در گفت‌و‌گوی تفصیلی با خراسان‌تایم مطرح شد:

قدرت‌طلبی ریشه فتنه 88 / حامیان رفع حصر به دنبال کاسبی خودشان هستند

13 مهر 1396 ساعت 16:11

موسوی‌نژاد: اینکه بگوییم فتنه به طور کامل خشکیده است به هیچ وجه اینگونه نیست و ما شاید فتنه را کور کرده باشیم اما هنوز فتنه گران وجود دارند و آن‌ها در صدد این هستند که از هر فرصتی استفاده کنند و دوباره برگردند


بعد انتخایات ریاست جمهوری سال 88 خیابان‌های تهران شلوغ شده بود و تقلب و ابطال انتخابات اولین شعاری بود که از دل تجمع‌های خیابانی به گوش می‌رسید؛ شعاری که هیچ کس نمی‌توانست و یا نمی‌خواست آن را ثابت کند، اما همین شعار ثابت نشده توانسته بود، تعدادی را با خود همراه کرده و حتی برای عده‌ای به باور قلبی تبدیل شود.
جریان فتنه که نسخه‌هایش از لندن و واشنگتن تجویز می‌شد توانست با بهره‌گیری از جاه‌طلبی برخی خواص و نخبگان و خیانت تعدادی از مزدوران، به مدت 8 ماه در کشور آشوب به پا کند و دشمن قسم خورده گفتمان انقلاب اسلامی یعنی نظام سلطه و استکبار جهانی را امیدوار کند.
در روز 9 دی مردم ایران اسلامی از هر قشری به خیابان‌ها آمدند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی یکی از قله‌های فراموش ناشدنی را فتح کردند و با بصیرت و موقعیت شناسی خود فضای غبارآلود را شکستند و با اتکاء به ایمان و اراده الهی روزی ماندگار را در تاریخ انقلاب اسلامی رقم زدند.
با توجه به ایام قیام مردم ایران بر علیه فتنه‌گران در همین زمینه با سید مصطفی موسوی‌نژاد کارشناس و تحلیلگر سیاسی گفت‌وگویی داشتیم.

خراسان‌تایم: به نظر شما ریشه فتنه 88 از چیست و از چه زمانی می‌باشد؟
موسوی: ریشه فتنه ۸۸ بر می‌گردد به قدرت طلبی و از آنجایی که آنها ازقدرت دور شده بودند از ۸۴ به بعد هدف آنها این بود که به قدرت برگردند و این قدرت‌طلبی باعث شد که نتوانند نتیجه انتخابات ۸۸ را تحمل کنند و به همین دلیل مردم را به خیابان‌ها دعوت کردند تا بتوانند به هر صورتی که شده دولت را ساقط کنند و اگر توانش را داشتند هدف بلند مدتشان که زدن ریشه ولایت فقیه بود را اجرا کنند زیرا ولایت فقیه است که جلوی دیکتاتوری این‌ها را میگیرد و اگر نشد حداقل اختیارات ولایت فقیه را محدود کنند.

خراسان‌تایم: نقش مقام معظم رهبری در خنثی کردن فتنه چگونه بود؟
موسوی: مقام معظم رهبری کلیدی‌ترین نقش را در خنثی کردن فتنه داشتند، اولاً سخنرانی ایشان در نماز جمعه که جمعیت بسیار زیادی را در خیابان‌ها جمع کرد و روشنگری خوبی داشتند به خصوص سخنانی که همان ابتدا بیان داشتند.
مورد بعدی صبر ایشان در مقابل اعتراضاتی که مشخص بود از خارج از مرزها حمایت می‌شودباعث شد که فتنه کم کم هواداران خودش را از دست بدهد و همچنین حق بودن جبهه مقابل فتنه را آرام آرام مشخص کنند و شبهات کم‌کم برداشته شود.
در بسیاری از کشورها اگر کسی در مقابل حکومت بخواهد اینگونه قیام کند،  نفراول حکومت به این میزان از خودش صبر نشان نمی‌دهد و نشان دادن صبر در مقابل این آشوب‌ها و این فتنه‌گری‌ها به جای برخورد سخت و خشن و برخورد آرام با مردم باعث می‌شود که فتنه آرام آرام کنار گذاشته شود.

