در گفت‌وگوی تفصیلی با خراسان‌تایم مطرح شد

سعید علیزاده قهرمان سه‌گانه استان

26 تير 1396 ساعت 21:53

سعید علیزاده: با توجه به شرایط تمرین و امکانات و تجهیزاتی که نسبت به کشورهای دیگر در اختیار ما بود، من خودم را ورزشکار موفقی می‌دانم.


به گزارش گروه ورزشی خراسان تایم بدون شک "سه گانه" یکی از سخت‌ترین و پرهزینه‌ترین ورزش‌هاست. ورزشی آمیخته از شنا، دوچرخه سواری و دو، که شرایط جسمانی فوق العاده‌ای را می‌طلبد و البته هزینه‌های سنگینی هم به دنبال دارد.
رشته ورزشی سه گانه يا تری اتلون يكی از رشته های المپيكی دارای طرفداران زياد در جهان است، اين رشته شامل ۱۵۰۰ متر شنا، ۴۰ كيلومتر دوچرخه سواری و ۱۰ كيلومتر دو صحرانوردی است كه به صورت متوالی و پی‌درپی انجام می‌شود.
سعید علیزاده ملی‌پوش سه گانه استان خراسان‌جنوبی است که دارای عناوین قهرمانی متعدد و مدال برنز آسیایی است. برادران دوقلوی علیزاده، سعید و مسعود عیزاده، سال‌هاست که عضو تیم ملی سه‌گانه ایران هستند و برای استان بیرجند و ایران افتخار آفرینی می‌کنند. وی در گفت‌وگوی تفصیلی با خراسان‌تایم از قهرمانی‌ها و چگونگی‌های ورزش خود می‌گوید.

خراسان‌تایم: سعید علیزاده لطفا در ابتدا به طور اجمالی خودتان را معرفی كنيد.
سعید علیزاده: سعید علیزاده هستم عضو تیم ملی سه گانه  جمهوری اسلامی ایران و دانشجوی ترم ۴ رشته عمران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند.
 
خراسان‌تایم: چرا سه‌گانه را به عنوان ورزش قهرمانی انتخاب کردید؟
سعید علیزاده: از پنجم دبستان آموزش شنا را شروع کردم و ۵ سال به صورت تخصصی رشته شنا را دنبال کردم و چون در رشته شنا، شنا استقامتی کار می‌کردم با پیشنهاد یکی از مربیان به رشته سه‌گانه روی آوردم.
 
خراسان‌تایم: از عناوين و افتخاراتی كه در ورزش سه‌گانه كسب كرديد بگوييد.
سعید علیزاده: برای مقام‌های جهانی‌ می‌توانم به مدال برنز قهرمانی آسیا، کسب سهمیه المپیک نوجوانان و کسب رتبه هفتم و هشتم شده مسابقات قزاقستان به همراه مسعود علیزاده، کسب مقام سوم تیمی در مسابقات تایوان اشاره کنم ولی متاسفانه در مسابقات ژاپن در حین مسابقه به دلیل مشکلاتی که برای دوچرخه‌ام پیش آمد، نتوانستم مسیر مسابقه را تا انتها ادامه بدهم و از مسابقه انصراف دادم. از عناوین کشوری‌ام می‌توانم به کسب مقام اول قهرمانی کشور در کیش، مقام دوم قهرمانی کشور در قشم، کسب مقام سوم قهرمانی کشور در بهشهر اشاره کنم و به‌یاری خداوند و مربیان چند سالی است که جزو سه نفر اول در رشته سه‌گانه در گروه سنی خودم هستم. برای مقام‌های استانی هم می‌توانم به حدود ۳۰ تا ۳۵ مقام قهرمانی استانی در رشته شنا و سه‌گانه اشاره کنم.
 
خراسان‌تایم: در حال حاضر چه فعاليتی می‌كنيد؟ آيا برای حضور در مسابقات تمرين می‌كنيد يا تصميم ديگری داريد؟
سعید علیزاده: این روزها تمرین های خودم را برای مسابقات ترکیه که در هفته آینده برگزار می‌شود انجام می‌دهم و اکنون در آمادگی تقریباً ۸۰ درصدی به‌ سر می‌برم و ان شاءالله به یاری مربیان آمادگی خودم را تا هفته‌ آینده به ۱۰۰ درصد برای مسابقات ترکیه می‌رسانم تا در مسابقات کاپ اروپا در تاریخ ۷ مرداد در استانبول ترکیه شرکت کنم. بعد از این مسابقه هدف اصلی من مسابقات جهانی است که اسفند ماه در کشور امارات شهر ابوظبی برگزار می‌‌شود.
 
