به گزارش خراسانتایم، یکی از پر مصرفترین نوع پارچه و البسه نهتنها در کشور عزیزمان ایران بلکه در سراسر جهان البسته جین هستند که قبلتر در مقالهای در رابطه با “چگونه میتوانید یک شلوار جین با کیفیت بخرید “در رابطه با جنس و موضوعات کلی برای خرید یک شلوار جین با کیفیت صحبت کردیم. اما امروز میخواهیم در رابطه با نحوه نگهداری و یا بهتر است بگوییم شست و شوی جین صحبت کنیم چرا که تنها دلیل از بین رفتن کیفیت این پارچه مقاوم، نگهداری و شست و شوی نادرست است. شما با روش صحیح شست وشو و نگهداری نتنها باعث طولانیتر شدن عمر آنها میشوید بلکه میتوانید شکل و رنگ آن ها را ثابت و همانند روز اول نگه دارید.
شلوار جین به شلوارها یا بهتر است بگوییم البسهای اطلاق میشود که از جنس نوعی پارچه با نام دنیم و یا Dungaree دوخته شده باشند، دنیم یک نوع از پارچه است که مطمئنا شما با ساختار آن با توجه به شلوارهای جین قدیمی آشنا هستید، پارچهای با راه راههای ریز و البته جنس نسبتا ضخیم و خشن که برای ساخت لباس یا معمولا شلوار استفاده میشود.
همانطور که میدانید ما به این نوع شلوارها به اصلاح “لی” یا همان “جین” میگوییم که این نام گذاری بر میگردد به برندی که از نخستین تولیدکنندگان شلوار جین بود که نام این شرکت “Lee” بوده است. این نوع شلوار بنا بر آنچه در تاریخ آمده است، از سال ۱۸۷۳ تولید شدهاند و در سالهای ۱۹۴۵ تا ۱۹۵۰ به اوج محبوبیت رسیدند.
اما در رابطه با نحوه شست و شو مراحل زیر را دنبال کنید و در نهایت نکات مهم که در انتها ذکر میشود را نیز فراموش نکنید که بسیار مهم هستند.
مراحل:
1) البسه یک رنگ:
بهتر است شلوار جین را به صورت جداگانه یا با لباسهایی که هم رنگ هستند و رنگ نمیدهند بشویید تا از رنگ دادن و تغییر رنگ شلوار یا البسه خود جلوگیری کنید.
2) از آب سرد استفاده کنید:
آب داغ و جوش قاتل شلوار جین و یا لی شماست برای شستن ابن نوع پارچه حتما میبایست از آب ولرم یا سرد استفاده کنید. یکی از دلایلی که شلوار شما پس از شست وشو رنگ خود را از دست میدهد و کمی کمرنگ میشود و از طرف دیگر حالت اولیه خود را ندارد، همین آب جوش و داغ است که بسیار به شلوار شما خسارت میزند.
3) شلوار خود را پشت و رو کنید:
به صورت کلی شست و شوی البسه جین باعث کاهش عمر آنها میشود ولی بسیاری مواقع راهی جز شستن آنها وجود ندارد. برای کاهش سایش و از بین رفتن رنگ و حالت شلوارهای جین بهتر است آن ها را پشت و رو کنید و داخل ماشین بیندازید یا بشویید. با این کار دیگر سطح شلوار با البسه سایش ندارد و بسیار میتواند به نو ماندن شلوار شما کمک کند.
4) زیپ و دکمههای آن را ببندید:
پیشنهاد می شود برای اینکه شلوار حالت خود را حفظ کند و البته صدمهای به زیپ ها وارد نشود و یا دکمهها به داخل البسه دیگر گیر نکنند و صدمه نزنند، زیپ و دکمهها را ببندید و سپس استفاده آنها را داخا ماشین بیندازید و یا بشویید.
5) از شوینده ها و پودرهای ساده استفاده کنید:
شویندههای مختلفی که گاها مخصوص جین هم هستند در بازار وجود دارد که میتوانید استفاده کنید ولی توصیه میشود به هیچ عنوان از یک شوینده قوی با خاصیت پاک کنندگی بالا استفاده نکنید. همچنین گاها مشاهده شده که از صابونها برای شست و شوی این شلوارها استفاده میشود که اصلا توصیه نمیشود.
6) برای حفظ رنگ از سرکه استفاده کنید:
تقریبا سرکه سفید برای ثابت کردن رنگ و مانع از بیرنگ شدن تمام البسه جین بسیار خوب جواب میدهد و توصیه میشود قبل از شست و یا حتی در هنکام شستن با اضافه کردن مقداری سرکه سفید به آب ضمن افزایش قدرت پاک کنندگی تقریبا ثابت بودن رنگ شلوار خود را هم تضمین کنید.
7) از خشک کن استفاده نکنید و دور از آفتاب پهن کنید:
تا حد ممکن از خشککنها و یا حرارت برای خشک کردن شلوار خود استفاده نکنید، چرا که باعث ایجاد چین و چروک و از دست رفتن زبری و حتی رنگ شلوار شما میشود. همچنین توصیه میشود، شلوار خود را به همان صورت پشت و رو در یک مکان در هوای آزاد و به دور از خورشید پهن کنید تا با گردش هوا شلوار شما به خوبی خشک شود.
نکتهها:
شست و شو ضد عمر شلوار شماست تا حد امکان از شستن آنها جلو گیری کنید.برای از بین بردن بوی شلوار لازم نیست آنها بشویید بلکه میتوانید آن را داخل کیسه گذاشته و داخل فریزر بگذارید تا بو و باکتریهای آن از بین برود.
اگر قسمتی از شلوار کثیف شده تنها همان قسمت را بشویید.
اگر شلوار شما بو میدهد لازم نیست آن را بشویید تنها آن را در هوای آزاد پهن کنید.
معمولا بهترین روش و نکات شست و شو بر روی شلوار ذکر شده است که میبایست رعایت شود.
شلوار خود را نهایتا هر دو تا سه ماه یکبار بشویید ولی بدانید زمان مناسب هر شش ماه یکبار است.
بهتر است برای شست و شوی شلوار خود از دست استفاده کنید و آنها را داخل ماشین نیندازید.
اگر از ماشین استفاده میکنید حتما آن را بر روی دور کند قرار دهید.
منبع: هاو کن یو
انتهایپیام/2/