به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، وحید ضیائیان احمدی اظهارکرد: برداشت زعفران در سطح شهرستان درمیان از اوایل آبانماه شروع و تا اواخر آبانماه ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه 298 هکتار سطح زیرکشت زعفران داریم، افزود: بازار این محصول هم مرکز استان و اغلب استان خراسان رضوی است و میزان تولید زعفران تقریبا معادل 970 کیلو گرم است.
مدیرجهادکشاورزی درمیان اظهارکرد: بازار عمده محصول زعفران برداشت شده این شهرستان استان خراسان رضوی است و شرکت فعال در خصوص صادرات محصول زعفران به خارج از کشور وجود ندارد.
ضیائیان احمدی بیان کرد: در شهرستان درمیان عمده کشاورزان زعفران را شهریور ماه کشت میکنند و برداشت گل زعفران از آبان آغاز شده و معمولا یک ماه طول بطول میانجامد.
وی با اشاره به فواید و خواص و مزایای زعفران عنوان کرد: زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و چاشنی و رنگ دهنده غذا است.
مدیرجهادکشاورزی درمیان ادامه داد: زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است و از گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بیماریهای پوستی، بیماریهای چشم، عفونت ادراری، یرقان و درمان کم خونی استفاده میشود.
ضیائیان احمدی اضافه کرد: زعفران به هضم غذا کمک و تقویت کننده معده است و به عنوان مسکن بویژه در دردهای لثه کاربرد دارد.
زعفران گیاه ضد افسردگی
وی با اشاره به اینکه مصرف زعفران در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است، یادآور شد: بر اساس تحقیقات امروزی نیز نتیجه گرفته شده که زعفران دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که بر اساس تب سنتی به زعفران خواص فرح بخشی و خنده آوری نیز نسبت داده اند.
مدیر جهادکشاورزی درمیان افزود: بر طبق نتایج این تحقیقات استفاده از زعفران در غذا و نوشیدن حداقل یک فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب توصیه می شود.
ضیائیان احمدی ادامه داد: زعفران افزایش دهنده تمرکز حواس، در پیشگیری از آلزایمر و پارکیسون و در درمان دردهای عصبی و کم خوابی موثر است.
وی تصریح کرد: با توجه به این که هر مزرعه زعفران تنها تا هفت سال محصول میدهد بنابراین کاشت پیاز و تعویض زمین به صورت چرخهای صورت میگیرد به گونه ای که مزرعه هفت ساله برگردان میشود و پیاز های آن به زمین دیگری منتقل شده و در آنجا کشت میشود.
مدیر جهادکشاورزی درمیان اضافه کرد: این روند چرخه ای به گونه ای است که سطح زیر کشت شهرستان که در سال 86 معادل 236 هکتار بوده هم اکنون 296هکتار است یعنی بر اساس آمار و ارقام حدود ده درصد رشد داشته ولی در واقعیت هم اکنون کل سطح زیر کشت در سال 86 معدوم گشته و 296 هکتار کشت امروز مزارع جوان و نو و تازه کشت شده هستند.
ضیائیان احمدی گفت: در سال 93 از سطح زیر کشت 260 هکتار و میزان برداشت محصول 800 کیلو بوده که نسبت به سال گذشته با سطح زیر کشت 297 هکتار و برداشت محصول 970 کیلو رشد قابل ملاحظهای داشته است.
وی افزود: با توجه به اینکه بازار خرید و قیمت محصول افزایش داشته بنابرین سطح زیرکشت افزایش داشته و قاعدتا باعث افزایش برداشت میشود.
مدیرجهادکشاورزی درمیان اظهارکرد: پیاز زعفران در صورت کاشت در خرداد ماه در همان سال عملکرد خوبی خواهد داشت معمولا گلدهی پیاز در آبان ماه صورت گرفته و پس از برداشت گل، رشد رویشی و برگدهی آغاز می شود هر غده پیاز مادری یک پیاز دختری تولید میکند که در واقع سال آینده این پیاز دختری محصول میدهد.
ضیائیان احمدی یادآور شد: به همین منظور محلولپاشی زعفران در بهمن و اسفند باعث تقویت پیاز دختری و درنتیجه افزایش تولید محصول میشود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , افسردگی , زعفران