دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۳۳
مدیرجهادکشاورزی درمیان خبرداد:

تجهیز 22 هکتار از باغات پسته درمیان به سیستم آبیاری تحت فشار

مدیرجهادکشاورزی درمیان گفت: تا کنون 22 هکتار از باغات پسته شهرستان به سیستم آبیاری تحت فشار تجهیز شده است.
تجهیز 22 هکتار از باغات پسته درمیان به سیستم آبیاری تحت فشار
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، وحید ضیائیان احمدی اظهارکرد: در راستای افزایش راندمان سیستم های آبیار و کاهش اتلاف آب و در نهایت افزایش راندمان و بهروه وری تولید جهادکشاورزی اقدام به اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار در باغات و مزارع می‌کند.
وی افزود: درصد اعظم آن به صورت تسهیلات بلاعوض و یارانه در اختیار کشاورز قرار می‌گیرد که به ازای اجرای هر هکتار سیستم آبیاری تحت فشار در سال جاری مبلغ 70 میلیون ریال تاکنون کمک بلاعوض دولتی به کشاورزان محترم اعطاء شده است. 
مدیرجهادکشاورزی درمیان ادامه داد: درخصوص تسهیلات ارائه شده به کشاورزان از کل 95 هکتار سطح زیرکشت پسته شهرستان ، تا کنون 22 هکتار از باغات پسته شهرستان به سیستم آبیاری تحت فشار تجهیز شده است.
ضیائیان احمدی تصریح کرد: این مدیریت آمادگی دارد کل سطح زیر کشت پسته شهرستان را مجهز به سیستمهای نوین آبیاری کند. 
وی با اشاره به مزیت های بالقوه آبیاری تحت فشاراظهارکرد: درآبیاری قطره‌ای تنها بخشی از خاک اطراف بوته، گیاه یا درخت آبیاری می‌شود که این امر کاهش تبخیر از سطح خاک، عدم وجود رواناب سطحی و کنترل نفوذ عمقی از عواملی هستند که باعث کاهش مصرف آب و در نتیجه افزایش بازده آبیاری می‌شود.
مدیر جهادکشاورزی درمیان بیان کرد: در این روش قسمت‌های اضافی خاک که معمولا در روش های سنتی مرطوب شده و آب آن مصرف تبخیر یا تعرق علف‌های هرز می‌رسد، خشک باقی می‌ماند. 
ضیائیان احمدی گفت: در آبیاری قطره‌ای نیاز آبی گیاه بطور روزانه تامین می‌شود، لذا رطوبت خاک در منطقه توسعه ریشه‌ها در طول دوره رشد تقریبا ثابت باقی می‌ماند و گیاه کمتر از نوسانهای تنش آب صدمه می‌بیند. 
وی ادامه داد: در آبیاری قطره‌ای این امکان وجود دارد تا کودهای شیمیایی محلول را به تدریج و همراه با آب آبیاری در اختیار گیاه قرار گیرد، بدین ترتیب خطر شسته شدن کودها به عمق خاک یا خارج شدن آنها همراه با رواناب سطحی وجود ندارد. 
مدیر جهادکشاورزی درمیان یادآور شد: در آبیاری قطره‌ای آب قبل از واردشدن به سیستم از صافی‌های مخصوص گذشته و تصفیه می‌شود لذا امکان وارد شدن بذر علف‌های هرز به داخل زمین وجود ندارد.
ضیائیان احمدی اظهارکرد: از طرف دیگر چون تنها سطح سایه انداز گیاه آبیاری شده و قسمت های دیگر زمین خشک باقی می‌ماند، شرایط برای رشد علف های هرز فراهم نیستند. 
وی با اشاره به اینکه صرفه جویی در انرژی و نیاز کمتر به نیروی انسانی از دیگر مزایای آبیاری تحت فشار است، گفت: سیستم آبیاری قطره‌ای را به سادگی می‌توان خودکار کرد و نیاز آن را به کارگر و نیروی انسانی کاهش داد.
مدیر جهادکشاورزی درمیان افزود: علی رغم موفقیت‌هایی که از آبیاری قطره‌ای حاصل شده این روش مشکلاتی را نیز دارد.
ضیائیان احمدی اضافه کرد: گرفتگی قطره چکان‌ها با املاح و مواد معلق در آب یکی از مشکلات این آبیاری است که با شستشوی و نگهداری صحیح فیلتراسیون در راستای رفع و جلوگیری از گرفتکی بسیار موثر است.
وی تصریح کرد: همچنین زیان های ناشی از جوندگان مانند؛ موش و سایر حیوانات نیز ممکن است در این نوع آبیاری شاهد باشیم که می‌توان باحصار کشی در اطراف مزرعه ،باغات و استفاده از روشهای متفاوت برای مبارزه اینگونه از جانواران برای نگهداری از سیستم آبیاری تحت فشار اقدام کرد.
مدیر جهادکشاورزی درمیان با اشاره به اینکه از دیگر مشکلات این نوع آبیاری تجمع نمک در سطح خاک است، یادآور شد: با یک یا دو مرحله آبیاری بصورت غرقابی با توجه به توصیه های کارشناسان آب و خاک جهاد کشاورزی می‌توان در راستای رفع تجمع نمک در سطح خاک و آبشویی در مزرعه اقدام کرد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۳۴۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , کشاورزی , آبیاری