حامدشبانی کارشناس و تحلیلگر سیاسی خراسانجنوبی در گفتوگویی تفضیلی با خراسانتایم از تاثیرات منفی، بزرگ جلوه دادن این اختلاف می گوید.
خراسانتایم: تعدادی از رسانه های داخلی و خارجی به دنبال این موضوع هستند که نشان دهند میان رهبر و رئیسجمهور اختلاف افتاده است به نظر شما چه اهدافی در پی این حرکت میباشد؟
حامدشبانی: القای وجود اختلاف میان رهبر و رئیسجمهور به منظور احساس وجود حاکمیت دوگانه در کشور است که باوراین امر از سوی مردم باعث به وجود آمدن دوقطبیهایی عمیق و جبههگیری میان مردم میشود.
دراین حالت حامیان رئیسجمهور دیگر رهبر را به عنوان شخصیتی فراجناحی و شخص اول مملکت که مشروعیت ریاست جمهوری را تایید میکند، قبول نخواهند کرد و ضربه به شخصیت رهبرانقلاب وارد خواهد شد.
از سوی دیگر با این کار محبوبیت رهبر انقلاب که در واقع به معنای محبوبیت اصل نظام است کاهش خواهد یافت زیرا عدهای از حامیان رئیسجمهور، با این استدلال که رهبر رقیب فرد منتخب آنهاست به حمایت از رئیسجمهور و مخالفت با رهبری برخواهند خواست و متعاقبا همین حس در حامیان رهبری و منتقدین و مخالفین رئیس جمهور، نسبت به رئیس جمهور منتخب پیش خواهد آمد.
این بزرگنمایی قطعا اختلافات مردمی و ملی را افزایش خواهد داد و بدون شک تقسیم مردم و اختلاف افکنی بین توده ملت باعث تضعیف سد محکم کشور در برابر دشمنان خواهد شد.
خراسان تایم: عکس العمل رهبر انقلاب را در مقابل این مخالفتها و اختلافات چگونه ارزیابی می کنید؟
حامدشبانی: آنچیزی که مشخص است این است که در برابر همه این فتنه انگیزی ها، رهبرانقلاب به صورت کاملا منصفانه و خوشبینانه و پدرانه اندک خوبی و خدمت دولتمردان را بزرگ و اشکالات گاهاً عدیده و بزرگشان را با انتقاداتی کوچک متذکر می شوند.
خراسان تایم:می توانید مثالی ازاین صورت برخورد رهبر ارائه دهید؟
حامدشبانی: بله، به عنوان مثال در جریان مذاکرات برجام، رهبر انقلاب از طرفی مدام از مذاکره کنندگان حمایت میکردند، به آنها توصیههای مشفقانه میکردند، منتقدان را دعوت به آرامش و سعه صدر مینمودند و در کنار همه این حمایتها مدام تذکر میدادند که آمریکا قابل اعتماد نیست ولیکن پس از این اعتماد بزرگ نظام و رهبری و عدم توجه مذاکره کنندگان به تذکرات ایشان و انتقاد منتقدان، رهبر انقلاب به شدت گلایه کرده و برجام را خسارت محض خواندند.
خراسانتایم:به نظر شما گفتن این جمله که هیچ اختلافی میان رهبر و رئیسجمهور وجود ندارد درست است؟
حامدشبانی: ببینید باید پذیرفت که رهبر انقلاب و رئیسجمهور به عنوان دو انسان حتما اختلاف نظراتی داشته و خواهند داشت لیکن شیوه و سبک رفتار رهبر انقلاب در اکثر اوقات حمایت از رئیسجمهور بوده است مگر انجایی که خطوط قرمز نظام بخواهد نقض شود.
دشمن قصد اختلاف افکنی در جامعه را دارد که البته رهبرانقلاب این قضیه را باور داشته و همیشه هم تذکر دادهاند اما انگار روسای جمهور به این مسئله آگاهانه یا ناآگاهانه باور نداشته اند و همیشه بهانه برای خناسان و اختلاف افکنان ایجاد شده است.
خراسانتایم: به نظر شما این حرکت از سمت دولتمردان جهت مظلوم نمایی و حفظ طیف خاصی از طرفدارانشان و فراراز ناکامی های دولت در عرصه های سیاسی و اقتصادی نیست؟
حامدشبانی: در بیشتر حالات دامن زدن به وجود اختلاف در حاکمیت، زیانهای بزرگی به انقلاب و مشروعیت نظام اسلامی وارد کرده و منافع ظاهری و کوتاه مدتی برای دولتمردان داشته است اما در سایه ایجاد حس حاکمیت دوگانه در مردم، بدون شک حواشی ودرگیریهایی در اذهان عمومی ایجاد خواهد شد که بسیاری از اشکالات و قصورهای دولتمردان از چشمها خواهد افتاد و محبوبیتی کاذب برای دولتمردان شکل خواهد گرفت.
هیچ مسئولی در جمهوری اسلامی به اندازه رهبرانقلاب حمایت از منافع مردم را سرلوحه خویش نداشته است و همیشه صحت و درستی فرمایشات ایشان بر مردم ثابت شده است و قطعاً دولتها با ایجاد این حواشی نخواهند توانست برای همیشه مظلوم نمایی کرده و اشکالاتشان را از دیدعموم مردم پنهان کنند.
خراسانتایم: بهتر نیست رئیس جمهور و باقی دولتمردان به جای این اقدامات به فکر حل مشکلالت مردم باشند؟
حامدشبانی: دکتر روحانی باید توجه داشته باشند که سبد رای ایشان سبدی کاملا لرزان و غیر قابل اعتماد است زیرا بسیاری از کسانی که به ایشان رای داده اند به خاطر رای نیاوردن طرف مقابل بوده و اگر طرف مقابل شخص دیگری بود شاید رای آقای روحانی به این اندازه نبود.
عده ای دیگر از رایدهندگان به آقای روحانی که تعدادشان کم نیست با توجه به شعارها و وعدههای ایشان رای خود را باعنوان دولت اعتدال به صندوق انداختهاند که اهمیت به وعدههای داده شده و عمل به آنها از ملزومات کاری دولت آقای روحانی باید باشد.
خراسانتایم: نظر شما پیرامون کابینه دولت جدید آقای روحانی چیست؟
حامدشبانی: وجود یک دولت جوان و ساعی و پرشتاب با روحیه جهادی و خستگی ناپذیر باید از ویژگی های دولت آینده باشد و بدون شک چینش کابینه از اختیارات رئیسجمهور است، لیکن رئیس جمهور باید افرادی دردآشنا و متخصص انتخاب کند که قتیل به گفتمان انقلاب اسلامی و عزت و استقلال ملی باشند