در گفتگو با مهر مطرح شد؛

گذری بر تاریخچه اربعین/ کربلا حلقه وصل آزادی خواهان دنیا

17 آبان 1396 ساعت 22:16

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی بااشاره به پیاده رویی اربعین گفت: نخستین زائران اربعین، کاروان اهل بیت بودند که در مسیر برگشت به مدینه،در کربلا توقف کردند.


به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری مهر، حجت الاسلام احمد رضایی با اشاره به فلسفه پیاده رویی اربعین اظهار داشت: در تاریخ اسلام عدد ۴۰۰ به عنوان یک عدد مقدس مطرح بوده و از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه حضرت موسی چهل شب برا عبادت به کوه نور می رود، بیان کرد: علاوه بر این طبق روایات اسلامی اگر کسی چهل حدیث را حفط کند ثواب و اجر بالایی خواهد داشت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی به نخستین زیارت اربعین حسینی توسط اهل بیت ایشان اشاره کرد و گفت: به نقلی که در روایات آمده نخستین زائران اربعین امام حسین (ع) خود کاروان اهل بیت(ع) بودند که در مسیر برگشت از شام به مدینه در کربلا توقف کردند و از همان زمان این زیارت مرسوم شد.
زیارت اربعین به عنوان یکی از علامت های مومن است
رضایی با بیان اینکه در روایات زیارت خاصی برای روز اربعین آورده شده و به این روز تاکید شده است، بیان داشت:  به همین دلیل دوستداران اهل بیت(ع) تلاش می کنند روز اربعین را در جوار مزار امام حسین(ع) باشند.
وی با بیان اینکه زیارت اربعین به عنوان یکی از علامت های مومن ذکر شده است، بیان داشت: زیارت با پای پیاده به قصد اماکن مقدسه از قدیم مرسوم بوده است حتی در روایات بیان شده که حضرت آدم ۷۰ نوبت به خانه خدا با پای پیاده به زیارت رفت و از همان زمان این ادامه داشت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سیره عملی اهل بیت(ع) نیز شاهد هستیم که آن بزرگواران با پای پیاده از مدینه برای زیارت خانه خدا می رفتند، افزود: ائمه برای این کار به معنای عام و با پای پیاده به معنای خاص دیگران را تشویق می کردند.
رضایی اضافه کرد: به عنوان مثال امام صادق می فرمایند: هر کس پیاده به زیارت امیرالمومنین (ع) برود با هر قدمی که برمی دارد خداوند متعال ثواب یک حج و یک عمره برای او می نویسد و اگر پیاده بازگردد با هر قدمی دو حج و دو عمره برایش می نویسد.
زیارت با پای پیاده در سیره عملی و رفتاری علما
وی با اشاره به اینکه در سیره عملی و رفتاری علما نیز شاهد انجام زیارت با پای پیاده هستیم، بیان کرد: به عنوان مثال در احوالات شیخ بهایی دارد ک ایشان برای ترویج فرهنگ زیارت پای پیاده خود از اصفهان به زیارت امام رضا(ع) می رفت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: این سنت مخصوصا در زمان حکومت حاکمان شیعی مثل صفویه رواج داشته است و در احوالات مراحم اآخوند خراسانی این گونه وارد شده که به همراه شاگردانشان از نجف به سمت کربلا با پای پیاده می رفتند. همینطور مرحوم میرزا حسین نوری و علامه امینی
رضایی با بیان اینکه امروز به لطف خدا شاهد حضور میلیونی زائران پیاده امام حسین(ع) از نجف به سوی کربلا هستیم، گفت: در این راهپیمایی و پیاده رویی شاهد حضور نه تنها شیعیان و نه تنها مسلمانان هستیم بلکه همه مذاهب اعم از مسیحی و غیر مسیحی در آن شرکت می کنند.
وی اضافه کرد: در کنار این حرکت خودجوش مردمی شاهد هستیم که هزاران نفر برای استقبال و پذیرایی و خدمت به این زائران در این مسیر حضور دارند و آنگونه که نقل شده در فاصله بین نجف تا کربلا بیش از چهار هزار فعالیت می کنند.
اربعین حسینی مقدمه ای برای ظهور امام زمان(عج)
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه اینگونه پیش بینی می شود که این حرکت بسیار پرشور و بزرگ از جمله برنامه هایی است که می تواند مقدمات ظهور امام زمان(عج) را فراهم کند، بیان کرد: تجمع اربعین و حرکت پیاده اربعین حرکتی است که در عالم نظیر ندارد و در هیچ جای عالم این چنین تجمعی که به صورت خودجوش و مردمی شکل گیرد سراغ نداریم.
رضایی، حرکت اربعین را حلقه وصل بین همه آزادی خواهان دنیا و به خصوص مسلمانان دانست و گفت: امروز شاهد حضور فراوان افراد غیر شیعه در این پیاده رویی هستیم و همچنین تعداد زیادی از موکب های فعال در مسیر غیرشیعه هستند لذا این حرکت یک نقطه بسیار مهم برای وحدت بین مسلمانان می شود.
وی تأکید کرد: اما باید مراقب باشیم از این ظرفیت بسیار عظیم و مهم ایجاد شده به نحو مطلوب استفاده شود و اجازه ندهیم که افرادی بخواهند از این حرکت سوء استفاده کنند.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 10256

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/10256/گذری-تاریخچه-اربعین-کربلا-حلقه-وصل-آزادی-خواهان-دنیا

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir