همراه با شور حسینی(1)
مداح اهل بیت(ع): هیئت ها در راستای بصیرت افزایی و معرفت افزایی تلاش کنند
12 مهر 1395 ساعت 17:18
مداح اهل بیت (ع) در بیرجند با اشاره به اینکه هیئت ها در اثرگذاری مباحث فرهنگی جامعه بسیار تاثیرگذار هستند، گفت: هیئت ها در راستای بصیرت افزایی و معرفت افزایی تلاش کنند.
علیزاده در گفت و گو با خبرنگار خراسان تایم، اظهار داشت: از 5 سالگی توسط پدرم با هیاتهای مذهبی آشنا شدم و با حضور در مراسم شبهای دوشنبه برای دعای توسل و مراسم دعای ندبه روزهای جمعه و مراسم سینه زنی و عزاداری کم کم با مراسم مذهبی آشنا شدم و در 8 سالگی علاقمند به مداحی شدم و به لطف خدا و راهنمایی پدرم که اصرار به مداح شدن من داشت در هیات ابوالفضلی کار مداحی را آغاز کردم.
وی ادامه داد: بعد از تاسیس هیات ابوالفضلی پدرم کارهای هیات را انجام میداد و من نیز از 18 سالگی تمام مجلس را به صورت حرفه ای را اداره میکردم و تاکنون نیز به فعالیت خود ادامه دادهام.
این مداح اهل بیت(ع) با اشاره به ویژگیهای ذاکران اهلبیت(ع)، تاکید کرد: ذاکر اهل بیت(ع) شناخت کاملی از امام حسین(ع) و ائمه اطهار(ع) داشته باشد و مطالب مداحان اهل بیت(ع) نیز باید مستند باشد و از اشعار بی معنی و مفهوم جلوگیری کنند.
علیزاده با بیان اینکه مداحان باید تاریخ را مطالعه و شناخت دقیقی از اهل بیت(ع) داشته باشند، گفت: مداحان جوان نیز همچون سایر مداحان باید در راستای شناخت امام حسین(ع) تلاش کنند و براساس شناخت و معرفت خود مداحی اهل بیت(ع) را انجام دهند چرا که اینگونه مداحی دلنشینتر و بازتاب بیشتری دارد.
وی اظهارکرد: در حال حاضر متاسفانه جوانان احساساتی هستند و برای انتخاب اشعار مداحی خود نیز بر اساس احساسات خود تصمیم میگیرند که برای جلوگیری از این امر باید تاریخ را مطالعه کنند؛ چراکه با مطالعه تاریخ شناخت و معرفت نسبت به امام حسین(ع) حاصل و مداحی آنان بازتاب بیشتری خواهد داشت.
این مداح اهلبیت(ع) با تاکید بر اینکه مداحان باید از تملقگویی در گفتار خود دوری کنند و برای جلوگیری از انحراف در مباحث دین از احادیث و روایات معتبر استفاده کنند، تصریح کرد: مداحان باید حر گونه سخن بگویند و سخن اهل بیت(ع) را نقل کنند.
علیزاده ادامه داد: رمز ماندگاری و تاثیرگذاری مداحان بین مردم، عمل به احادیث و زنده نگه داشتن پیام روز عاشورا است.
وی در ادامه پیام روز عاشورا را امر به معروف و نهی از منکر و اقامه نماز دانست و با اشاره به اینکه در روز عاشورا اتفاقات متعددی رخ داده است، تصریح کرد: روزعاشورا تنها سربرین امام حسین(ع) و مشاهده این صحنه توسط حضرت زینب(س) نیست؛ چراکه حضرت زینب(س) با تمام مصایبی که دیدن در یک کلام فاتحه یزید و یزیدان را خواندن و زمانی که یزید گفت دیدید خدا با شما چه کرد حضرت زینب(س) فرمودند: من جز زیبایی کربلا چیزی ندیدم که این حرف بیانگر این است که از نگاه حضرت زینب(س) شهادت حضرت علیاکبر و سربریدن امام حسین(ع) زیبایی است و ما نیز باید این نگاه را به عاشورا داشته باشیم.