خراسان‌تایم: به طور کلی چگونه می‌توان از بروز این وقایع جلوگیری کرد؟
موسوی: فتنه ریشه‌های زیادی داشت که باعث به وجود آمدن آن شد، یکی عدم رعایت طرفین در مناظرات بود که به هر ترتیبی بود از خود دفاع کردند و صحبت‌هایی مطرح شد که احساسات مردم را جریحه‌دار کرد و هر دو طرف با توپ پر آمدند، بخصوص آقای موسوی و کروبی با تهمت‌های بسیار سنگینی شروع کردند و در طرف مقابل آقای احمدی نژاد نیز سنگین جواب می‌دادند و باعث شد که دو طرف احساساتشان جریحه دار شود.
 بعد از اینکه این اتفاق افتاد ادعای تقلب و توهم تقلب و اینکه قبل از اعلام نتایج نشان می‌دهند که ما پیروز شده‌ایم و همه چیز تمام شده است و شب قبل از اعلام نتایج انتخابات گفتند که پیروز قطعی انتخابات هستند و شرایطی را فراهم کردند که زمانی که نتایج مشخص شد و دیدند که پیروز نشده‌اند، نتوانستند تحمل کنند و فکر کردند که واقعا تقلب شده است و این تفکر را داشتند که تقلبی رخ داده است و جمعیت که روزهای اول آمده بودند به جرأت می‌توان گفت 90 درصدشان باور کرده بودند که واقعا تقلبی رخ داده است و به خیابان‌ها آمدند.

خراسان‌تایم: جایگاه قیام 9 دی را تاریخ انقلاب چگونه ارزیابی می کنید؟
موسوی: پیرامون 9 دی قطعا در تاریخ انقلاب اسلامی باقی خواهند ماند، ببینید بعد از فتنه‌ها همیشه مردم هستند که می‌آیند و بساط فتنه گران را جمع می‌کنند.
 سال ۷۸ نیز مردم به خیابان‌ها آمدند و بر علیه فتنه‌گران قیام کردند و آنها را سرجای خودشان نشاندند. اما سال ۸۸ این آشوب‌ها دامنه‌ی بیشتری به خود گرفت و باعث شد که یک قیام بزرگتری توسط مردم صورت گیرد، از این رو قیام ۹ دی در تاریخ انقلاب ما بی‌نظیر بود و اگر این اتفاق نمی‌افتاد به جرئت می‌توان گفت که مردم ایران سیلی می‌خوردند زیرا که عده‌ای در مقابل ولایت‌فقیه قیام کردند و اگر مردم واکنش نشان نمی‌دادند خداوند سیلی سختی به آن‌ها می‌زد.
 
خراسان‌تایم: آیا فتنه به طور کامل خشکیده است؟
موسوی: اینکه بگوییم فتنه به طور کامل خشکیده است به هیچ وجه اینگونه نیست و ما شاید فتنه را کور کرده باشیم اما هنوز فتنه گران وجود دارند و آن‌ها در صدد این هستند که از هر فرصتی استفاده کنند و دوباره برگردند و همین زنده نگه داشتن وقایع ۸۸ و حمایت‌هایی که از آن‌ها در خارج از مرزها  می‌شود و زنده نگه داشتن یاد حصر و موسوی و کروبی و حتی راه انداختن روز شمار حصر، همه اینها نشان می‌دهد که آنها نمی‌خواهند وقایع 88 فراموش شود و هدفشان این است که این آتش را شعله ورتر سازند تا بتوانند در هر جایی که شرایط مهیا شود دوباره فتنه سر بگیرد و باید منتظر بود که اگر در انتخابات‌های آتی گزینه فتنه‌گرها رای نیاورد منتظر باشیم که استارت یک فتنه جدید را بزند و تا وقتی که آنها پیروز هستند ما حداقل خیالمان راحت است که فتنه‌ای در کار نخواهد بود و از آنجایی که انتخابات را برده‌اند و قدرت را به دست گرفته‌اند خبری از فتنه نخواهد بود اما وقتی طرف مقابل رای آورد این‌ها دوباره به دنبال زنده کردن فتنه خواهند بود.

