جمعه ۱۴ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۲۳
در گفت‌وگوی تفصیلی با خراسان‌تایم مطرح شد

شایعه‌سازی و ورود به حریم خصوصی در فضای مجازی

باقزی‌نژاد: بعضی این حواشی عمدی است که برای ضربه زدن به دین و یا سیاست داخلی و غیره صورت می‌گیرد و هدف‌های خطرناکی پشت بعضی از این حواشی مستتر می‌باشد که جای توجه و تأمل دارد.
شایعه‌سازی و ورود به حریم خصوصی در فضای مجازی
 
به گزارش سرویس اجتماعی خراسان‌تایم، در رابطه با مسائل مربوط با فضای مجازی، نحوه استفاده بسیار مهم است. از این فضا می‌توان اطلاعات مفید بسیاری را رد و بدل کرد. خود من بخش زیادی از اخبار و حوادث روز را از همین فضاها دریافت می‌کنم و مطالب زیادی هم می‌آموزم. اما از همین فضاهایی که بالقوه مفید هستند برخی سوءاستفاده‌ها می‌شود که عمده‌ترین آنها هم سوءاستفاده‌های اخلاقی(همان مشکلات مربوط به حریم خصوصی و مسائل خانوادگی) است. نتیجه دیگر استفاده نادرست از فضاهای مجازی این است که وقت مفید زندگی افراد مخصوصا خانم ها در این فضاها بیهوده تلف می‌شود. همین که افراد وقت و زمان مفید زندگی خود را بیهوده در فضاهای مجازی سپری می‌کنند باعث پراکندگی افراد خانواده، درگیری همسران و بی‌ثمر شدن زندگی فرزندان می‌شود.
حریم خصوصی چهره ها همیشه نقل محافل مردمی بوده و هست ، اتفاقی که گاهی با واکنش خود آنها نیز همراه است. این روزها یکی از خبرهای زردی که مدام بین گروه‌های مختلف تلگرامی دست به دست می‌شود شایعه جدایی بهنوش طباطبایی و مهدی پاکدل است. شایعه ای که دانستن راست و دروغش برای عده‌ای از جوانان به قدری شدت گرفته که این موضوع خانوادگی را برای آن‌ها تبدیل به یک دغدغه جدی کرده است تا جایی که بهنوش طباطبایی به این موضوع واکنش نشان داد و گفت:« من این شایعه را نه تایید می‌کنم و نه تکذیب تا یاد بگیریم در زندگی خصوصی افراد سرک نکشیم»، جمله‌ای که وقتی با آن مواجه می‌شوید به طور قطع درست بودن و اخلاقی بودن آن را تایید می‌کنید اما سؤال اینجاست که چه کسی به این«سرک کشیدن در زندگی خصوصی» دامن می‌زند؟ چه می‌شود که حالا خبردار شدن از خصوصی‌ترین تصمیم یک زوج برای عده زیادی رنگ و بوی دغدغه به خودش می‌گیرد؟ همیشه در زندگی افراد چهره و مشهور حواشی‌ای خودنمایی می‌کرده، اما مدتی است که حواشی بسیار فراوان و متعدد شده و به‌طوری به حالتی غیرعادی بدل شده است. جمیل باقری نژاد از دانشجویان فعال در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خراسان‌تایم از مشکلات و معضلات به‌وجود آمده در این زمینه می‌گوید.

خراسان‌تایم: به عنوان سوال اول به طور کلی نظرتان را در مورد این گونه حواشی بوجود آمده بگید و بفرمایید منشا این‌گونه موارد چه می‌تواند باشد؟
جمیل باقری‌نژاد: منشا این گونه موارد باندبازی و دست‌های پشت پرده است که بین هنرمندان وجود داره، که به طور مثال باعث می‌شود یک بازیگر درجه سه تو سال 10تا کار انجام بدهد ولی یک بازیگر درجه یکی که در سال خیلی کم کار می‌کند و اختلاف‌ها و حسادت‌هایی را به وجود می‌آورد، که دلیل این گونه حواشی هنرمندان در فضای مجازی است.

