يکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۵۶
مسؤول بسیج اساتید دانشگاه بزرگمهر قاینات مطرح کرد:

تعهد لازمه ایجاد امنیّت اقتصادی/ تا زمانی که رفتارهای اجرایی درگیر نگاه‌های سیاست‌زده باشد شاهد وابستگی هستیم/ کم‌کاری دولت‌ها در عدم وابستگی به نفت

مسؤول بسیج اساتید دانشگاه بزرگمهر قاینات گفت: زمانی که رفتارهای اجرایی درگیر نگاه‌های سیاست‌زده و وامداری از یک جریان سیاسی خاص و شایسته‌سالاری محکوم و منزوی باشد، نیروهای صرفاً سیاسی به کار گرفته می‌شوند و خروجی این سیستم عدم وابستگی به نفت را نمی‌دهد.
تعهد لازمه ایجاد امنیّت اقتصادی/ تا زمانی که رفتارهای اجرایی درگیر نگاه‌های سیاست‌زده باشد شاهد وابستگی هستیم/ کم‌کاری دولت‌ها در عدم وابستگی به نفت
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، مجید عبدالرّزاق‌نژاد اظهار داشت: بحث امنیّت اقتصادی را می توان به یک مثلث تشبیه کرد که یک ضلع آن دولت، یک ضلع مردم به عنوان مصرف‌کنندگان و یک ضلع آن تولیدکننده است.
وی با اشاره به نقش‌آفرینی همه اضلاع در ایجاد امنیت اقتصادی، گفت: آنچه که امنیّت اقتصادی پایدار را ایجاد و نقش‌آفرینی این سه ضلع را کارآمد می‌‌سازد تعهّد است.
مسؤول بسیج اساتید دانشگاه بزرگمهر قاینات با بیان اینکه ذهنی که توانایی تولید موشک و تکمیل چرخه تولید انرژی هسته‌ای را دارد، چرا نتواند خودروی با کیفیت تولید کند و یا چرا در صنایع مربوط به کشاورزی و نفت نتواند پیشتاز باشد، افزود: زمانی که تحریم بودیم وعلم در کنار تعهّد قرار گرفت، این هم‌افزایی توانست موضوع هسته‌ای و موشکی را به جلو ببرد.
عبدالرّزاق‌نژاد تصریح کرد: بسیج، مدافعین حرم، سپاه پاسداران، ارتش و مجموعه‌های امنیتی کشور از مصداق متعهّدین متخصصی هستند که به تمامیت نظام تعهّد عملی دارند و اگر این تعهّد نبود این امنیّت نظامی محقق نمی‌شد، از طرفی ارتش کشورهایی همچون مصر، بحرین و رژیم آل‌سعود را نیز می‌توان مصداق غیرمتعهدین متخصصی یاد کرد که نه تنها امنیت نظامی برای شهروندان خود نتواستند ایجاد کنند بلکه موجب سرکوب و خونریزی ملت‌های خود و سایر ملت‌های مظلوم نیز شدند.
وی بیان کرد: متأسفانه در حوزه اقتصادی این تعهّد تخصص‌گرا را یا نداریم و یا بسیار کمرنگ می باشد چرا که در دولت‌های مختلف با توجه به نگاه سیاست‌زده قالب آن‌ها که به‌شدت در سطوح میانی و پایین‌دستی آن‌ها مشهود بوده، این تعهّد تخصص‌گرا کمتر فرصت بروز و نقش‌آفرینی را داشته و بروز پدیده‌هایی همچون اختلاس‌ها، فسادهای اقتصادی، رانت‌خواری و ویژه‌خواری، آقازادگی و ژن خوب را می‌توان نشانه عدم موفقیت دولت‌ها در تحقق تعهد تخصص‌گرا بیان کرد و هر میزان بروز و گستردگی موارد یاد شده در دولتی بیشتر بوده، عدم تحقق امنیت اقتصادی را مردم بیشتر لمس کرده‌اند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: مصرف‌کننده نیز اگر تعهّد نداشته باشد به دنبال مد و فضاسازی‌های تبلیغاتی می‌رود از انتخاب منطقی متعهدانه فاصله می‌گیرد و حتی با وجود کالای باکیفیت داخلی، انتخاب او کالای خارجی خواهد بود.
