سعید میرجلیلی در گفتوگو با خبرنگار سرویس اجتماعی خراسانتایم اظهار داشت: از لحظات ابتدایی وقوع زلزله با دستور استاندار، حدود ۴۴ دستگاه عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استان در حالت آمادهباش قرار گرفتند و حدود ۱۷ تیم امداد و نجات و ارزیاب به مناطقی که توسط شبکه لرزهنگاری به عنوان کانون زلزله مشخص شده بود اعزام شدند .
وی افزود: تعدادی از تیمهای ارزیابی از منطقه برگشتهاند و تعدادی نیز هنوز در حال ارزیابی هستند زیرا علیرغم اینکه شدت زلزله زیاد نبوده است ولی وظیفه نیروها این است که با بررسی تمامی روستاهایی که زلزله را احساس کردهاند، یک آمار جامع و کامل در اختیار مردم قرار دهند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان خراسانجنوبی یادآور شد: با توجه به اینکه خانهای صد در صد تخریب نشده است، عملاً تلفات جانی، مصدوم و مجروحی نداشته است و با توجه به ارزیابیهایی که تا این لحظه صورت گرفته است فقط تعدادی از خانههای روستایی ترک خورده است و آسیبهایی نیز به بعضی منابع آب و یا راههای ارتباطی وارد شده است که باید در اسرع وقت ترمیم اساسی شود.
میرجلیلی افزود: در حال حاضر هیچ گونه مشکلی در رفت و آمد و شریانهای حیاتی همانند آب، برق و گاز و همچنین واحدهای مسکونی وجود ندارد و وضعیت در مناطقی که زلزله رخ داده است عادی میباشد البته ارزیابی نهایی خسارات مقداری طول خواهد کشید.
وی در خصوص پسلرزههای این زلزله گفت: بعد از این زلزله که بامداد رخ داد حوالی ساعت 5:30 صبح نیز یک زلزله ۱.۹ ریشتری در همان نقطه رخ داد که با قدرت کم آن به عنوان پس لرزه معرفی شد و خسارتی نیز نداشت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان خراسانجنوبی با بیان اینکه استان خراسانجنوبی استانی زلزلهخیز میباشد، بیان داشت: خراسانجنوبی سومین استان زلزلهخیز کشور است به طوریکه به صورت میانگین هر ۱۲ سال یک زلزله بالای 6 ریشتر در این استان رخ میدهد لذا فقط زمان وقوع زلزله نباید به فکر آن بوده و هر لحظه باید آمادگی داشته باشیم .
میرجلیلی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی زلزلههای تاریخی بزرگی از جمله زلزله طبس، خضری دشت بیاض، اردکول زیرکوه، بیرجند و فردوس داشته است، تصریح کرد:از دیگاه سخت افزاری و نرم افزاری زیر ساختهایی را باید آماده کرد از جمله بهسازی و مستحکم کردن واحدهای مسکونی روستایی، آموزش مردم که میتوان از دوران کورکی در مهدکودک و دبستانا مانورهای زلزله و یا اطلاع رسانیها صورت گیرد.
وی در خصوص امکانات نیروهای امدادی استان گفت: با توجه به اینکه از دیدگاه مدیریت بحران استانهایی معین تعریف شده است، 7 استان نزدیک به یکدیگر در صورت بروز حادثهای در استانی در کنار یکدیگر هستند و از تجهیزات و امکانات یکدیگر استفاده میکنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان خراسانجنوبی افزود: تجهیزاتی در چند سال اخیر خریداری شده است و در اختیار بخشداریها و دهیاریها قرار گرفته است و در کنار آنها نیروههای کارآزمودهای نیز هستند که بتوانند در زمان امداد و نجات بهترین استفاده را از تجهیزات داشته باشند.
انتهای پیام/3/
کلمات کليدی: خراسانتایم , خراسان جنوبی , زلزله