در گفتوگوی تفصیلی با خراسانتایم مطرح شد
شهید خارج از مرزها، محمد ناصر ناصری
10 مرداد 1396 ساعت 20:23
دختر شهید محمدناصر ناصری: ایشان مدتهای طولانی مدت در جنگ بودند و میتوانستند بعد از جنگ در ایران بنمانند اما احساس وظیفه کردند و به خارج از مرزها برای انجام وظیفه رفتند به همین جهت تکلیف محوری ایشان بسیار بارز است.
در اسلام مرزهای جغرافیایی معنا ندارد و همه ملتها زیر پرچم اسلام بدون مرز «امت واحده» هستند؛ و چه خوب این اصل را شناختند شهدای بدون مرز، که اینگونه خود را برای دفاع از اسلام در همه جای جهان مهیا کردند. میخواهیم از مجاهدان بدون مرز بگوییم شهید سردار محمد ناصر ناصری طلایهدار مجاهدان این راه از خطه خراسانجنوبی است. سردار شهید جزو مردانی است که از عافیت خود و خانواده گذشتند و رفتند تا پرچم نهضت جهانی انقلاب اسلامی را در دیگر سرزمینها برفراشته کنند و الحق که این کار را به شایستگی به سرانجام رساندند و مزدشان را نیز با نثار خون خود گرفتند. « شهید محمدناصر ناصری» کسی است که در دوره هشت ساله جنگ تحمیلی در عملیات والفجر 3 بعنوان مسئول محور اطلاعات و عملیات تیپ 21 امام رضا (علیه السلام) با دشمن بعثی وارد نبرد شد و در طی چند عملیات چهارمرتبه مجروح شد و برخی ترکشها تا آخر عمر با او همراه بود. ایشان همچنین مدتی بعنوان همرزم شهید کاوه خدمت کرد. اما وقتی جنگ هشت ساله عراق علیه ایران تمام میشود باز هم آرام و قرار ندارد.
زهرا ناصری مدیر عامل موسسه فرهنگی شهید ناصری، دختر شهید بدون مرز محمد ناصر ناصری است که در زمان شهادت پدر تنها 5 سال داشت. وی در گفتگو تفصیلی با خبرنگار گروه فرهنگی خراسانتایم از شخصیت پدر و ویژگیهای بارز او و همچنین موسسه شهید ناصری و فعالیتهای این موسسه میگوید.
خراسانتایم: ضمن عرض سلام، لطفا خودتان را در ابتدا معرفی کنید؟
زهرا ناصری: به نام خدا، زهرا ناصری هستم مدیر عامل موسسه فرهنگی شهید ناصری و فرزند شهید خارج از مرزها، محمد مهدی ناصری.
خراسانتایم: لطفا درباره موسسه شهید ناصری و فعالیتهایی که در آن انجام میگیرد، توضیح دهید؟
زهرا ناصری: موسسه ما یک سایت و یک کانال در فضای مجازی دارد. محور فعالیتهای موسسه ما هم در رابطه با تولیداتی راجع به خود شهید و هر موردی که به بحث جهاد بدون مرز مرتبط شود. بهطور کلی بیشتر تمرکز موسسه بر شخصیتهای بدونمرز است، افرادی که فقط در حیطه جغرافیایی خود صرفا فعالیت نمیکردند و همیشه نگاهی به دور دستها داشتهاند. این تمرکز فقط وابسته به شخصیت حقیقی افراد نیست و اندیشههای بدون مرز را نیز شامل میشود. موسسه ما در پی برنامهریزی برنامههایی برای خانوادههای شهدای مدافع حرم است. بخشهای مطالعاتی در حیطه شهدای مدافع هم از دستورکارهای موسسه ما است که در جهت آن برنامهریزی میکنیم. موسسه شهید ناصری همچنین در جهت تبیین دیدگاه و شخصیتشناسی افراد شاخص و برجستهای همچون امام موسی صدر و شهدای دیگر فعالیت میکند.
خراسانتایم: نطر خود را در مورد شخصیت شهید ناصری و روحیه انقلابیگری ایشان بگویید؟
زهرا ناصری: با اینکه در زمان شهادت پدر من کم سن و سال بودم و 5 سال بیشتر سن نداشتم اما با توجه به شنیدهها و خاطرات خانواده و همرزمهای شهید و کتابهایی که در این زمینه نوشته شده است، شهید ناصری شخصی بهشدت مسئولیت محور و ولایی بودند. شخصی که در هر دورهای از زمان در جستجوی مسئولیت خود بوده و پس از یافتن مسئولیت خود، به همان سمت با عزمی جد یحرکت کردهاست. ایشان بهشدت انسان مهربان و متواضعی بودن، چون بهدلیل شغلشان خیلی کم فرصت میکردند با خانواده باشند اما در همان زمان اندکی که حضور داشتند، آنقدر عمیق رفتار میکردند که تمام کموکاستیهای گذشته را با رفتار خوبشان از بین میبردند.
خراسانتایم: از نظر شما بارزترین ویژگی پدر چه بوده است؟
زهرا ناصری: به نظر من در مورد ویژگیهای مدیرتی پدر، مسئولیت پذیری و ولایت پذیری ایشان از بارزترین و تاثیرگذار ترین ویژگیهای ایشان بوده است. همینکه در هر دورهای به دنبال مسئولیت و وظیفه اصلی خود بودند. ایشان مدتهای طولانی مدت در جنگ بودند و میتوانستند بعد از جنگ در ایران بنمانند و مانند سایر افراد فعالیتهای دیگر کنند اما احساس وظیفه کردند و به خارج از مرزها برای انجام وظیفه رفتند به همین جهت تکلیف محوری ایشان بسیار بارز است.
خراسانتایم: در مورد اقدامات فرهنگی شهید در زمانی که در افغانستان بودند اطلاعی دارید؟
زهرا ناصری: بهدلیل اینکه ایشان در کنار مسئولیتهای جدیای که داشتند، همیشه دغدغههای فرهنگی داشتند و در این مسیر هم قدم برمیداشتند. همانطور که در فیلم چهکسی مرا کشت نشان داده شد، ایشان کتابخانهای در آنجا تاسیس کردند و این خود نشان دهنده این است که ایشان در کنار مسائل کاری همیشه به فکر دغدغههای فرهنگی بودهاند. این میتواند یکی از دلایل ارادت مردم افغانستان نسبت به شهید باشد. چون کشور افغانستان بهصورت حذبی و گروهی است، ایشان علاوه بر اموری که گفته شد، نقش رهبری و هماهنگی بین گروههای مختلف را ایفا میکردند.
خراسانتایم: در مورد مراسم سالگرد پدر که در روز دوشنبه هفته آینده برگزار خواهد شد توضح دهید؟
زهرا ناصری: هرساله مراسم یادبود و سالگرد پدر به کمک موسسه فرهنگی شهید ناصری برگزار میشود. امسال هم آقای آهنگران به عنوان مداح تشریف خواهند آورد. سخنران مراسم هم حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید ابراهیم رئیسی یا آقای محسن رضایی خواهند بود. مکان برگزاری مراسم هم در شهر بیرجند در جماران خواهد بود.
کد مطلب: 7294
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/interview/7294/شهید-خارج-مرزها-محمد-ناصر-ناصری