آموزش:
روشهای کاربردی مقابله با هک شدن
6 آبان 1396 ساعت 18:25
راههای بالا بردن امنیت کامپیوتر جهت مقابل در برابر هک شدن و برنامه و بدافزارهای مخرب
راههای بالا بردن امنیت کامپیوتر جهت مقابل در برابر هک شدن و برنامه و بدافزارهای مخرب:
اولین حقهای که افراد به سراغ آن میروند روش مهندسی اجتماعی است. مهندسی اجتماعی یا Social Engineering یکی از بهترین روشهای هککردن کامپیوترهای کلاینت، شبکه و حتی شبکههای بزرگ و مهم میباشد. در این روش فرد هکر با کلک و حیله و با صحبت با قربانی او را فریب داده و بدون هیچ گونه دسترسی و ارسال فایل و... او را هک میکند این روش یکی از سازگارترین روشهای هک می باشد به همین دلیل: کوین میتنیک (اولین هکر جهان) که اگر مقاله آن را خوانده باشید کتابی در این مورد نوشته است به اسم هنر فریبکاری (The Art Of Deception). البته قابل ذکر است که هیچ کس این کتاب را هنوز ترجمه فارسی نکرده است و هنوز به صورت انگلیسی می باشد. پس مراقب مخاطبان خود در چت روم ها، سایت های اجتماعی ، باشید و اطلاعات مهم خود را در اختیار افراد قرار ندهید. (حتی دوستان و آشنایان)
1.تا جایی که ممکن است در انتخاب پسوردها دقت کافی به خرج دهید زیرا بعضی افراد شماره تلفن ، ش ش ، ت ت و ... را برای پسورد خود انتخاب می کنند زیرا به قول خودشان پسوردها را زود فراموش میکنند. همیشه از کلیدهای Alt و Space و ... با طول زیاد انتخاب کنید ابن روش احتمال هک شدن شما را کاهش میدهد.
2.یکی از روشهایی که افراد هنوز از آن استفاده می کنند دزدیدن پسورد از روی حرکت دستهای شماست هنگامی که پسوردتان را وارد می کنید مراقب چشمهای اطرافتان باشید و یا بدون رودربایستی از صاحبان چشمها بخواهید که جایشان را تغییر دهند.
3.افراد حرفهای همچنین رو به سرقت Cookie آوردهاند این کلوچههای خوشمزه اطلاعات حیاتی را نگه
میدارند البته به صورت کد ولی با کمی تکاپو میتوان آن را از حالت کد شده در آورد تا اطلاعات مفیدی به فرد بدهد.
4.سعی کنید تا جایی که امکان دارد پسوردهایتان را ذخیره نکنید از جمله پسوردهای ایمیل، سایت های اجتماعی و Out lock چرا که برنامههای وجود دارد که با اجرا کردن آنها پسوردهای شما را از حالت ستاره در میآورد و پسوردتان را آشکار میسازد.
5.به هنگام ورود به محیطهای چت ، ایمیل و شبکهای اجتماعی و مواردی از این دست گزینه "به خاطر سپردن رمر عبور" را که معمولا" به شکل چک باکسی قابل مشاهده است، غیر فعال نمایید و پس از خروج نیز حتما" sign out کنید.
6.هنگامی که میخواهید وارد mail box خود شوید بعد از وارد کردن نام کاربری و پسورد روی لینک secure در پایین sign in کلیک کنید با اینکار اطلاعات شما به صورت رمز شده به سرور یاهو فرستاده میشود واگر کسی از sniffing در بین انتقال اطلاعات استفاده کند نمیتواند اطلاعات شما را به سرقت برد.
7.تروجانها یکی از روشهای متداول هک بین کاربران است هرگز از شخصی در اتاقهای چت عکس یا فایل دریافت نکنید اگر کسی خواست عکسش را برایتان بفرستد از او بخواهید که عکسش را در پروفایلش بگذارد.
8.هنگام دانلود کردن برنامهها سعی کنید از سایتهای معتبر، برنامههایتان را دانلود کنید و اگر هم ممکن نبود حتماً از سایت موردنظر اطمینان پیدا کنید و بعد از دانلود فایل ها را ویروسیابی کنید .
