دوشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۳۲
استاد حوزه‌ی علمیه خراسان‌جنوبی:

استقبال از روایات بی‌مأخذ یکی از آسیب‌های جدی در مجالس عزاداری بانوان

استاد حوزه‌ی علمیه و دانشگاه در خراسان‌جنوبی گفت: اقبال بیش از حد زنان به مداحی و استقبال آنان از روایات بی‌مأخذ که توسط مداحان ارائه می‌شود، موجب بروز آسیب‌های جدی در مجالس عزاداری بانوان است.
استقبال از روایات بی‌مأخذ یکی از آسیب‌های جدی در مجالس عزاداری بانوان
 
عذرا صلاحی‌مقدم در گفتگو با خبرنگار خراسان تایم، اظهار داشت: برپایی مراسم عزاداری مصداق مودت به اهل بیت(ع) و تعظیم شعائر الهی است که ریشه در سیره امامان معصوم(ع) دارد و یکی از مهم‌ترین این تأکیدات سوگواری ایام شهادت امام حسین(ع) است که همواره مورد توجه بوده، چنانکه در بسیاری از روایات آمده که امام سجاد(ع) و امامان پس از ایشان اهتمام ویژه‌ای به این مهم داشتند تا از رهگذر آن پیام نهضت حسینی به تاریخ منتقل شود.
وی با اشاره به اینکه آسیب‌های عزاداری، بر دو قسم، محتوایی و شکلی است، افزود: آسیب‌های محتوایی عبارتند از ترسیم ناقص و یا یک جانبه سیمای معصومان(ع)، خرافه‌زدگی و غلوآمیز شدن عزاداری‌ها، گسترش دروغ در روضه و مداحی، جدایی دین از سیاست و اظهار مطالب موهن آسیب‌های شکلی عبارتند از رواج سبک‌ها و اشعار، اکتفاء صرف به مداحی در عزاداری‌ها و برخورد کاسبکارانه با عزاداری‌ها مجالس عزاداری، احیاء فرهنگ غنی اسلام است.
صلاحی‌مقدم اظهارکرد: مسئولان هیئت باید توجه داشته باشند از مسائلی که سبب ایجاد انحراف می‌شود، جلوگیری کنند.
این استاد حوزه‌ی علمیه بیان کرد: در برخی از مساجد و هیات‌های مذهبی نسبت به تبیین فلسفه عزاداری توجه جدی نمی‌شود و برخی از هیات‌های بانوان تنها به سوگواری و عزاداری می‌پردازند و این مساله آسیب‌های بسیاری به اصل و هدف عزاداری سید الشهدا وارد می‌کند.
صلاحی‌مقدم در خصوص نوحه‌های بی‌محتوا نیز اظهار کرد: توصیه مقام معظم به خصوص به مداحان این است که از نوحه‌های بی‌محتوا خودداری کنند و همیشه سعی بر این باشد که آنچه سندیت آن محکم است، خوانده شود.
وی با اشاره به اینکه مجالس روضه از راه‌های خوب برای انتقال مفاهیم اسلامی و احکام به شمار می‌رود ،گفت: در این مراسم مردم با مصیبت‌ها و وقایعی که برای ائمه اتفاق می‌افتاده است، آشنا می شوند .
این استاد حوزه‌ی علمیه یاداورشد: آسیب‌ها اگر هدایت نشوند، ممکن است مطالبی از روی ناآگاهی و سطح سواد پایین بیان شود که در بلندمدت به بدعت تبدیل می‌شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۷۱