دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۳۱
در گفت‌وگوی تفصیلی با خراسان‌تایم مطرح شد:

پاسخ آقای روحانی در مقابل سخنان ترامپ شاعرانه بود

سید مصطفی موسوی‌نژاد: هرچند که ترامپ عملگرایانه صحبت کرد اما در مقابل آقای روحانی در پاسخ به او شاعرانه صحبت کردند و اصلا سخنانشان متناسب با صحبت‌های ترامپ نبود.
پاسخ آقای روحانی در مقابل سخنان ترامپ شاعرانه بود
 
با توجه به راهبرد آمریکا و اظهارات جدید و جنجالی چند روز پیش ترامپ و همچنین عکس‌العمل و پاسخ مسئولین کشور، در همین زمینه با سید مصطفی موسوی‌نژاد تحلیلگر سیاسی خراسان‌جنوبی گفت‌وگویی داشتیم.

خراسان‌تایم: نظر شما پیرامون سخنان چند وقت پیش ترامپ و تهدیدات او چیست؟ این سخنان او چه پیامی دارد؟
موسوی‌نژاد: در مورد سخنان ترامپ باید گفت که سخنان او بر اساس راهبرد قدیمی پلیس خوب و پلیس بد است که استراتژی مشهوری است و ترامپ این کار را بسیار واضح انجام می‌دهد.
 ترامپ نقش پلیس بد و اروپا نقش پلیس خوب را بازی می‌کنند، از سویی ترامپ به اروپایی‌ها می‌گوید که از ایران پول بگیرند و از سویی دیگر می‌گوید من به شما احتیاجی ندارم و تحریم می‌کنم اگر جواب نداد جنگ برپا می‌کنم و...
در این حالت شرایط به گونه‌ای می‌شود که ایران باید از شر پلیس بد به پلیس خوب پناه ببرد که اروپا می‌باشد و اروپایی‌ها نیز می‌گویند که اگر می‌خواهید که ترامپ را ساکت کنیم بیایید در مورد مسائل موشکی و منطقه مذاکره کنیم تا این مشکل حل شود و ترامپ را ساکت کنیم و به این ترتیب این استراتژی به نتیجه مطلوب ترامپ نیز می‌رسد که ایران در واقع پیرامون موضوعات موشکی و منطقه مذاکره کند و به توافق برسند.

خراسان‌تایم: به نظر شما ابتدا وظیفه دولت و بعد هم مجلس در مقابل این اظهارات چیست؟ آیا بعد از گذشت چند روز آن پاسخ در خورد و لازم را داده اند؟
موسوی‌نژاد: پاسخی که آقای روحانی بعد از سخنان ترامپ دادند زیاد جالب نبود، به نظر من آقای روحانی و تیمشان که تیم قبلی مذاکره کننده هسته‌ای را به انشاء خواندن فرا می‌خواندند، حالا خودشان انشاء می‌خوانند و به ترامپ تاریخ و جغرافیا درس می‌دهند که این عمل قابل قبول نیست، هرچند که ترامپ عملگرایانه صحبت کرد در مقابل آقای روحانی شاعرانه صحبت کردند و اصلا سخنانشان متناسب با صحبت‌های ترامپ نبود.
 البته من نمی‌گویم که بد صحبت کردند، سخنانشان خوب بود اما جواب ترامپ این نبود و وظیفه دولت و مجلس نیز این است که در مقابل این زور گویی‌ها بایستند و علنا بگویند که ما استراتژی پلیس خوب و پلیس بد را متوجه می‌شویم و در صورت نقض برجام از سوی دولت آمریکا ما نیز آن را نقض خواهیم کرد و مجلس نیز همین استراتژی را باید در پیش بگیرد و قانون را همان قانون مقابله به مثلی که چند سال پیش در مجلس تصویب کرد همان را اجرا کنند.

