به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، هاشم ولیپورمطلق اظهارکرد: در تمامی شهرستانهای استان انار برداشت میشود و سطح زیرکشت این محصول در کل استان 4213 هکتار و با میزان تولید 38 هزار و 902 تن است.
وی افزود: بالاترین سطح زیر کشت در شهرستان فردوس با 1983هکتار و میزان برداشت 22 هزار و 732 تن است.
ولی پور مطلق تصریح کرد: کرم گلو گاه انار شب پرهای با نام علمی Ectomyelois ceratoniae است که این کرم تخمهاي خود را داخل تاج ميوه ميگذارد و لاروهای حاصل به داخل میوه نفوذ کرده و با تغذیه از دانههای انار موجب خسارت میشود.
وی با بیان اینکه پس از مدتی روی پوسته انار لکههایی ظاهر میشود که یکی از علایم شناسایی میوههای آلوده است، ادامه داد: نهایتا میوه شکاف برداشته و در نتیجه فعالیت نوعی قارچ بیماریزا داخل انار سیاهرنگ و دودی میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: مبارزه شيميايي با کرم گلوگاه توصیه نمیشود زیرا سمپاشي در باغهای انار باعث از بين رفتن حشرات مفيد و در نتيجه طغيان ساير آفات بخصوص كنهها ميشود.
ولی پور مطلق تاکید کرد: براي كنترل اين آفت از مبارزه تلفیقی (IPM ) که شامل مجموعهاي از روشهاي مبارزه زراعی، مکانیکی و بیولوژیک است، استفاده میشود.
وی افزود: در صورت عدم مبارزه با این آفت خسارت آن 30 تا 35 درصد است که انجام روشهای ذکر شده میتواند خسارت را به 5 درصد کاهش دهد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی یادآور شد: استفاده از تریکوکارت (مبارزه بیولوژیک) به همراه رعایت بهداشت باغی ( جمع آوری انارهای آلوده روی درخت و کف باغ در ابتدا و انتهای فصل و سوزاندن آنها) و حذف پرچمهای تاج انار به منزله جلوگیری از تخمگذاری آفت، نقش موثری در کاهش خسارت دارد.
ولی پور مطلق یادآور شد: تریکو کارت حاوی "زنبور تریکو گراما" و جز موارد کنترل بیولوژیک است که درتنه ها انسکتاریوم استان واقع در شهرستان فردوس تولید می شود .
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , انار , کشاورزی