به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، حجتالاسلام حسن صفری اظهار کرد: اگر بخواهیم از اهمیت اربعین سخن بگوییم باید به کلام مراجع و علمای اسلام نگاه کنیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری درخصوص پیادهروی اربعین در جلسه درس خارج فقه با اشاره به حرکت عظیم و شوقانگیز پیادهروی اربعین، فرمودند: خوشا بهحال آن کسانی که در حال پیادهرویاند و به زیارت اربعین خواهند رسید و آن زیارت خوشمضمون روز اربعین را خطاب به حضرت سیدالشهداء (ع) خواهند خواند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سربیشه تصریح کرد: رهبر انقلاب اسلامی، پیادهروی اربعین را از حوادث برجسته و نمادی بسیار زیبا و پرشکوه از حضور پیروان و علاقهمندان به اهلبیت(علیهمالسلام) عنوان کردند و فرمودند: ما از اینجا با شوق و حسرت به گامهای میلیونها زائر نگاه میکنیم و باید خدای متعال را به دلیل منّتی که با خلق این حرکت عظیم بر ما نهاده است، شاکر باشیم.
صفری ادامه داد: مقام معظم رهبری میفرمایند: همیشه اربعین پیادهروی بود اما این حرکت عظیم که یک نماد بسیار زیبا و پرشکوهی از حضور پیروان اهلبیت(علیهمالسلام) و علاقهمندان به اهلبیت(علیهمالسلام) است؛ این نبود، ما این را نداشتیم، این را خدای متعال در اختیار ما گذاشت، خدا را بایستی شاکر باشیم.
وی بیان کرد: آیتالله بهجت نیز درخصوص اربعین فرمودند: امام زمان(عج) پس از ظهور، خود را به واسطه امام حسین(ع) به همه عالم معرفی میکند، بنابراین در آن زمان باید همه مردم عالم، ابا عبدالله حسین(ع) را شناخته باشند و پیادهروی اربعین بهترین فرصت برای این معرفی است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سربیشه اذعان داشت: اربعین نماد امام زمان(عج)، نماد وحدت مسلمانان و نماد وحدت عالم انسانیت و بشریت است.
صفری افزود: اربعین یه روز و مخصوص یک گروه خاص نیست بلکه اربعین متعلق به تمام بشریت است و زمانی برای تربیت بشریت و زمینه ساز ظهور حضرت بقیه الله الاعظم(عج) است.
وی با بیان اینکه از هنگامی که جابربنعبدالله انصاری نخستین زائر مضجع شریف حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برای زیارت اباعبدالله(ع) در روز اربعین از مدینه به سمت کربلا عازم شد تاکنون که بیش از هزار و سیصد سال میگذرد، علما و اولیای الهی برای زیارت سیدالشهدا(ع) در روز اربعین اهمیت و جایگاه والایی قائل بودند و با پای پیاده از نجف اشرف به سوی کربلا میرفتند؛ بیشک جابربنعبدالله، نخستین زائر کربلای معلی در روز اربعین سال 61 هجری است، این سنت حسنه نیز در سالهای حضور ائمه معصومین(علیهم السلام) با وجود حکومت سفاک و خونریز اموی و عباسی انجام شده است و در مواردی اگر امکان حضورشان نبوده است هزینه سفر افرادی را پرداخت میکردند تا زائر کربلای معلی بشوند و از ثواب این زیارت بهرهمند شوند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سربیشه خاطرنشان کرد: زیارت حضرت در روز اربعین ادامه دارد و تا ظهور حضرت ولی عصر(عج) ادامه خواهد داشت و لذا زمانی که امام زمان(عج) ظهور میکنند خودشان را با نام جدشان امام حسین(ع) معرفی میکنند و ما به عنوان مسلمان و شیعه وظیفه سنگینی داریم چرا که باید به عنوان مقدمه ظهور حضرت ولیعصر(عج)، امام حسین(ع) را به جهانیان بشناسانیم و این امر در مانور پیاده روی اربعین ممکن خواهد بود.
صفری با اشاره به اینکه درخصوص اربعین و تحقق حرکت عظیم مسلمانان و شکلگیری این همایش بزرگ اربعین روایات فراوانی بیان شده است، گفت: امام حسن عسکری(ع) در حدیث شریفی زیارت اربعین را بهگونهای اعلام فرمودهاند که در کنار نماز نافله روزانه خواندن، انگشتر به دست کردن، سر به خاک گذاشتن و بلند گفتن بسمالله الرحمن الرحیم، بیان شده است.
وی ادامه داد: وقتی زیارت اربعین را در کنار سایر اعمال یومیه بیان میکنند معلوم میشود که این هم جزء سبک زندگی مؤمن است نه اینکه یکبار برود زیارت اربعین و تمام شود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , وحدت , اربعین