 خراسان‌تایم: چرا هنوز عده‌ای از داخل حتی بعضی از نمایندگان مجلس از سران فتنه حمایت می‌کنند؟
موسوی: این که عده‌ای از فتنه‌گرها حمایت می‌کنند علتش این است که این‌ها به دنبال کاسبی به وسیله فتنه‌گر‌ها هستند و اگر در دل بعضی از آنها بررسی کنیم بدشان نمی‌آید که فتنه‌گران اعدام شود تا آنها بتوانند آن آتش را دوباره شعله‌ورتر کنند.
 از طرفی خیلی‌ها حاضر نیستند که رفع حصر صورت بگیرد زیرا کاسبی  آنها تعطیل می‌شود لذا کسانی که شعار رفع حصر می دهند، فقط شعار است زیرا گاهی اوقات همانند جلسه شورای عالی امنیت ملی با این که در آن نماینده دارند اما باز هم به تداوم حصر رای می‌دهند، در حالی که بیرون از جلسه می‌گویند رفع حصرباید صورت بگیرد، و این نشان دهنده این است که این افراد به دنبال کاسبی هستند و اصلا علاقه‌ای به رفع حصر ندارد و فقط در حد شعار است.
 
خراسان‌تایم: از فتنه 88 چه درس هایی باید گرفت؟
موسوی: از فتنه‌ها نباید ترسید، ما روایات متعددی داریم که در آخرالزمان فتنه‌ها به وجود می‌آید تا شیعه‌ها غربال شوند و این یعنی غربالگری در فتنه‌ها صورت می‌گیرد تا خالص از ناخالص جدا گردد، فقط باید مراقب بود که در داخل ناخالصی‌ها قرار نگیریم.
فتنه یک امر طبیعی است و نباید از آن ترسید و به نظر من باعث می‌شود که شخصیت‌ها برای مردم شناخته شود اما از طرفی دیگر باید مراقب بود که این فتنه عمرش بالا نرود زیرا آسیب‌های اساسی دارد همانند سال ۸۸ که آسیب‌های جدی به اقتصاد کشور وارد شد و حتی فتنه بهانه‌ای شد برای تحریم کشور، بسیاری از تحریم‌های اساسی ایران بر مبنای فتنه شکل گرفت به این ترتیب که در شورای امنیت سازمان ملل گفتند که مردم ایران نسبت به کشورشان اعتراض دارند و ما باید تحریم کنیم که این دولت ادب شود در مقابل این حرکات و مردم ناراضی هستند و باید تحریم کنیم آنها را تا دولت خودش را اصلاح کند و به این بهانه‌ها، تحریم‌های بسیار سنگینی شدیم.
 درس دیگری که باید از فتنه بگیریم این است که باید در مناظرات اخلاق را بیشتر رعایت کرد، امسال نیز اگر طرف مقابل آقای روحانی قرار بود مثل خود ایشان صحبت کنند واقعا فضا متشنج می‌شد اما دیدیم که آقای رئیسی رعایت کردند و خیلی از حرف‌ها را نزدند در صورتی که در مقابل آقای روحانی تهمت‌های متعددی به ایشان زدند و ایشان سکوت کردند.
درس دیگری که باید از فتنه 88 بیاموزیم این است که نباید مردم را دو دسته کرد اگر هم قرار است این داستان شکل بگیرد بین انقلابی و غیر انقلابی است نه اصولگرا و اصلاح طلب و این تقسیم بندی درست نیست و سعی کنیم در انتخابات اگر رقیب رای آورد به رای مردم احترام بگذاریم و آن را بپذیریم.
 


کد مطلب: 9322

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/interview/9322/قدرت-طلبی-ریشه-فتنه-88-حامیان-رفع-حصر-دنبال-کاسبی-خودشان-هستند

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir