به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، کاظم قائمی صبح امروز در آیین بهره برداری از پروژه های اورژانس خراسانجنوبی اظهار داشت: خراسانجنوبی با مساحت ١۵٠ هزار کیلومتر سومین استان پهناور کشور بوده و ۴۶٠ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان موقعیت ویژهای به این استان داده است.
وی با بیان اینکه از سال ٨٣ مصوبه استان شدن خراسانجنوبی تصویب شد، تصریح کرد: در حال حاضر این استان دارای ١١ شهرستان، ٢٨ شهر و ۶١ دهستان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه نخستین پایگاه اوژانس ١١۵ استان در سال ٧٧ در بیرجند افتتاح شده است، یادآور شد: بعد از طرح تحول سلامت در حال حاضر ۶١ پایگاه اورژانس شامل ١٣ پایگاه شهری و ۴٨ پایگاه جادهای در سطح استان فعال است.
قائمی افزود: در حال حاضر ۴٠٠ نفر نیرو در پایگاههای اوژانس استان فعالیت میکنند.
وی با اشاره به افزایش تعداد پایگاههای اورژانس استان گفت: تعداد مأموریتهای اورژانس استان در سال گذشته ٧٠ هزار مورد بوده که در شش ماهه امسال تعداد این مأموریتها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ١٨ درصد افزایش داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه اوژانس استان دارای ١٢١ یگان موتوری است، اضافه کرد: بعد از طرح تحول سلامت تعداد آمبولانسهای اورژانس استان از ۴۵ مورد به ١١٧ مورد افزایش یافته است.
قائمی ادامه داد: حدود ۵٠ درصد از دستگاههای آمبولانس اورژانس استان بالای ١٠ سال عمر دارند.: با کمک مجمع خیران سلامت پایگاههای اورژانس منصورآباد، ثمن شاهی، شاهرخت و شعبانیه راهاندازی شده است.
وی یکی از اقدامات عمده دانشگاه علوم پزشکی بیرجند را توسعه و بهسازی فضای فیزیکی بخش اورژانس در راستای اجرای طرح تحول سلامت دانست و افزود: اورژانس ولی عصر بیرجند و اورژانس قاین در این راستا بهسازی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به فعالیت اورژانس هوایی در بیرجند و طبس اشاره کرد و گفت: اورژانس هوایی بیرجند از زمان فعالیت تاکنون ١٧٢ پرواز داشته و ١٩٣ بیمار را جابه جا کرده و اورژانس هوایی طبس نیز ۶١ پرواز داشته و ٨١ بیمار را جا به جا کرده است.
قائمی ادامه داد: اکثر مأموریتهای اورژانس هوایی استان مربوط به جا به جایی مصدومان تصادفات بوده است.
وی با اشاره به در حال ساخت بودن اورژانس بیمارستان شهید چمران فردوس تصریح کرد:این مرکز در نهایت تا دهه فجر به بهره برداری می رسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد همچنین اورژانس بیمارستان شفای بشرویه و شهید آتش دست در حال ساخت است.
قائمی با اشاره به اینکه اورژانس ویترین بیمارستانها هستند، یادآور شد:اگر بخش اورژانس بیمارستانها بهسازی شوند بسیاری از دغدغههای بیماران و مردم رفع میشود.
وی به بزرگترین مرکز ترومای بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند اشاره کرد و افزود ساخت این مرکز نیازمند بودجه بسیاری بوده و مقام عالی وزارت قول مساعد برای این مرکز دادهاند که بعد از اورژانس بیمارستان شهید چمران فردوس ساخت این مرکز در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قرار میگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه خراسانجنوبی استانی خاص است، افزود: اگر نتوانیم جمعیت را در مناطق مرزی حفظ کنیم فاجعه است.
قائمی با اشاره به اهمیت استقرار مرکز تل میدیسین در استان گفت: با وجود این مرکز بسیاری از نیاز به اعزام بیماران به سایر استانها رفع میشود.
وی با بیان اینکه با توجه به پراکندگی استان نیاز به افزایش پایگاههای اورژانس جادهای وجود دارد، اضافه کرد: با توجه به نیاز استان به این پایگاهها درخواست مجوز برای افزایش این پایگاهها را داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد: بهسازی و افزایش ناوگان آمبولانس اورژانس و اختصاص دو دستگاه موتور آمبولانس برای تسریع در امدادرسانی با توجه به بافت فرسوده بیرجند و بهسازی اورژانس شهید چمران فردوس و امام رضا(ع) بیرجند از دیگر درخواستها است.
انتهای پیام/4