جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۱۸
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی و رئیس انجمن ایرانی همکاری با یونسکو:

رونق گردشگری در خراسان جنوبی مستلزم فراهم‌سازی زیرساخت های فکری، مادی و معنوی است

دبیرکل مجمع مجالس آسیایی و رئیس انجمن ایرانی همکاری با یونسکو گفت: وقتی صحبت از اقتصاد مقاومتی است یکی از مصادیق مهم آن، مقوله گردشگری است و رونق گردشگری مستلزم فراهم سازی زیرساخت‌های فکری، مادی و معنوی است.
رونق گردشگری در خراسان جنوبی مستلزم فراهم‌سازی زیرساخت های فکری، مادی و معنوی است
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمدرضا مجیدی شامگاه پنج شنبه در نشست رسانه‌ای در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات با موضوع مواریث فرهنگی خراسان جنوبی، رسانه و گردشگری با تجلیل از منزلت علمی پروفسور معتمدنژاداظهار داشت: خلاء های قانونی، سیاستگذاری، ناکارآمدی های اجرایی و اداری همه باید برطرف شود تا بخش خصوصی که باید در قلب صنعت گردشگری باشد با اشتیاق تام و تمام وارد این عرصه شود.
 وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته اقدامات خوبی صورت گرفته اما راهی طولانی پیش رو است افزود: در شرایطی که مشکلات زیست محیطی و تغییرات آب و هوایی شرق ایران را با بحران آب رو به رو کرده و باید آن گونه که شایسته است در این زمینه سیاستگذاری و قانون گذاری شود  تا در یک بازه مشخص مشکل آب منطقه و سایر استان های درگیر حل شود.

توانمندسازی جوامع محلی و فارغ التحصیلان دانشگاهی با رویکرد گردشگری
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی و رئیس انجمن ایرانی همکاری با یونسکو  گفت: خوشبختانه امروز صحبت از ابرپروژه هایی است که در حوزه آب در حال تعریف است و قریب به ده استان را در می گیرد و سهم استان خراسان جنوبی در این حوزه باید تعریف شود و جدول زمانی برای تحقق آن مشخص شود.
وی بیان کرد: در چنین شرایطی برای تثبیت جمعیت در حوزه های روستایی و مرزی که با امنیت ملی مرتبط است باید از صنعت گردشگری و بوم گردی استفاده کرد تا توان های محلی در کنار هم قرار بگیرد و هم افزایی انجام شود و فرزندان این خطه بتوانند با زیست بوم خود ارتباط بیشتری برقرار و ا ز مواریث طبیعی و فرهنگی موجود در این خطه برای رونق گردشگری و اشتغال زایی استفاده کنند.
مجیدی اظهار داشت: توانمندسازی جوامع محلی و فارغ التحصیلان دانشگاهی با رویکرد گردشگری یکی از مواردی است که دستگاه‌های دولتی می توانند به این صنعت یاری رسانند تا نیروی انسانی لازم را که شرط لازم برای توفیق در این صنعت است فراهم شود.
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی و رئیس انجمن ایرانی همکاری با یونسکو  افزود: زیرساخت های حمل و نقل، صنایع غذایی، هتل داری و بوم گردی از جمله لوازمی است که باید فراهم شود تا این صنعت رونق لازم را پیدا کند.
تشکیل کمیسیون گردشگری و اقتصاد فرهنگ و هنر در اتاق بازرگانی خراسان جنوبی 
 مجیدی بیان کرد: اخیرا به همت اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی استان کمیسیون گردشگری و اقتصاد فرهنگ و هنر شکل گرفته و امیدواریم که با هم‌اندیشی و هماهنگی های لازمی که در این زمینه صورت خواهد گرفت از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده لازم شود و همراهی لازم را از سوی بخش دولتی برای رونق گردشگری در استان داشته باشیم.
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی و رئیس انجمن ایرانی همکاری با یونسکو گفت: فرصت نمایشگاه مطبوعات و تبادل های رسانه ای فرصتی استثنایی است برای شناسایی این فرصت ها و تبادل این آرا و اندیشه ها و کسب تجربه ها و فراهم کردن بستر مناسب برای رونق صنعت گردشگری است.
مجیدی با قدردانی از برگزارکنندگان این نشست در نمایشگاه مطبوعات  به ویژه خانه مطبوعات استان وخبرنگاران خراسان جنوبی در این نشست اظهار داشت: امیدوارم این فرصت رسانه ای که فراهم شده است هرچه بیشتر توانمندی های خراسان جنوبی را به مخاطبان در سطوح ملی و بین المللی معرفی کند.
وی گفت: وقتی سخن از رسانه و مطبوعات به میان می آید نام چهره ماندگار ملی و بین المللی ما پروفسور معتمدنژاد در اذهان زنده می شود و افتخار خراسان جنوبی است که فرزند این خطه مرحوم استاد معتمدنژاد در علم نوین ارتباطات در کشور ما نقش بزرگی را ایفا کرده و از پدران و واضعان این دانش نوین به شمار می آید.

