.
وی گفت: به بانکداران پیشنهاد می کنم کسانی که تسهیلات بانک را می دهند برای فرار از ربا حتما باید به درس فقه و مکاسب تسلط داشته پیدا کنند و حداقل اینکه باید آنچه را که سبب ربوی شدن معامله هست یاد بگیرند که در این زمینه می توانند به کتاب گرانقدر "اقتصادنا" شهید صدر و نیز کتاب "عقود اسلامی بانکی" مراجعه فرمایند.
کارشناس فرهنگی و ناظر بانکداری اسلامی خاطرنشان کرد: کسی که بدون علم فقه سراغ کسب و کار برود مثل این است که ربا خورده و کسی هم ربا بخورد در آتش جهنم قرار دارد.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به سخن نبی مکرم اسلام، گفت: ایشان در روایتی می فرمایند زمانی که ربا و زنا در جامعه ای زیاد بشود آن جامعه رو به هلاکت می رود که متاسفانه الان هم چنین مواردی در سطح جامعه دیده می شود.
ادامه دارد....
کلمات کليدی: حرب من الله ، محاربه ، سید ابوالقاسم حسینی ، حسینی ، سید ، ربا ، گرفتن ربا ، رشوه ، رسول، نبی مکرم ، آیات ربا ، بانک ، بانکداری اسلامی