علیرضا موهبتی در گفتوگو با خبرنگار خراسان تایم با اشاره به فعالیت 287 مهدکودک در خراسان جنوبی، گفت: از این تعداد 153 روستا مهد و 134 مهد شهری هستند.
وی تعداد کودکان پذیرششده در این مهدها را 8هزارو850 کودک اعلام کرد و افزود: در مجموع 797 نفر به عنوان پرسنل در این مهدها مشغول ارائه آموزشهای مختلف به کودکان هستند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به اینکه در راستای نظارت بیشتر بر ارائه خدمات مهدهای کودک تیم نظارتی متشکل از دفتر مهدهای کودک، بازرسی، حراست و کارشناسان بهزیستی استان تشکیل شده، تصریح کرد: در صورتی که هرگونه خلافی در مهدهای کودک مشاهده شود برخورد لازم با مدیران مهد انجام میشود.
موهبتی با بیان اینکه برنامههای فرهنگی از سوی بهزیستی کشور در نظر گرفته شده که مدیران مهدها موظف به اجرای این برنامهها هستند، ادامه داد: برای تمام مدیران مهدها در موضوع مفاهیم دینی دورههایی برگزار شده که براساس این دورهها مدیران مهدها باید آموزشهای لازم را به کودکان بدهند.
وی با اشاره به طرحهای بهزیستی در راستای فعالیت مهدهای کودک، تصریح کرد: تامین بخشی از هزینه مهدهای کودک برای سه دهک پایین جامعه یکی از طرحهای بهزیستی است که طی سال گذشته 750 کودک از این طرح بهرهمند شدهاند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی افزود: طرح کمک به ایجاد و گسترش مهدهای کودک در مناطق محروم و آسیبخیز از دیگر طرحهای بهزیستی است که در راستای تشویق بخش خصوصی برای ایجاد مهدکودک در مناطق محروم است که در راستای این طرح 6 مهدکودک تحت حمایت این طرح قرار گرفتند و برای هر مهد 8 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده که در مجموع برای این 6 مرکز 48 میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
به گفته موهبتی، طرح یک وعده غذای گرم از جمله طرحهایی است که در راستای افزایش بهرهمندی کودکان از تغذیه سالم در 153 روستا مهد استان در حال برگزاری است که سرانه هر کودک در این طرح 2 هزار تومان در روز است.
وی اظهارکرد: طرح آدینه مهد نیز در راستای نگهداری کودکان در مراسم نماز جمعه برگزار میشود که تاکنون 7 مهد در سال گذشته این طرح را اجرا کردهاند و در صورت همکاری ائمه جمعه این طرح به صورت گسترده در استان برگزار میشود.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به برگزاری کارگاههای اموزشی متعدد برای مربیان مهدها، تصریح کرد: طی سال گذشته 6 دوره اموزشی در استان در شهرستانهای فردوس، قاین، بیرجند و طبس برگزار شد که هرکدام از این شهرستانها دورههای آموزشی را به صورت منطقهای با شهرستانهای همجوار خود برگزار کردهاند.
موهبتی افزود: طرح آیمت در راستای مفاهیم پایهای ریاضی در مهدهای کودک برای بچهها در حال برگزاری است که در حال حاضر موسسه عطرک در استان این طرح را برگزار میکند و هدف از اجرای این طرح افزایش علاقه کودکان به ریاضی است.
وی در پایان با اشاره به اینکه هدف دفتر مهدهای بهزیستی بحث حمایت از خانوادههای دارای فرزند خردسال است، خاطرنشان کرد: از مجموع کودکان در سن مهد 11.3 در استان در فضای مهد هستند که این رقم نسبت به کشور بالا است اما تمام تلاش خود را برای ایجاد فرصت برابر برای بهرهمندی کودکان 3تا6 سال از مهد به کار میگیریم.