اگر نیازی به اطلاعات history ندارید هر از چند گاهی آن را پاک کنید مخصوصاً موقعی که در کافی نت و یا خانه دوستتان هستید.
Key loggerها برنامه های جاسوسی هستند که می توانند اطلاعات شما را ضبط و ثبت کنند و بیشتر آنها این قابلیت را دارند که اطلاعات ثبت شده را هر چند روز یکبار به ایمیل شخص بفرستند. از نصب keylogger ها نمیتوان به طور ۱۰۰درصد آگاه شد پس حتماً مواظب باشید . مثلاً دوست شما روی سیستم خودش ممکن است keylogger نصب کند و اگر شما هم امنیت را رعایت نکنید شخص میتواند بدون هیچ گونه زحمتی به خود اطلاعات شما را به سرقت ببرد در ضمن ویروس یابسها هم کاری به کیلاگرها ندارند .
هرگز برای اطلاعات مهم خود از کامپیوترهای عمومی استفاده نکنید. بعضی از افراد همین که اینترنت رایگان در جایی پیدا میکنند بدون هیچ گونه درنگی شروع به وارد کردن اطلاعات خود میکنند.
در انتخاب کافی نتها دقت کافی به خرج دهید ممکن است با یک اشتباه اطلاعاتتان به سرقت رود.
از یک برنامه آنتی ویروس و امنیتی update شده استفاده کنید اگر ویروس یاب شما به روز نباشد، ممکن است سیستم شما به حیاط خلوت انواع ویروس و تروجان و برنامه های مخرب تبدیل شود!
حتماً از یک فایروال در سیستم خود استفاده کنید. ویروسیابهای معروف و شناخته شده معمولا" فایروالهای خوبی دارند.
سیستم عامل خود را همواره به روز نگه داشته و از انباشتگی فایل و فولدرهای بلا استفاده در آن تا حد ممکن اجتناب نمایید.
برنامه های خود را همیشه update کنید مخصوصا برنامههایی که بیشتر با اینترنت سرو کار دارند.
همواره Task manager را بررسی کرده تا در صورتیکه برنامه مشکوکی در آن هست آن را غیر فعال نمایید.
بسیاری از حملات امروزه از طریق مرورگرهای وب صورت می گیرد. لذا مرورگر خود را به روز نگه داشته و همواره از مرورگرهایی که امنیت بالایی دارند استفاده نمایید.
داشتن یک آنتی تروجان به روز شده روی کامپیوتر برای کنترل تروجان های مفید است.
توصیه میشود به هیچکس اعتماد نکنید، اعتماد شما ممکن است به قیمیت هک شدن اطلاعاتتان تمام شود.
مهمتر از ابزارها و برنامه های امنیتی خود شما هستید، پس احتیاط و دقت یک کاربر با تجربه کامپیوتر و اینترنت تا حد زیادی از هک شدن جلوگیری میکند.
اگر کسی قصد داشت از سیستم شما استفاده کند حتما کاربر Guest رو فعال کنید تا از این User استفاده کند.
هنگام ایجاد ایمیل در سایتهایی مثل یاهو ، گوگل و .... سوالات امنیتی را که برای یادآوری رمز عبور شما مفید هستند را با دقت پاسخ داده و به خاطر بسپارید.
ایمیلهایی که حاوی پسورد و نام کاربری شما در سایتهای متفاوت میباشد (هنگام ریجستر کردن معمولا بعضی از سایتها برای شما میفرستند) را حتما پاک کنید. اگر شما این کار رو نکنید، در صورت هک شدن، هکر با یه تیر دو نشون میزنه!
هنگامی که در محل کار یا کافی نت هستید و اطلاعات مهمی روی صفحه مانیتورتون هست کامپیوترتان رو ترک نکنید. ابتدا از تمام برنامه ها Logout کرده و خارج شوید زیرا ممکن است شخصی در همین حین به اطلاعات مهم و شخصی شما دست پیدا کند.
انتهایپیام/2/
کد مطلب: 10006
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/10006/روش-های-کاربردی-مقابله-هک-شدن
خراسان تایم
http://www.KhorasanTime.ir