به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، حجتالاسلام احمد نجمیپور امام جمعه شهرستان سرایان با بیان اینکه پیادهروی اربعین چند سالی است در کشور ما فرهنگ شده است، گفت: میلیون ها نفر بهخاطر شوق حضور در چنین حرکتی سر از پا نمیشناسند و خود را به نجف و از آنجا به مسیر راهپیمایی تا کربلا میرسانند وهزاران نفر نیز با اشتیاق، پشتیبانی این حضور حماسی را بهعهده میگیرند.
وی افزود: پیادهروی در قاموس سیاسی یعنی تظاهرات، تظاهرات یعنی اعتراض، اعتراض یعنی تعیین مرز ضدیت و غیریت با دشمن.
وی ادامه داد: مرز غیریت در تظاهرات اربعین، همین شعار عاشورایی است.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب میفرمایند: «شروع جاذبه مغناطیسی حسینی در روز اربعین است. جابربن عبدالله را از مدینه بلند میکند و به کربلا میکشاند. این همان مغناطیسی است که امروز با گذشت قرنهای متمادی در دل من و شما هست».
خطیب جمعه سرایان در خصوص پیادهروی اربعین و تأثیر آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی هم گفت: پیادهروی اربعین یک حرکت سیاسی عبادی است که این حرکت با توجه به بیثباتی و ناامنیهای به وجود آمده ناشی از حضور بیگانگان و بهویژه ایالات متحده در دهه گذشته در عراق و در منطقه ودخالتهای هدفمند قدرتهای فرامنطقه برای تشدید اختلافات مذهبی و قومی و ایجاد تنشهای منطقهای سنی عربی در مقابل شیعه ایرانی در کنار گسترش شیعه هراسی و ایرانهراسی میتواند از طریق سه مولفه سبب افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی و به تبع آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی تأثیرگذار باشد.
وی اولین مولفه را نقش هویتسازی برشمرد و افزود: مفهوم غیریت در بحث هویت ملی شرایطی را فراهم میسازد تا افراد، با تأکید بر مشترکات و ملاکهای پیونددهنده، پیرامون محوری واحد، همبسته، متحد و متعهد شوند.
نقش اربعین در هویت سازی شیعیان
وی بیان کرد: حرکت پیادهروی اربعین در هویتسازی شیعیان نقش مؤثری دارد و موجب گردیده تا شیعیان در فضای شور حسینی با کنار زدن وجوه افتراق نژادی، قومی و زبانی حول محور مفهومی مقدس به نام امام حسین(ع) و مغناطیس قوی عشق او گرد هم آیند و هویت واقعی خویش را باز شناسند.
وی ادامه داد: هویتی که میتواند از طریق همکاری، تعامل، اعتمادسازی، مشارکت و چندجانبهگرایی بر امنیت ملی جمهوری اسلامی تأثیرگذار باشد.
وی اضافه کرد: در بعد منطقهای و جهانی نیز این هویتآفرینی سبب شده است تا نام امام حسین(ع) و حدیثکربلای او شعار اتّحاد و همبستگی و سرود همگرایی و نقطه عطفی برای وحدت و همبستگی شیعیان و مظلومان بیپناه و مستضعفان جهان شود و کینه مقدس مبارزه با ظلم و انتقاد از ظالم را در دل ستمدیدگان، ریشهدارتر کرده و عواطف بشری را در تقویت مبانی اعتقادی و عقلانی به هم پیوند زند.
الگوسازی پیاده روی اربعین
خطیب جمعه سرایان مولفه بعدی را نقش الگوسازی پیاده روی اربعین برشمرد و گفت: هماکنون نظامهای سلطهگر با توجه به شرایط روز، نفوذ فرهنگی را جانشین لشکرکشی نظامی کردهاند و در اینزمینه از خبرگزاریها، مطبوعات، رادیو، تلویزیون، تئاتر، سینما و... استفاده میشود تا با حذف الگوی مقاومت، بدترین الگوهای ضد اسلامی را به جامعه معرفی و تحمیل نمایند و همین موضوع ضرورت الگوسازی را نشان میدهد.
وی بیان کرد: پیادهروی اربعین در صدد نمونهدهی و الگوسازی و بازسازی ایمانی و فرهنگی از طریق معرفی یکی از اسوههای کامل و الگوهای همهجانبه است که نه تنها الگوی حماسه و جهاد و ظلمستیزی، بلکه الگوی عبودیت و سخاوت و جوانمردی و ارزشگرایی وآزادگی انسان است.
همایش اربعین مقابله با تحریف و انگاره سازی
حجت الاسلام نجمی پور مولفه بعدی حرکت عظیم اربعین را مقابله با تحریف و انگارهسازی بیان کرد و افزود: استکبار جهانی بهمنظور بسترسازی برای تحقق انگارهسازی تهاجمی علیه انقلاب اسلامی در راستای کاهش حس اعتماد مردم به نظام واعتماد جامعه بین الملل به ایران، اقدام به اسلامهراسی و تخریب چهرة سیاسی ایران و پیوند دادن بنیادگرایی اسلام با تروریسم، نشان دادن چهرهای خشن و غیرعقلانی از شیعیان و معرفی اسلام به عنوان انگاره خشونت مبادرت ورزیده است.
وی ادامه داد: بنابراین حرکت پیادهروی اربعین میتواند در سطح محلی و ملی جلوهای از همکاری، برادری، وحدت، اعتماد و همدلی و همزبانی را از طریق پیوند میان اقوام مختلف ایرانی از یکسو و تعامل سازنده میان دولت و ملت را از سوی دیگر نشان دهد.
وی با بیان اینکه در سطح منطقهای این توانایی دو چندان میشود، گفت: پیادهروی اربعین انگاره دروغین اختلاف بین عرب و عجم، کرد و فارس، شیعه و سنی را به چالش میکشد و با خنثیسازی جنگ روانی دشمنان در منطقه تصویری از بیداری ملتهای منطقه و توجه به ارزشهای مشترک اخلاقی و دینی را به نمایش بگذارد.
حجت الاسلام نجمی پور افزود: جذابیت پیام اربعین میتواند موج جدیدی از آگاهی و بیداری را در ملتهای منطقه ایجاد نماید که نتیجه آن تحقق ثبات منطقهای خواهد بود.
وی تاکید کرد: در سطح جهانی پیادهروی اربعین میتواند از طریق نشان دادن واقعیت تفکر شیعی و نشان دادن چهره واقعی مسلمانان عمق صلحدوستی مکتب تشیع و اسلام ناب را به جهانیان معرفی نماید و حقیقت ناب اسلام را جایگزین انگارههای غیرواقعی و مذموم در هم آمیختگی اسلام با خشونت و جنگ شود.
وی با بیان اینکه اربعین فرهنگ مهربانی، سخاوت و بخشش است، افزود: از آنجایی که این فرهنگ همواره به مثابه یک خاطره در ذهن زائر اربعین نقش میبندد، باید از این مراسم باشکوه که تمام اقشار در آن حضور دارند، برای معرفی درست فرهنگ شیعه به جهانیان استفاده شود تا آن بازنمایی وارونه از چهره و تفکر شیعه در جهان از سوی مخالفان و دشمنان اصلاح شود.
وی تصریح کرد: حقیقت آن است که رسانهها و جریانهای وهابی صهیونیستی تصویری نادرست از شیعه ارائه دادهاند و عدهای از شیعیان غافل نیز در این ورطه افتاده و بهانه به دست دشمنان میدهند.
حجت الاسلام نجمی پور افزود: نگاه راهبردی به اربعین در یک جمله، به موازات انسانسازی در این مسیر نورانی و عاشورایی، رفع موهومات از فرهنگ عقلانی و وحیانی تشیع است.
انتهای پیام/4