خراسان‌تایم: به نظر شما آیا بعد از سخنرانی رئیس جمهور آمریکا و واکنش سران اروپا بین آنها و آمریکا شکافی به وجود آمده است؟
موسوی‌نژاد: اینکه مدعی می‌شوند میان اروپا و آمریکا شکافی به وجود آمده است یک توهم بیشتر نیست، این‌ها برای تامین منافعشان با یکدیگر هماهنگی‌های لازم را انجام می‌دهند.
حجم تجارت خارجی اروپا با آمریکا چندین برابر حجم تجارت خارجی اروپا با ایران است و قائدتا هیچ عقل درستی نمی‌پذیرد حجم تجارت چندین برابر خودش را به خاطر ایران تعطیل کنند و اروپا نیز این کار را نمی‌کند، اروپایی‌ها اخیرا با یکدیگر نشستی داشتند که در آن همگی اظهار داشتند باید ایران در مسائل موشکی و منطقه‌ای تحت فشار قرار بگیرد.

خراسان‌تایم: برخی معتقدند تهدیدات هیئت حاکمه جدید آمریکا فرصتی برای معانقه و گسترش روابط با اروپاست؛ ارزیابی جنابعالی چیست؟
موسوی‌نژاد: این تهدیدها در دیپلماسی عمومی در میان ملتهایی که وضعیت مشخصی دارد به نفع ما می‌باشد اما اروپایی‌ها هر رفتاری که بکنند با آمریکایی‌ها هماهنگ خواهند بود.
البته این نقطه قوت دیپلماسی ما نیست بلکه نقطه ضعف دیپلماسی ترامپ و دولت آمریکا می‌باشد و ما باید از این فرصت استفاده کنیم و حقانیت خودمان را بیشتر اثبات کنیم البته در مجموع گسترش روابط زیادی با اروپا نخواهیم داشت همانطور که اروپا در منافع خودش کاملا هماهنگ با آمریکا می‌باشد هرچند در زمانی ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد.

خراسان‌تایم: به نظر شما اگر آمریکا برجام را کنار گذاشت، ما با طرفین اروپایی خود و همچنین چین و روسیه برجام را ادامه خواهیم داد؟
موسوی‌نژاد: اینکه اگر آمریکا برجام را کنار بگذارد ما آن را با اروپا ادامه میدهیم بعضی غرب زده‌ها در رسانه‌های خودشان در داخل ایران این موضوع را تئوریزه می‌‌کنند و تیتر بسیاری از روزنامه هایشان را اگر ببینیم تیترهای خنده‌دار و مضحکی است.
این ها در واقع بزک‌کنندگان آمریکا و اروپا هستند لذا ما باید با کنار گذاشته شدن برجام توسط آمریکا برجام را کنار بگذاریم و گرنه یک نتیجه بسیار بدی در دیپلماسی دنیا به وجود خواهد آمد که یک کشوری به آن بزرگی که خودش را حاکم دنیا نیز می‌دانند یک قراردادی امضا می‌کند و سپس کنار می‌زند و در طرف مقابل ما آن را ادامه می‌دهیم که این بسیار ذلیلانه است.

خراسان‌تایم: به عنوان سوال آخر، با وضع موجود آینده برجام را چگونه ارزیابی می کنید؟
موسوی‌نژاد: به نظر من به نفع آمریکا و اروپا است اگر عاقل باشند برجام را ادامه دهند اما اگر زیاده‌خواهی کنند و بعید نیست که زیاده‌خواهی هم بکنند زیرا همیشه در طول تاریخ این زیاده‌خواهی‌ها بوده، البته بستگی به موضع گرفتن طرف داخلی ایران نیز دارد زیرا اگر ما نشان دهیم که در مقابل زیاده خواهی‌های ترامپ و طرف غربی آمادگی پذیرش این زیاده‌خواهی‌ها را داریم طرف مقابل اینها را ادامه می‌دهد.
به طور کلی آینده برجام را به رفتار نهایی آمریکا و کنگره آمریکا متصل می‌دانم که قرار است تحریم‌های جدیدی نیز علیه ایران اجرا کنند، از جمله تحریم جدیدی با عنوان" قانون کاستا" که ظاهرا علیه سپاه است اما کل سیستم بانکداری و اقتصادی کشور را فلج می‌کند و عملا نقض برجام است.
 سیاست دولتمردان ما این است که هرچه آمریکا برجام را نقض کند تا روزی که نگفته من از برجام خارج شدم از برجام خارج نشوند اما این یک حدی خواهد داشت و معتقدند که برجام عمر زیاد طولانی نخواهد داشت
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۹۲۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آمریکا , برجام