این ذاکر اهلبیت(ع) در ادامه با اشاره به اینکه فاجعه کربلا بسیار بزرگ است و توان وصف آن نیست، تصریح کرد: تعبد، بندگی، بخشندگی و ... از ویژگیهای حضرت ابوالفضل است و این ویژگیها در کنار وصف فاجعه کربلا باید مطرح شود.
علیزاده با اشاره به آسیبهای موجود در هیاتهای مذهبی، تصریح کرد: علامتهایی که در نگاه بیرونی مطالب دیگری را بازگو میکند را نباید در عزاداریهای خود استفاده کنیم و علامتها و مواردی که مستند نیست با نگرش مثبت از هیاتها حذف شود.
وی در ادامه استفاده از طبل را از دیگر آسیبهای هیاتها دانست و تصریح کرد: براساس مستندات در کربلا زمانی که امام حسین(ع) خواستند سخنرانی کنند شمر دستور طبل زدن را داد تا صدای امام حسین(ع) به گوش مردم نرسد و در حال حاضر نیز همین کار انجام میشود و اگر از عزاداران پرسیده شود که در هنگام طبل زدن چقدر به معنا و مفهوم شعر توجه میکنند متوجه این آسیب خواهیم شد.
این مداح اهلبیت(ع) ادامه داد: استفاده از طبل از معرفت ما نسبت به امام حسین(ع) کم میکند و در حال حاضر بسیاری از نوجوانان و جوانان شناخت صحیحی از امام حسین(ع) ندارند که دلیل آن نیز استفاده از طبلها و سنجها در مجالس امام حسین(ع) است.
علیزاده در ادامه در بیان خاطرهای از دوران فعالیت خود در هیاتهای مذهبی گفت: ظهر عاشورا بعد از ورود به آشپزخانه مسجد گریه بچههای هیات را دیدم که دلیل این امر نقشبستن کلمه «الله» با خط زیبای نستعلیق روی برنجها بود که این یکی از معجزات روز عاشورا بود.
وی در ادامه در بیان خاطرهای دیگر از دوران فعالیت خود گفت: چندین سال پیش که گازکشی شهری در بیرجند انجام نشده بود و هنوز از کپسولهای گاز استفاده میکردند برای تهیه غذا از شب قبل اقدام میشد که ابتدا خورشت غذا گذاشته شده بود و بعد از ساعت دو نصفه شب که برای پخت برنج اقدام کردیم بعد از ورود به آشپزخانه متوجه بوی گاز شدیم که بعد از بررسی متوجه پارهگی شلنگ گاز شدیم اما با وجود اینکه چندین گاز روشن بود خوشبختانه هیچ گونه حریقی رخ نداده بود و این خود نمونهای دیگر از معجزاتی بود که در این مدت از نزدیک مشاهده کردهام.
این ذاکر اهلبیت(ع) در ادامه در خصوص فرهنگ عزاداری در بیرجند نیز گفت: فرهنگ بیرجند در عزاداریها بسیار زیبا است و سعی بر حفظ اجتماع در عزاداریها است.
علیزاده ادامه داد: هیاتها از کوچه و خیابان نباید جمع شود و باید از تمام کوچهها و خیابانها به اجتماع برسند و همه با هم یک جا جمع شوند.
وی، یکی از عزاداریهای بی نقص کشور را عزاداری سنتی مردم بیرجند دانست و گفت: در ابتدای محرم مردم با سیاهپوش کردن علمها به پیشواز محرم میروند.
این ذاکر اهلبیت(ع) خاطرنشان کرد: هیاتها باید در زمینه معرفتافزایی مردم در مورد حادثه عاشورا و ائمه اطهار(ع) در تمام طول سال با انجام کارهای فرهنگی فعالیت کنند و فعالیت خود را تنها به ایام محرم محدود نکنند چراکه شناخت اهلبیت تمام شدنی نیست.
کد مطلب: 739
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/interview/739/مداح-اهل-بیت-ع-هیئت-راستای-بصیرت-افزایی-معرفت-تلاش-کنند
خراسان تایم
http://www.KhorasanTime.ir