به گزارش خراسان تایم؛ غلامرضا قوسی مدیر کل امور عشایر خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار اعزامی
؛ اظهارکرد: در سال 94 به منظور افزایش تولید گوشت قرمز توسط عشایر استان ، تسهیلاتی مصوب شد.
وی افزود: میزان این تسهیلات برای خراسان جنوبی 5 میلیارد و 740 میلیون تومان است که به صورت قرض الحسنه، پنج ساله و با سود 20 درصداعطا می شود که 4 درصد سود آن توسط عشایر و 16 درصد سود هم توسط دولت پرداخت می شود.
مدیر کل امور عشایر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه توزیع این تسهیلات از خردادماه سال 95 آغاز شده است گفت: تاکنون یک هزار و 105 نفر از عشایر استان برای دریافت این وام به بانک کشاورزی معرفی شده اند.
قوسی تصریح کرد:
تاکنون میزان مبلغ معرفی شده به بانک 5 میلیارد و 100 میلیون تومان بوده که 2 میلیارد و 500 میلیون تومان این مبلغ به عشایر پرداخت شده است.
وی تاکید کرد: این تسهیلات به افراد واجد شرایطی که در راستای پرواربندی و افزایش تولید گوشت قرمز و در منطقه عشایری زندگی کنند تعلق می گیرد و ضمانت های آن زنجیره ای است.
مدیر کل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: این تسهیلات بر اساس شاخص های تعیین شده کشوری از جمله جمعیت عشایر شهرستان، جمعیت دام، وضعیت خشکسالی و ... بین شهرستان های استان توزیع می شود و هدف آن جبران خسارت های ناشی از خشکسالی است.
قوسی با اشاره به اینکه برخی از عشایر از توزیع این تسهیلات گلایه مند هستند و معتقدند که این تسهیلات به جای محرومان به عشایر ثروتمند داده شده است ؛ تصریح کرد: این تسهیلات تنها به منظور پرواربندی و افزایش تولید گوشت قرمز است، و ممکن است یک خانواده عشایر محروم باشند اما پرواربندی نداشته باشند که در این صورت به آنها تعلق نمی گیرد.
وی افزود: اداره امور عشایر کمیته امداد که نیست که فقط به محرومان کمک کند، ما افتخار می کنیم که عشایر ما افرادی ثروتمند و توانمند باشند. قطعا در شرایطی که فرد محروم پروار بندی ندارد ؛ اما فرد توانمند پروار بندی دارد؛ این تسهیلات به همان فرد توانمند داده می شود چرا که ما هدف از این تسهیلات را تعیین کرده ایم.
مدیر کل امور عشایر خراسان جنوبی ادامه داد: اما در شرایطی که هم فرد توانمند و هم فرد محروم هر دو پرواربندی داشته باشند ؛ قطعا فرد محروم در اولویت پرداخت تسهیلات است.
قوسی با بیان اینکه در دستورالعمل دریافت این تسهیلات عدم معرفی بدهکاران بانکی و شرکت های تعاونی آمده است گفت:
اما اداره کل امور عشایر استان ، بدهکاران شرکت های تعاونی را هم برای دریافت تسهیلات معرفی می کند چرا که معتقدیم این افراد به دلیل خشکسالی و برای دریافت علوفه دام به شرکت تعاونی مراجعه کرده اند و اگر تسهیلات دریافت کنند نسبت به پرداخت معوقات و بدهی های شرکت ها هم اقدام خواهندکرد.
وی اظهارکرد: اما بدهکاران بانکی نمی توانند برای دریافت تسهیلات معرفی شوند و این موضوع به ما ربطی ندارد. چرا که سیستم بانکی بدهکاران را شناسایی و به آنها تسهیلات نمی دهد.