خراسان‌تایم: سوال دوم، آیا می توان این حواشی بوجود آمده رو عمدی نامید؟ یه به‌صورت سهوی پیش میاد؟
جمیل باقری‌نژاد: بعضی این حواشی عمدی است که برای ضربه زدن به دین و یا سیاست داخلی و غیره صورت می‌گیرد و هدف‌های خطرناکی پشت بعضی از این حواشی مستتر می‌باشد که جای توجه و تأمل دارد.

خراسان‌تایم: وقوع اینگونه اتفاقات و حواشی در مورد هنرمندان در اینستاگرام چه عواقبی میتونه داشته باشه؟
جمیل باقری‌نژاد: باعث بی‌اخلاقی و بی‌بندباری در جامعه می‌شود، چون مردم این هنرمندان را به عنوان الگو و اسوه قرار می‌دهند و عدم رعایت بعضی صفات اخلاقی از هنرمندان باعث می‌شود که قبح بعضی گناهان شکسته شود و آن عمل قبیح عادی جلوه کند.

خراسان‌تایم: آیا به طور کلی در جریان گذاشتن مردم از زندگی هنرمندان به صورت مستقیم توسط خود افراد هنرمند رفتار درستی هست؟ چرا؟
جمیل باقری‌نژاد: این که به طور مستقیم با هنرمندان در ارتباط باشند، فی نفسه اشکالی ندارد ولی این عمل برای درست پیاده شدن، به فرهنگ‌سازی مستحکم و ریشه‌ای، هم بین هنرمندان و هم بین مخاطبین و مردم نیاز دارد و نکته بعدی حائز اهمیت این است که هنرمندان باید دقت کنند در این ارتباط‌ها، ریزترین مسائل زندگی شخصی خود رو جار نزنند و بهتر است این‌گونه اطلاع‌رسانی‌ها و ارتباطات رسمی و متعهدانه باشد.

خراسان‌تایم: شایعه سازی و شبهه افکنی چه ماهیتی دارد؟ آیا جوامع گذشته نیز این وضعیت را داشتند؟
جمیل باقری‌نژاد: برای پاسخ به این پرسش باید به ریشه شبهه افکنی نظری بیفکنیم و از جنبه تاریخی آن را بررسی کنیم. در بحث اندیشه دینی همواره بستری برای طرح پرسش و پرورش فکرها وجود داشته و دارد. اساسا اصلی‌ترین رسالت پیامبران الهی و ائمه(ع) برانگیختن عقلانیت در میان انسان‌ها و متبلور کردن این امر در زندگی آنان بوده است. دعوت پیامبران الهی همواره در طول تاریخ با واکنش‌های متفاوتی مواجه شده است و همه پاسخ یکسانی به این دعوت نمی‌دادند. برخی با وجدان، دل و ذهن و قلب خود ایمان می‌آوردند و برخی به دشمنی می پرداختند و موضع دیگری را اتخاذ می‌کردند. از مهمترین موضوعاتی که پیامبران دنبال می کردند این بود که انسان به خود غره نشود و به دنیا دل نبندد،در لذت‌های مادی فرو نرود و به ساحت‌های وجودی خود بپردازد و این کار برای بسیار‌ی از مردم دشوار بود. در این میان کاری که پیامبران انجام می دادند این بود که بر اساس فطرت آدمی، دعوت بر ارزش‌ها و معروفات کنند با این وجود بسیاری از مردم در شکیات باقی می‌ماندند  و پرسش‌هایی را و یا به شکل جهت داری شبهه در مقابل حق و پذیرش معروفات مطرح می‌کردند. این طرح شبهات با هدف تخریب دین بود و رویکردی نقادانه نداشت. بنابراین، شبهه‌سازی و شایعه افکنی همواره وجود داشته است و امروز این شایعات در فضای مجازی دست به دست می‌شود و سرعت انتشار آنان بسیار بیشتر شده است.

انتهای‌پیام/2/
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۳۴۴