يکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۴۱
مدیرجهادکشاورزی درمیان :

ضرورت حضور زعفران درمیان در بازار بین المللی است

مدیرجهادکشاورزی درمیان گفت: شرکت فعال در خصوص صادرات محصول زعفران به خارج از کشور وجود ندارد.
ضرورت حضور زعفران درمیان در بازار بین المللی است
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، وحید ضیائیان احمدی اظهارکرد: برداشت زعفران در سطح شهرستان درمیان از اوایل آبانماه شروع و تا اواخر آبانماه ادامه دارد. 
وی با اشاره به اینکه 298 هکتار سطح زیرکشت زعفران داریم، افزود: بازار این محصول هم مرکز استان و اغلب استان خراسان رضوی است و میزان تولید زعفران تقریبا معادل 970 کیلو گرم است. 
مدیرجهادکشاورزی درمیان اظهارکرد: بازار عمده محصول زعفران برداشت شده این شهرستان استان خراسان رضوی است و شرکت فعال در خصوص صادرات محصول زعفران به خارج از کشور وجود ندارد. 
ضیائیان احمدی بیان کرد: در شهرستان درمیان عمده کشاورزان زعفران را شهریور ماه کشت می‌کنند و برداشت گل زعفران از آبان آغاز شده و معمولا یک ماه طول بطول می‌انجامد. 
وی با اشاره به  فواید و خواص و مزایای زعفران عنوان کرد: زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و چاشنی و رنگ دهنده غذا است.
مدیرجهادکشاورزی درمیان ادامه داد: زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است و از گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بیماریهای پوستی، بیماری‌های چشم، عفونت ادراری، یرقان و درمان کم خونی استفاده می‌شود. 
ضیائیان احمدی اضافه کرد: زعفران به هضم غذا کمک و تقویت کننده معده است و به عنوان مسکن بویژه در دردهای لثه کاربرد دارد. 
زعفران گیاه ضد افسردگی 
وی با اشاره به اینکه مصرف زعفران در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است، یادآور شد: بر اساس تحقیقات امروزی نیز نتیجه گرفته شده که زعفران دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که بر اساس تب سنتی به زعفران خواص فرح بخشی و خنده آوری نیز نسبت داده اند.
مدیر جهادکشاورزی درمیان افزود: بر طبق نتایج این تحقیقات استفاده از زعفران در غذا و نوشیدن حداقل یک فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب توصیه می شود.
ضیائیان احمدی ادامه داد: زعفران افزایش دهنده تمرکز حواس، در پیشگیری از آلزایمر و پارکیسون و در درمان دردهای عصبی و کم خوابی موثر است. 
وی تصریح کرد: با توجه به این که هر مزرعه زعفران تنها تا هفت سال محصول می‌دهد بنابراین کاشت پیاز و تعویض زمین به صورت چرخه‌ای صورت می‌گیرد به گونه ای که مزرعه هفت ساله برگردان می‌شود و پیاز های آن به زمین دیگری منتقل شده و در آنجا کشت می‌شود.
مدیر جهادکشاورزی درمیان اضافه کرد: این روند چرخه ای به گونه ای است که سطح زیر کشت شهرستان که در سال 86 معادل 236 هکتار بوده هم اکنون 296هکتار است یعنی بر اساس آمار و ارقام حدود ده درصد رشد داشته ولی در واقعیت هم اکنون کل سطح زیر کشت در سال 86 معدوم گشته و 296 هکتار کشت امروز مزارع جوان و نو و تازه کشت شده هستند. 
ضیائیان احمدی گفت: در سال 93 از سطح زیر کشت 260 هکتار و میزان برداشت محصول 800 کیلو بوده که نسبت به سال گذشته با سطح زیر کشت 297 هکتار و برداشت محصول 970 کیلو رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است.
وی افزود: با توجه به اینکه بازار خرید و قیمت محصول افزایش داشته بنابرین سطح زیرکشت افزایش داشته و قاعدتا باعث افزایش برداشت می‌شود.
مدیرجهادکشاورزی درمیان اظهارکرد: پیاز زعفران در صورت کاشت در خرداد ماه در همان سال عملکرد خوبی خواهد داشت معمولا گلدهی پیاز در آبان ماه صورت گرفته و پس از برداشت گل، رشد رویشی و برگدهی آغاز می شود هر غده پیاز مادری یک پیاز دختری تولید می‌کند که در واقع سال آینده این پیاز دختری محصول می‌دهد.
ضیائیان احمدی یادآور شد: به همین منظور محلولپاشی زعفران در بهمن و اسفند باعث تقویت پیاز دختری  و درنتیجه افزایش تولید محصول می‌شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۱۸۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , افسردگی , زعفران