سه شنبه ۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۱۴
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی:

نیاز خراسان جنوبی به مرکز جامع انتقال خون/کمبود نیرو داریم

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی ساخت مرکز جامع انتقال خون را از نیازهای استان دانست و گفت: به دلیل کمبود نیرو و امکانات این پروژه در سال جاری اجرا نخواهد شد.
نیاز خراسان جنوبی به مرکز جامع انتقال خون/کمبود نیرو داریم
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری مهر، محمدرضا عاملی اظهار داشت: در مرکز جامع انتقال خون استان افراد اهدا کننده حق انتخاب فرآورده خون خود را دارد.
وی با بیان اینکه در این راستا نیاز به دستگاه‌های زیادی برای این مرکز است، گفت: در حال حاضر برای ساخت این مرکز در استان امکانات و نیروی کافی وجود ندارد و نیاز ساخت این مرکز در استان احساس می شود اما در برنامه‌های سال ۹۶ نخواهد بود.
راه اندازی مرکز پخش خون در طبس
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی همچنین از راه اندازی مرکز پخش خون در شهرستان طبس خبر داد و افزود: با راه اندازی مرکز پخش خون، بیمارستان طبس به صورت مستقیم خون مورد نیاز بیماران خود را از این مرکز تامین می‌کند و دیگر نیازی نیست طی مسافت طولانی از مرکز استان درخواست انجام شود.
عاملی تصریح کرد: همچنین بیمارستان‌ها در کنار آزمایشگاه‌های خود قسمتی به نام بانک خون دارند که مرکز انتقال خون استان تنها جنبه نظارت و بازرسی از آن را بر عهده دارد.
عاملی بیان کرد: در حال حاضر برای هر بیمارستان تعریف شده که بر حسب مصرف چه میزان فرآورده خونی نیاز دارد به همین ترتیب هر گروه برای هر بیمارستان تعریف شده که بر حسب مصرف آن باید در اختیار بیمارستان قرار گیرد و اگر تمام شود دوباره درخواست چند واحد دیگر می‌دهند.
کمبود نیروی انسانی در مراکز انتقال خون خراسان جنوبی
وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در مرکز انتقال خون استان اظهار داشت: مشکل کمبود نیرو در انتقال خون استان محسوس است و این کمبود ها یکی از از دلایل عدم راه اندازی مرکز جامعه است.
عاملی همچنین به مجوز ارسال پلاسما از استان اشاره و بیان کرد: یکی از سیاست‌های کلان انتقال خون این است که فرآورده‌های خونی که امکان تولیدش در داخل کشور نیست و می‌خواهد از کشورهای دیگر وارد کشور شود این فرآورده از خون و فرآورده ایرانی تشکیل شود اما در حال حاضر در کشور پالایشگاهی وجود ندارد که این فاکتورها از پلاسما تهیه شود.
عاملی گفت: برای این کار دو راه وجود دارد یکی اینکه از شرکت‌های معتبر آن را بخریم و یک راه هم این است که شرکت‌هایی پیدا شود که پلاسما را از ما بگیرند و این فاکتورها را از پلاسمای ایرانی تهیه کنند.
وی افزود: این کار چند سالی است که در انتقال خون انجام می‌شود و هر سال یک سری استان‌ها دارند به این گروه اضافه می‌شوند.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی افزود: برای اینکه این پلاسما مجوز ورود به کشور را بگیرد باید این شرکت ممیزی و بازرسی انجام دهد و شرکتی که در اسفند ماه سال گذشته استان خراسان جنوبی را بررسی و ممیزی کرد شرکتی از اتریش بود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر با این شرکت به صورت شفاهی قرارداد بسته شده و امکان ارسال پلاسما از استان به این شرکت وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۵۰ میلیون دلار صرفه جویی با اجرای این کار در کشور صورت گرفت.
تولید خون استان پاسخگوی نیازها است
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر وضعیت استان با توجه به ساختارهای موجود طوری است که تولیدخون استان پاسخگوی نیازها است.
عاملی ادامه داد: در چند سال اخیر وضعیت اعتبارات بسیار نامناسب بود و ما مجبور شدیم کارهایی که بر رو کیفیت تاثیر داشت را حذف کنیم.