عبدالرّزاق‌نژاد ادامه داد: مخاطب صحبت‌های مقام معظم رهبری تنها مدیران نیستند و اگر چه مسؤولیت آن‌ها بسیار حسّاس و اثرگذار بوده و باید به‌جای نگاه به بیرون و امید دوستی با گرگ، نگاهشان به داخل و حمایت از تولیدات کیفی‌سازی شده داخلی باشد، امّا باید تولیدکننده و مصرف‌کننده نیز به این موضوع اهمیّت دهند.
وی بیان کرد: امیدوارم موج فرهنگ‌سازی و پویشی ایجاد شود تا به موضوع تعهّد تخصص‌گرای اقتصادی توجه شود و مجموعه‌های فرهنگ‌ساز در این زمینه فعّال و اثرگذار باشند.
مسؤول بسیج اساتید دانشگاه بزرگمهر قاینات با بیان اینکه دولت‌ها در قطع وابستگی کشور به نفت حرکت کرده‌اند اما تلاش زیاد و کافی رخ نداده و بسیار کم در این زمینه کار شده است، گفت: زمانی که در شرکت نفت شاهد سیاست و رانت‌بازی هستیم و برای مثال با وجود ظرفیت عظیم فنی مهندسی جوانان متعهد در قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص)، قرارداد توسعه فازهای پارس‌جنوبی به شرکت توتال با سابقه مشخص واگذار می‌شود و یا خبر جذب فرزند یکی از نمایندگان از آموزش و پرورش در شرکت نفت شنیده می‌شود و یا نماینده همسوی دولت جذب شرکت نفت می‌شود و یا نقش آفرینی دانشگاه صنعت نفت از این وزارتخانه کمرنگ و حذف می‌شود، مطمئناً حرکت قابل توجه رو به جلویی رخ نخواهد داد.
عبدالرّزاق‌نژاد با اشاره به اینکه به راحتی می‌توانیم در تولید بنزین و فراورده‌های مختلف پتروشیمی ضمن خودکفایی حتی تبدیل به یک صادرکننده شویم امّا این خودکفایی اتفاق نیفتاده است، افزود: زمانی که رفتارهای اجرایی درگیر نگاه‌های سیاست‌زده و شایسته‌سالاری محکوم و منزوی باشد و نیروهای صرفاً سیاسی به کار گرفته می‌شوند خروجی سیستم این می‌شود که تأثیرگذاری کلان و عدم وابستگی به نفت رخ نمی‌دهد.
وی دانشگاه را از ارکان اصلی قطع وابستگی اقتصاد به نفت عنوان کرد و گفت: مهم و حیاتی دانستن دانشگاه در عدم وابستگی به نفت گزافه‌گویی نیست و اگر شرکت‌های بزرگ به دانشگاه وصل نباشند شاهد توسعه نیستند، واحد R&D یا تحقیق و توسعه در شرکت‌های بزرگ مؤید این ادعاست که آنجا که امکان بهره‌گیری مستقیم و مستمر از ظرفیت علمی دانشگاه نیست، دانشگاه‌های کوچک در دل شرکت‌های بزرگ صنعتی به منظور تداوم بهره‌مندی از علم و حرکت بر روی لبه دانش تشکیل می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه بزرگمهر قاینات ادامه داد: متأسفانه صنعت در کشور بر روی کار علمی دانشگاه سرمایه‌گذاری نمی‌کند و همه به دنبال تحقیق آماده چه از داخل و چه از خارج هستند در حالی که ارتباط صنعت و دانشگاه با یکدیگر یک نقش کلیدی در عدم وابستگی اقتصاد به نفت و تحقق امنیت پایدار اقتصادی دارد.
 
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۰۱۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , نفت , امنیّت اقتصادی , بسیج