حجت الاسلام و المسلمین سابقی در گفتگو با خبرنگار خراسان تایم با بیان اینکه عزت دین اسلام وابسته به فرهنگ جهادی می باشد، گفت: خدای متعال جهاد را به عنوان عامل اصلی عزت برای اسلام و مسلمین واجب کرده است و یکی از پرتکرارترین و مهمترین واژه ها در بیانات مقام معظم رهبری نیز واژه جهاد است.
وی از "
حرکت توام با جهد و تلاش" و "
تقابل با دشمن" به عنوان ویژگی های حرکت جهادی نام برد و تاکید کرد: حرکت جهادی با راحت طلبی میانه ای ندارد و اگر در "تقابل با جبهه دوست" تشکیل بشود حرکت جهادی نام ندارد.
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان با بیان اینکه هدف های حرکت جهادی بر حسب زمان متغیر است، گفت: در یک زمان دانشگاه محل جهاد است و در زمانی دیگر فعالیت در عرصه های سیاسی و اقتصادی به منزله حرکت جهادی محسوب می گردد.
حجت الاسلام سابقی با اشاره به آیه 35 سوره مبارکه مائده گفت: خدای متعال در این آیه می فرماید اگر کسی می خواهد استعدادهای درونی اش رشد کند و به سعادت و رستگاری برسد باید به 4 نکته این آیه شریفه عمل کند.
وی از "
ایمان" و "
باور قلبی" به عنوان نخستین شرط فلاح و رستگاری نام برد و گفت: بدون ایمان هیچ حرکتی قابل قبول نیست.
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان از " تقوا " به عنوان دومین شرط فلاح در این آیه شریفه نام برد و تصریح کرد: برخی به غلط تقوا را به معنای پرهیزکاری و خدا ترسی معنا می کنند که هر دوی این ترجمه ها اشتباه است و تقوا در حقیقت به معنای "خودنگهداری" و "خود کنترلی" است.
حجت الاسلام سابقی تاکید کرد: عامل بسیاری از گناهان فردی و اجتماعی همین است که انسان توانایی غلبه بر اعضا و جوارح خود را ندارد.
وی افزود: طبق روایات قدم اول رسیدن به مرحله خودکنترلی انجام واجبات و ترک محرمات است، ضروریات دین را باید جدی گرفت و این اول چیزی است باید در عرصه تقوا رعایت کرد.
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان از شنیدنی ها، خوردنی ها و دیدنی ها به عنوان سه عضو کلیدی واردات وجودی انسان نام برد و ادامه داد: تا زمانی که واردات وجودی خود را کنترل نکنیم صادرات خوبی از ما ساطع نخواهد شد.
حجت الاسلام سابقی از "
افکار" "
گفتار" و "
رفتار" به عنوان صادرات وجودی انسان یاد کرد و گفت: اینکه برخی می گویند دائما افکار گناه آلود سراغ ما می آید ناشی از این است که واردات وجودی آنها درست نیست.
وی با بیان اینکه اگر واردات کنترل نشود اولین اثرش بر روی افکار انسان است، افزود: واردات نامناسب اولین تاثیر را بر روی افکار می گذارد و مرحله بعدی این است که همان فکر خراب به ذکر تبدیل می شود.
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان گفت: طبق آیه شریفه 35 سوره مائده شرط سوم رسیدن به فلاح و رستگاری در کنار ایمان و تقوا "و ابتغوا الیه الوسیله" است که در واقع می فرماید به سوی خدا به دنبال وسیله باشید.
حجت الاسلام سابقی افزود: وهابیت ادعا می کنند که توسل شرک است در صورتی که خود قرآن دستور به توسل داده است و می فرماید شما بدون وسیله به خدا نمی رسید و لذا این آیه یک جواب دندان شکنی به شبهات وهابیت است.
وی از "ایمان" "تقوا" "توسل" به عنوان شروط لازم فلاح یاد کرد و افزود: ایمان، تقوا و توسل از شروط لازم فلاح و رستگاری هستند لکن کافی نیست و شرط چهارمی که قرآن برای فلاح مطرح می کند عبارت است از جهاد.
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان ادامه داد: برخی از شیعیان به غلط فکر می کنند صرف توسل به اهل بیت نجات دهنده آنهاست در صورتی که خدای متعال می فرماید بدون تلاش نجات حاصل نمی شود.
کلمات کليدی: شبهه ، وهابیت ، وسیله ، فلاح ، رستگاری ، امیدواری ، کنترل ، واردات ، صادرات ، خودکنترلی ، سابقی ،