وی گفت: اما در حال حاضر حدود دو سال است که از لحاظ تجهیزات وضعیت خوبی داریم و حتی برخی تجیهزات را دپو داریم و به طور مرتب این تجهیزات به روزرسانی می‌شود.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی از خریداری سه یخچال نگهداری فرآورده خونی برای استان خبر داد و گفت: این یخچال‌ها با اعتباری بالغ بر ۸۰ میلیون تومان خریداری شده است.
وی از وجود پنج مرکز خونگیری در سطح استان خبر داد و بیان داشت: یک مرکز در طبس که هر روزه فعالیت دارد و یک مرکز قاین و فردوس هفته ای دو روز و دو مرکز بیرجند هم هر روزه فعالیت دارند.
وی با اشاره به افزایش مراکز در استان گفت: چون نیاز استان تامین می‌شود برای افزایش این مراکز برنامه ای نداریم و بیشتر در زمینه سلامت خون فعالیت ها را دنبال می کنیم.
۶۰ درصد اهدا کنندگان خون در خراسان جنوبی مستمر هستند
مدیر کل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد اهداکنندگان خون در استان اهدا کننده مستمر هستند که افزایش این تعداد در دستور کار است.
عاملی با بیان اینکه درحال حاضر ۱۰۰ درصد خون مورد نیاز استان تأمین می‌شود، تصریح کرد: حتی در ماه مبارک رمضان که در اکثر استان‌ها دچار مشکل کمبود بودند مرکز استان ارسال خون به استان‌های دیگر از جمله زاهدان را داشته است.
وی با بیان اینکه متوسط کشوری در تعداد اهدا کنندگان مستمر خون حدود ۵۴ است، اظهار داشت: خراسان جنوبی حدود ۶ درصد بالاتر از متوسط کشوری است.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی بیان کرد: افرادی که اهدا کننده مستمر هستند خون سالم تری نسبت به کسانی که برای اولین بار مراجعه می‌کنند دارند چون این افراد یک سری آموزش‌های لازم را دیده و از رفتارهای پر خطر پرهیز می‌کنند در نتیجه خون سالم‌تری دارند.
مدیر کل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: سعی و تلاش ما بر این است تا اهداکنندگان مستمر را در سطح استان افزایش دهیم و امید است شاهد افزایش اهدا کنندگان خون در سطح استان به ۸۰ درصد باشیم.
اجرای طرحی برای افزایش تعداد اهداکنندگان مستمر خون
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی از اجرای طرحی به منظور افزایش تعداد اهداکنندگان مستمر خون در سطح استان برای نخستین بار خبر داد و اظهار داشت: در راستای اجرای این طرح از فردی که برای نخستین بار به مراکز انتقال خون استان مراجعه کند خونگیری از وی انجام نخواهد شد.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی ادامه داد: این افراد تنها از لحاظ سلامت ارزیابی شده و پس از اینکه مشخص شد که مشکلی نداشته و شرایط پزشکی را دارند پس از سه ماه می‌توانند خون اهدا کرده و اهدا کننده مستمر مراکز انتقال خون استان شوند.
عاملی تصریح کرد: شاید با اجرای این طرح نیاز خونی استان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش پیدا کند اما به دنبال افزایش کیفیت خون اهدا شده در استان هستیم.
عاملی نیاز روزانه مراکز انتقال خون استان به خون را بین ۶۰ تا ۷۰ واحد دانست و بیان کرد: امید است اهداکنندگان خون در تمام طول سال خون خود را اهدا کرده و آن را محدود به لیالی قدر یا روزهای تاسوعا و عاشورا نکنند.
وی شایع ترین گروه خونی در کشور و در استان را گروه خونی O مثبت عنوان کرد و افزود: نسبت مصرف کننده این گروه خونی  نیز بیشتر است چرا که وقتی جمعیت یک گروه بیشتراست قطعا در معرض خدمات و صدمات بیشتری نیز هستند.
وی یادآور شد: کمترین گروه خونی نیز گروه AB منفی است و به همین نسبت هم مصرف آنها کمتر است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۰۶۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خون , انتقال خون