دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۳
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

سهمیه خراسان‌جنوبی در توزیع نیروهای متخصص جذب 57 پزشک متخصص است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در زمینه توزیع نیروهای تخصصی در شهریورماه امسال گفت: در مجموع سهمیه استان جذب 57 نیروی متخصص در رشته‌های مختلف تخصصی بوده است.
سهمیه خراسان‌جنوبی در توزیع نیروهای متخصص جذب 57 پزشک متخصص است
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمد دهقانی ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: در دو سال گذشته بیمارستان‌های فراوانی در سطح کشور افتتاح شده که یکی از نیازهای اساسی این بیمارستان‌ها نیروهای متخصص با نیازهای جدید تخصصی بوده است.
وی ادامه داد: خراسان‌جنوبی نیز مشمول این موضوع بوده و با افزایش تعداد بیمارستان‌ها نیاز به نیروی متخصص وجود دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه تربیت نیروهای متخصص با ظرفیت مشخصی در کشور صورت می‌گیرد، افزود: میزان فضاهایی که این نیروها برای فعالیت توزیع شوند افزایش یافته که این امر توزیع این نیروها در سطح کشور و گرفتن سهمیه برای دانشگاه‌های علوم پزشکی را سخت کرده است.
دهقانی به رشته تخصصی اطفال اشاره کرد و گفت: از سه سال گذشته رشته تخصصی اطفال که دوره آن سه سال بوده به چهار سال افزایش یافته که این امر سبب شده در یک سال خروجی در این رشته تخصصی نداشته باشیم و امسال مقارن با این موضوع است بنابراین این امر به یکی از دغدغه‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تبدیل شد و رایزنی برای تأمین نیروی متخصص اطفال برای استان انجام گرفت.
وی ادامه داد: این امر سبب شد تا هم پیگیر متخصص اطفال از سایر استان‌ها باشیم و هم نیروهای تخصصی در این رشته در استان را متقاعد برای ماندن در تعهد خودشان سازیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: به جز دو بیمارستان نهبندان و سرایان تا مهرماه سال آینده مشکلی برای متخصص اطفال در استان نداریم و در بیمارستان نهبندان تا اسفندماه متخصص اطفال به مردم خدمات ارائه کرده و در حال رایزنی برای ماندن این نیروی متخصص هستیم و در بیمارستان سرایان طی ماه جاری نیروی متخصص مربوطه می‌رود.
دهقانی افزود: قرار است دستیاران تخصصی سال آخر در هر دانشگاه بین سه تا 6 ماه بیمارستان‌های مربوطه را پوشش دهند و آیتم‌های تشویقی نیز برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.
وی در زمینه توزیع نیروهای تخصصی در شهریورماه امسال گفت: در مجموع سهمیه استان جذب 57 نیروی متخصص در رشته‌های مختلف تخصصی بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: این نیروهای متخصص برخی جایگزین نیروهای متخصصی که طرح آن‌ها به اتمام رسیده شده و برخی برای ارائه خدمات تخصصی به بیمارستان‌های شهرستان‌های استان اضافه می‌شوند.
دهقانی با بیان اینکه از دو هفته گذشته کار توزیع این نیروهای تخصصی آغاز شده و تاکنون حضور 53 نفر از این نیروها برای فعالیت در استان قطعی شده است، یادآور شد: از این تعداد 9 نفر در بیمارستان‌های امام رضا(ع)، ولیعصر(عج) و رازی بیرجند در رشته‌های آسیب‌شناسی، پزشکی هسته‌ای، داخلی، طب اورژانس، اورولوژی و پوست، تعداد 9 نفر در قاین در رشته‌های تخصصی ارتوپدی، مغز و اعصاب، جراحی عمومی، چشم، زنان، طب اورژانس، روان‌پزشکی و جراحی مغز و اعصاب، تعداد هفت نفر در فردوس در رشته‌های تخصصی آسیب‌شناسی، رادیولوژی، زنان، روان‌پزشکی، پوست و عفونی، تعداد هفت نفر در طبس در رشته‌های آسیب‌شناسی، مغز و اعصاب، داخلی، قلب، چشم، زنان و عفونی، تعداد چهار نفر در نهبندان در رشته‌های داخلی، جراحی عمومی، رادیولوژی و قلب، تعداد پنج نفر در بشرویه در رشته‌های بیهوشی، جراحی عمومی، رادیولوژی، زنان و قلب، تعداد سه ننفر در سربیشه در رشته‌های داخلی، کودکان و زنان، تعداد چهار نفر در سرایان در رشته‌های داخلی، قلب، بیهوشی و زنان، تعداد چهار نفر در درمیان در رشته‌های داخلی، بیهوشی، جراحی عمومی و زنان و یک متخصص در رشته داخلی در زیرکوه آماده ارائه خدمت به مردم می‌شوند.
وی گفت: براساس نظام سطح‌بندی ارائه خدمات با توجه به جمعیت، بعد مسافت و میزان بیمارپذیری رشته‌های تخصصی که می‌توانند در بیمارستان‌ها وجود داشته باشد مشخص می‌شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی هیچ گونه تعهدی برای تأمین نیروهای تخصصی بیمارستان‌های غیردانشگاهی ندارد.
دهقانی با اشاره به اینکه شهرستان‌های بزرگ موظف هستند به صورت پاره‌وقت و درمانگاهی شهرستان‌های کوچکتر مجاور خود را پوشش دهند، تصریح کرد: امسال توزیع نیروهای متخصص با توجه به افتتاح بیمارستان‌های زیاد محدودیت‌هایی داشته است.
وی افزود: در تخصص بیهوشی در استان کمبود وجود دارد که این امر در بیرجند محسوس‌تر بوده و همچنین در رشته جراحی عمومی نیز نیاز به افزایش نیروی متخصص در بیرجند داریم.
دهقانی با بیان اینکه در تصمیم بیمه سلامت براساس قانون قرار بوده حدود 4 میلیون نفر دفترچه دریافت کنند که در حال حاضر 11 میلیون نفر این دفترچه‌ها را دریافت کرده‌اند که بار مالی فراوانی ایجاد کرده است، اضافه کرد: مراجعان بیمارستان‌های استان در بخش بستری تغییری نمی‌کنند و تفاوتی نخواهد کرد که صندوق‌های خود را عوض کنند اما در بخش سرپایی مراجعان بیشتر می‌شوند زیرا به دلیل هزینه‌های بیشتر نمی‌توانند به مطب‌های خصوصی مراجعه نمایند.
وی به روز سکته مغزی اشاره کرد و گفت: در سطح کشور 60 بیمارستان به عنوان بیمارستان‌های مجری طرح درمان سکته حاد مغزی هستند که بیمارستان ولیعصر بیرجند نیز جزو این بیمارستان‌ها است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: بیماران سکته حاد مغزی اگر در نهایت 4.5 ساعت به این بیمارستان‌ها ارجاع داده شده و تحت درمان قرار گیرند اکثر آن‌ها تا حد زیادی بهبود می‌یابند.
دهقانی با بیان اینکه حدود یک سال بوده که این روش درمانی در بیمارستان ولیعصر بیرجند برای این گونه بیماران اجرا می‌شود، تصریح کرد: از زمان اجرای این طرح تاکنون 49 بیمار این درمان را دریافت کرده‌اند که تنها حدود هفت بیمار از این درمان سودی نبرده‌اند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۲۱۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , پزشک , بیمارستان‌