ارتباط شخصیت های بزرگی مانند پروفسور معتمدنژاد با رسانه 
وی افزود: اگر امروز از پروفسور معتمدنژادها و گنجی ها و سایر بزرگواران که از این خطه برخاسته اند و در گسترش دانش در این مرز و بوم ایفای نقش کرده اند سخن به میان می آید این توان و ظرفیت خطه زرخیز خراسان جنوبی در اعماق تاریخ مرز و بوم ساری و جاری است.
 دبیرکل مجمع مجالس آسیایی و رئیس انجمن ایرانی همکاری با یونسکو  بیان کرد: چند سال پیش نکوداشت علامه عبدالعلی بیرجندی منجم و ریاضی دان بزرگ را داشتیم که نام این شخصیت در فهرست نکوداشت های سازمان یونسکو قرار گرفت و دو سال پیاپی نکوداشت‌های مختلفی در سطح استانی، ملی و بین المللی برای پاسداشت این شخصیت برگزار شد.
مجیدی گفت: مواریث عظیم فرهنگی داریم که بخشی از آن ها در برخی از فهرست های میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده که از جمله آن ها باغ اکبریه بیرجند است که در فهرست باغ های ایرانی جای گرفت؛ قنات بلده فردوس است که در پرونده قنوات ثبت شده در میراث جهانی یونسکو قرار دارد و در دو سال گذشته کویر لوت به عنوان اولین پرونده طبیعی کشور در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت که حوزه این کویر را مثلث استان های خراسان جنوبی، کرمان و سیاستان بلوچستان شکل می دهد.
وی ادامه داد:همه این ثبت ها که گوشه ای از توان این منطقه است و نشان از ظرفیت بالای این استان در عرصه های مختلف دارد و باید برای معرفی هرچه بیشتر خراسان جنوبی به کار گرفته شود و از سوی دیگر این اندوخته ها سرمایه ها نقد شود و در خدمت صنعت گردشگری قرار گیرد صنعتی که امروزه به عنوان موتور محرک اقتصاد ملی کشورها به شمار می آید.
میراث مکتوب  خراسان جنوبی یکی از ظرفیتها و مواریث گرانسنگ فرهنگی استان
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی و رئیس انجمن ایرانی همکاری با یونسکو گفت: رسانه ارتباط تنگانگی با اقتصاد دارد کما آن که با حوزه های مختلف دارد و اگر عنصر رسانه به درستی به خدمت گرفته شود بسیاری از مشکلات در حوزه افکار عمومی و آماده کردن افکار برای کسب و کارهای نوین برطرف خواهد شد.
مجیدی افزود: نام شخصیت های بزرگی مانند پروفسور معتمدنژاد که با رسانه در ارتباط است نیز از فرصت هایی است که خطه فرهنگی خراسان جنوبی باید استفاده کند تا افکار عمومی را در سطوح ملی و بین المللی متوجه توان این استان کند و در قالب نشست های ملی، همایش ها و برنامه های مختلفی که در مناسبت های گوناگون برگزار می شود این توانمندی ها بیشتر و بیشتر معرفی شود.
وی با تاکید براینکه یکی از ظرفیت های فرهنگی استان و از مواریث گرانسنگی که در استان وجود دارد میراث مکتوب استان است  گفت: این سرمایه نیازمند حفظ و نگهداری و پاسداشت است که در این رابطه به همت دوستان در کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و اداره کل میراث خراسان جنوبی و همچنین انجمن ایرانی همکاری با یونسکو قرار است کارگاهی در این زمینه برگزار شود تا در حوزه مرمت و حفط و نگهداری آثار تاریخی مکتوب آموزش های لازم به کارشناسان استان داده شود.
وی ابراز امیدواری کرد: این فرصتی که در اختیار رسانه های استان قرار گرفته به نحو مطلوبی مورد استفاده قرار گیرد و عزیزان تجربه هایی برای حضور بیشتر در برنامه های مختلف ملی و بین المللی را کسب کرده باشند و از رهگذر این برنامه ها خراسان جنوبی را بیشتر و بیشتر معرفی کنند.
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی و رئیس انجمن ایرانی همکاری با یونسکو  بیان کرد:خراسان جنوبی استان نوپایی است ولی توان بالایی که در حوزه منابع انسانی دارد باید بیشتر معرفی شود و امیدوارم سرمایه های اجتماعی استان بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و از آرا و افکار ارزنده عزیزانی که از این خطه به پا خاسته اند و در سرتاسر کشور و جهان تاثیرگذار هستند برای پیشرفت و آبادانی خراسان جنوبی استفاده شود و در قالب اتاق های فکر و هم اندیشی از این سرمایه ها استفاده شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۱۳۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , نمایشگاه مطبوعات , گردشگری