در گفت و گو تفصیلی با خراسانتایم مطرح شد:
150طلبه در حال آموزش در حوزه علمیه سفیران بیرجند
31 مرداد 1396 ساعت 14:13
معاونت تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت بیرجند: در حال حاضر حدود ۱۲۰ طلبه دردوره اول 5 ساله در حال تحصیل میباشند و حدود 30 طلبه نیز در حال تحصیل در دورهی ارشد میباشند و به طور کلی ۱۵۰ نفر در دو دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد در حوزه علمیه سفیران هدایت در حال تحصیل میباشند.
حوزه علمیه نهادی آموزشی-مذهبی برای آموزش طلاب در زمینهٔ علوم دینی و آمادهسازی آنان برای دریافت مقام علمی با عنوان روحانی میباشد.
در همین زمینه گفتوگویی داشتیم با حجت الاسلام حسینی معاونت تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت بیرجند.
خراسانتایم: حوزه علمیه سفیران از چه سالی شروع به فعالیت کرد و چه تعداد طلبه در حال حاضر دارد؟
حسینی: سفیران هدایت سال ۸۶ اولین دوره آن شروع شد و در حال حاضر دوره یازدهم آن در حال تحصیلاند که ورودیهای 96-97 میباشد و تاکنون 6 دوره فارغ التحصیل داشتهایم.
در حال حاضر حدود ۱۲۰ طلبه دردوره اول 5 ساله در حال تحصیل میباشند و حدودئ 30 طلبه نیز در حال تحصیل در دورهی ارشد میباشند و به طور کلی۱۵۰ نفر در دو دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد در حوزه علمیه سفیران در حال تحصیل میباشند.
خراسانتایم:طلبهها باید چندواحد درسی را بگذرانند و در دوره تحصیل و بعد از آن به چه فعالیتهایی مشغول میباشند؟
حسینی: حدود ۱۹۰ الی ۲۰۴ یا ۲۰۵ واحد طلبهها در دوره اول 5 ساله پاس میکنند که اینها صبح و عصر در حوزه حضور مییابند و در کلاسها شرکت میکنند، ۵ سال نیز تعهد تبلیغی دارند و بعد از اینکه پنج سال درس خواندن و پنج سال دوره تبلیغی خود را گذراندند مدرک سطح سه سفیران که همان کارشناسی است را به آنها میدهیم.
خراسانتایم: طلبهها از چه سالی شروع به تبلیغ میکنند؟
حسینی: در زمان تحصیل از سال سوم تحصیل میتوانند شروع به تبلیغ کنند و مانندماه محرم بروند به مناطق روستایی سخنرانی کنند و یا حلقه صالحین تشکیل دهندريا، همچنین در تابستان نیز در گروههای جهادی و راهیان نور به عنوان روحانی یا غیر روحانی به عنوان یک بسیجی حضور یابند. برای مثال در دورههای اول و دوم که اجازه لباس ندارند میتوانند به عنوان بسیجی بروند و همکاری کنند .
زمانی که دوره تبلیغ خود را میگذرانند میتوانند در حوزهها تحصیل کنند یعنی در ۵ سال دوم هم میتواند دوره کارشناسی ارشد خود را بخوانند و هم میتواند تبلیغ داشته باشد.
خراسانتایم: چه نظارتهایی بر برنامههای طلاب وجود دارد؟
حسینی: همه طلاب باید ماه به ماه گزارش کار بدهند و این گزارش کارها به قم ارسال و آنجا تایید میشود و حداقل در شبانه روز دو نماز جماعت در ادارهای یا مسجدی برگزار کنند و مازاد بر اینها باید سخنرانیهایی در ایام مناسبتی همانند شهادت و ولادت ائمه و یا در ۱۵ خرداد، ۲۲ بهمن و روز قدس داشته باشند و همه اینها را گزارش بدهند و در صورت کوتاهی با آنها برخورد میشود.
خراسانتایم: طلاب در این حوزه چه درسهایی دارند و و آیا با دروس حوزههای بلند مدت مشترک است؟
حسینی: در اینجا یک سری درسهای عمومی و مشترک با حوزههای بلند مدت داریم که تقریباً حدود ۸۰ واحد می باشد و حدود ۳۵ تا ۴۰ واحد تخصصی داریم که مخصوص تبلیغ است زیرا اینجا کارشان تبلیغ است و درسهایی همانند روش سخنرانی و یا گروههای خطابی که در ۶ الی ۷ ترم میخوانند و همچنین کلاسداری کودکان، کلاسداری نوجوانان، جایگاه مسجد از جمله درسها و کتابهایی است که مخصوص حوزه سفیران میباشد و درسهایی مثل اصول فقه، منطق، فلسفه این ها مشترک است البته ممکن است کتابهای متفاوتی داشته باشد.
خراسانتایم: ویژگی حوزههای کوتاه مدت و تبلیغی چیست و طلبه ها در چه بخشهایی آموزش منبر رفتن میبینند؟
حسینی: طبق فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند «از آن حوزههای بلندمدت که مدت زیادی زمان میبرد به حوزههای کوتاه مدت روی بیاورید» حوزه سفیران نیز تربیت مبلغ دارد به طوری که از سال سوم طلبه مجبور است بر روی منبر برود و در میان گروههای ۴ الی 5 نفره سخنرانی کند و آنها نیز به نقد منبر او میپردازند.
در خصوص منبرها آموزشهایی مبنی بر منبر مخصوص جوانان، منبر مخصوص میانسالان و یا منبر های ویژه خانمها و یا عمومی داریم برای مثال در حوزه منبر ویژه جوانان به موضوعات مورد علاقه جوانان همانند موسیقی پرداخته میشود و طلبه باید منبر ویژه موسیقی را یاد بگیرد.
خراسانتایم:ارتباط مردم با حوزه و طلاب چگونه است؟
حسینی: ارتباط مردم با حوزه معمولی میباشد به صورتی که نمیتوان آن را عالی یا ضعیف توصیف کرد و کسانی که در حوزه حضور مییابند بیشتر از اقوام طلبهها میباشند و یا کسانی که قصد حضور در جلسات عمومی همانند درس اخلاق روز چهارشنبه آیت الله عبادی را دارند و یا در مجالس عمومی حوزه شرکت میکنند.
خراسانتایم:حوزه سفیران چه مشکلاتی دارد؟
حسینی: مشکل اصلی حوزه سفیران شهریه طلاب میباشد زیرا این حوزه زیر نظر قم میباشد و قم برایش برنامهریزی میکند و شهریهها کم است برای نمونه ما طلبه داریم که متاهل میباشد و شهریه او 350000 تومان میباشد و این مبلغ کفاف زندگی اش را با این هزینههای بالا نمیکند.
البته حوزههایی که زیر نظر خراسان بزرگ هستند شهریههای آنها تقریبا دوبرابر است و حداقل 550 الی 600 هزار تومان میباشد.
کد مطلب: 7958
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/interview/7958/150طلبه-حال-آموزش-حوزه-علمیه-سفیران-بیرجند