خراسان‌تایم: تا به حال به دوران بازنشستگی فكر كرديد؟ فكر می‌كنيد چند سال مفيد پيش رو داريد؟
سعید علیزاده: تا سن ۲۹ یا ۳۰ اصلا به این مقوله فکر نمی‌کنم چون اگر مشکلی برایم پیش نیاید و یا آسیب دیدگی‌ای نداشته باشم، فرصت ورزش کردن در تا حدود 12 سال دیگر دارم.
 
خراسان‌تایم: نقطه قوت شما در سه گانه در كدام بخش است؟
سعید علیزاده: چون از زمان بچگی شنا را به صورت استقامتی کار میکردم نقطه قوت خودم را در ورزش سه‌گانه استقامت بدنی می دانم و معتقدم این ویژگی‌ام باعث شده در این ورزش موفق شوم.

خراسان‌تایم: نقطه ضعف‌تان چيست؟
سعید علیزاده: نقطه ضعفی برای خودم نمی‌بینم ولی همانطور که در مسابقات گذشته شاهد آن بودیم نقطه نقطه ضعف ما بیشتر در مرحله شنا است. به دلیل این‌که بسیاری از مربیان سه‌گانه و شنا در ایران هنوز علم شنا را آن‌طور که باید، به صورت تکنیکی به دست نیاورده‌اند، ما در بحث شنا یک مقدار از کشورهای دیگر عقب هستیم.

خراسان‌تایم: خب به نظر شما چگونه می‌توان بر اين نقطه ضعف غلبه كرد؟
سعید علیزاده: فدراسیون و اداره کل ورزش و جوانان باید باید با فرستادن ورزشکار به کمپ‌های ورزشی خارجی و دوره دیدن ورزشکاران زیر نظر مربیان خارجی این نقصان را بهبود ببخشند و یا آوردن مربی خارجی و انتقال دادن این سری مفاهیم و این تکنیک ها به ورزشکاران ایرانی در ایران می‌تواند راه‌حل مناسبی برای این معضل باشد.
 
خراسان‌تایم: روند رو به رشد سه گانه و عملكرد فدراسيون را در مدتی كه از راه اندازی اين رشته در كشور می‌گذرد چطور می‌بينيد؟ آيا از ديد شما اين عملكرد مطلوب بوده است؟
سعید علیزاده: در چند سال اولی که من وارد رشته سه‌گانه شدن می‌توان گفت روند رو به رشد بوده است ولی متاسفانه در چند سال اخیر نتوانستیم آن‌چنان که انتظار می‌رفت در این رشته حائز مدال شویم.
 
خراسان‌تایم: به نظر شما چطور می‌توانيم بهترين استعدادها را از سنين پايين برای ورزش سه‌گانه جذب كنيم؟
سعید علیزاده: با برگزاری دوره های استعدادیابی مختلف که امثال آن چندی پیش بین ۴ در بیرجند برگزار شد.
 
خراسان‌تایم: با تمام اين اوصاف خودتان را ورزشكار موفقی در رشته سه‌گانه می‌دانيد؟
سعید علیزاده: با توجه به شرایط تمرین و امکانات و تجهیزاتی که نسبت به کشورهای دیگر در اختیار ما بود من خودم را ورزشکار موفقی می‌دانم. کمتر کسی را سراغ خواهید داشت که بتواند با تجهیزات که در اختیار داشتم به این جایگاه برسد و در مسابقات قهرمانی آسیا و مسابقات جهانی شرکت کند و حائز مقامی شود.
 
خراسان‌تایم: بيشترين سهم را در موفقيت‌های سعید علیزاده چه كسی داشته است؟
سعید علیزاده: بیشترین سهم موفقیت‌های خودم را از آن پدر مادرم می‌دانم چون با حمایت‌های مادی و معنویشان همیشه من را یاری کردند و همیشه من را تشویق کردند.
 
خراسان‌تایم: ضمن آرزوی موفقيت در مسابقات پيش‌رو در پايان اگر حرف ناگفته‌ای هست بفرماييد؟
سعید علیزاده: از اشخاصی که به این رشته بها می‌دهند و به این رشته برای پیشرفت روز افزون کمک می‌کنند تشکر می‌کنم. از مربی‌های عزیزم، جناب آقای منصور زاده سرمربی سه گانه تیم ملی جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای توکلی مربی استان خراسان جنوبی در ورزش سه گانه و ریاست هیئت سه گانه جناب آقای خسروی برای حمایت های بی دریغ شان در مسابقات ترکیه و ابوظبی کمال تشکر را دارم. 


کد مطلب: 6956

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/interview/6956/سعید-علیزاده-قهرمان-سه-گانه-استان

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir