پیام فضلینژاد:
عدالت؛ موتور محرکه و محور تفکر انتقادی نسبت به وضع اجتماعی است/ تبیین آسیبهای اجتماعی سبب گریه رهبری شد/ باید از سیاستمداران مأیوس شویم/ فردی که با مغالطه و سفسطه در مناظره از پس دیگری بر آمد را ترجیح دادیم
25 آبان 1396 ساعت 13:31
سردبیر سابق ماهنامه عصر اندیشه گفت: هر فردی که با مغالطه و سفسطه در مناظره و مبارزه از پس دیگری بر آمد را ترجیح دادیم و اگر کسی مظلومانه به دفاع پرداخت و استدلال داشت ولی مانند دیگری نتوانست سفسطه کند را کنار گذاشتیم.
به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، پیام فضلینژاد ظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه بیرجند، با بیان اینکه مطالبات ساده مردم هنوز برروی زمین مانده است، بیان داشت: متأسفانه با روستاهایی مواجه هستیم که کودکانشان بدون شناسنامه، مردم بیکار و زنان مجبور به کار شدهاند و با فعالیت در حیطه صنایع کوچک کسب درآمد میکنند و اینها منوط به بیغیرتی بخشی از مسؤولان است که اگر غیرتی میداشتند اینگونه نمیشد.
وی بودجه آموزشی دانشگاه بیرجند و دانشگاه تهران را مورد ارزیابی قرار داد و بیان داشت: بودجه دانشگاه بیرجند ۲۰ میلیارد تومان در حالی که بودجه دانشگاه تهران ۵۰۰ میلیارد تومان است و آیا قرار بود اینگونه عدالت صنفی، و آموزشی را حاکم کنیم؟
سردبیر سابق ماهنامه عصر اندیشه و پژوهشگر مؤسسه کیهان اعلام کرد: تفکر انتقادی یعنی بازاندیشی درخصوص شیوه مدیریت حاکمیت که فقط به دولت منحصر نمیشود و همه ارکان حکومت را در بر میگیرد.
فضلینژاد با اشاره به اینکه باید بیاندیشیم در دهه چهارم انقلاب چه انجام دهیم که سیکل معیوب متوقف شود، ادامه داد: آیا باید از دولت حکومت انتظار داشته باشیم یا به سمت جامعه مدنی اسلامی حرکت کنیم تا بتوانیم حاجات اولیه خود را در باب عدالت محقق کنیم.
وی با تأکید بر اینکه اگر عدالت نباشد همه شعارهایی دینی ما در نزد مخاطبان چیزی جز حرف بیارزش نخواهد بود، اظهار داشت: اگر ساعتها روضه ایدئولوژیک بخوانیم و اصلیترین اموری که حاجات اولیه مردم و از وظایف دولت است را نتوانیم محقق کنیم فایدهای ندارد.
*عدالت؛ موتور محرکه و محور تفکر انتقادی نسبت به وضع اجتماعی
سردبیر سابق ماهنامه عصر اندیشه و پژوهشگر مؤسسه کیهان عدالت را موتور محرکه و محور تفکر انتقادی نسبت به وضع اجتماعی دانست و تصریح کرد: تنها راه تحقق عدالت راه انقلاب اسلامی و فلسفه امام خمینی(ره) است.
فضلینژاد به مسأله روشن فکری در جامعه اشاره کرد و افزود: متأسفانه روشنفکر بازی که در کشور حاکم شده به صورت سوری و روبنایی به مسائل مردم نگاه میکنند و در توییتر اینستاگرام روضه روشنفکری میخوانند.
وی با بیان اینکه باید بیاندیشیم به عنوان یک دانشجوی مسلمان چه کاری میتوانیم برای خود و جامعه انجام دهیم، توضیح داد: تهران دولتشهر سرمایهداری است و این دولتشهر خون مناطق محروم را برای فربه شدن خود میمکد و تبعیض و محرومیت برایش سودآور است لذا به جای اینکه شعارهای ایدئولوژیک بدهیم و چشم به مرکز داشته باشیم باید راهی برای حل مسائل بیابیم.
*تبیین آسیبهای اجتماعی سبب گریه رهبری شد
سردبیر سابق ماهنامه عصر اندیشه و پژوهشگر مؤسسه کیهان به آسیبهای اجتماعی که ناشی از تبعیض و عدم تحقق عدالت است اشاره کرد و گفت: تبیین آسیبهای اجتماعی خدمت رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین جلسه سبب گریه رهبری شد لذا مردم باید بدانند نظر رهبری نسبت به این مسائل چیست.
فضلینژاد با بیان اینکه زمانی که زلزلهای در کشور رخ میدهد تمام ناکارآمدی دیوانسالاری فاسد فعلی، فقر و تبعبض ناشی از توزیع ناعادلانه امکانات از دل این زلزله بیرون میزند، ادامه داد: در غرب کشور روستاهایی هستند کمترین بهره را از امکانات بردهاند و اینها همان روستاهایی هستند که در بلایای طبیعی در خط مقدم حادثه و در تعلق گرفتن امکانات در بلایای طبیعی اآخرین نفرها هستند .
وی یادآور شد: در زلزله کنونی امدادرسانی به روستاها هنوز انجام نشده است و فقط کار امدادرسانی در شهرها صورت پذیرفته است، این موضوع بی عدالتی نیست بلکه حماقت سیستماتیک است.
*قرار دادن کشور در دست جریانهای لیبرال و سرمایهداری
سردبیر سابق ماهنامه عصر اندیشه با اشاره به اینکه متأسفانه کشور به دست احزاب و گروههایی افتاد که به تمام مسائل سیاسی نگاه کردند، اظهار داشت: مگر با فرمالیزم انقلاب و عدالت حاکم میشود؟
فضلینژاد کار ویترینی و تبلغیاتی را ویرانگر دانست و توضیح داد: همایشهای میلیونی برگزار میشود در صورتی که برگزار کننده اینگونه همایشها خودش لنگ وام دو میلیونی است.
*سخنانی خطاب به مسؤولان؛ چرا مشکلات مردم را حل نمیکنید؟
وی خطاب به مسؤولان شهرستانی، استانی و کشوری، متذکر شد: چرا مشکلات مردم را حل نمیکنید؟ تا چه زمانی قرار است به مسائل واقعی مردم بپردازید و ارزیابی کارشناسانه کنید؟ چرا فریاد نمیزنیم و جنبش دانشگاهی مرده و به رکود رسیده؟
سردبیر سابق ماهنامه عصر اندیشه و پژوهشگر مؤسسه کیهان با تأکید بر اینکه اگر نگاهمان را به مسائل درون جامعه و اطراف خود ندوزیم هیچگاه به عدالت نمیرسیم، تبیین کرد: خودسازی انقلابی را فراموش کرده و فاصله طبقاتی وحشتناکی در کشور ایجاد شده است.
*باید از سیاستمداران مأیوس شویم
فضلینژاد اعلام کرد: باید از سیاستمداران مأیوس شویم و روند دیوانسالاری که جوانان انقلابی را در دل خود و پشت حصارهای آهنین حبس کرده است، بشکنیم.
وی عنوان داشت: حضرت علی(ع) اجازه نمیداد محافظان همراهیاش کنند حتی در شدیدترین مواقع خطر امنیتی؛ مملکت عجیبی داریم رئیس جمهور آمریکا در زمان وقوع زلزله مردم را بغل میگیرد اما رئیس جمهور ایران پشت ماشین زرهی! آیا فرهنگ ائمه این بود؟
سردبیر سابق ماهنامه عصر اندیشه و پژوهشگر مؤسسه کیهان با تأکید بر اینکه عدالت جز از مسیر انقلاب اسلامی نمیگذرد، ادامه داد: عدالت فقط در بستر انقلابیگری محقق میشود و با محافظه کاری چپ و راست هیچ ماهیتی ندارد.
*جنبش عدالتخواهی بنبست ندارد/ نباید بگذاریم صدای عدالتخواهی و محرومان خاموش شود
فضلینژاد با اشاره به اینکه عدالت محرک تفکر انتقادی است، اظهار داشت: زمانی که عدالتطلب هستیم و راه را تفکر انقلاب اسلامی میدانیم پیوسته در حال باز ارزیابی گذشته هستیم لذا جنبش عدالتخواهی بنست ندارد.
وی تبیین کرد: خوشبختانه استعداد عدالتخواهی در جامعه نمرده است ولی امکان دارد بمیرد، اما علیرغم تضعیف جنبش دانشگاهی هنوز استعداد عدالتخواهی وجود دارد و هنوز دلهایی وجود دارد که برای تحقق عدالت شعله میکشد.
سردبیر سابق ماهنامه عصر اندیشه و پژوهشگر مؤسسه کیهان تصریح کرد: صدای عدالتخواهی و محرومان به طرق مختلف در جامعه به گوش میرسد و باید مواظب باشیم با درگیر کردن ما با امور انتزاعی که درد مردم نیست این صدا خاموش نشود.
فضلینژاد با بیان اینکه نیازمند علمی هستیم که مشکلات مردم را حل و دانشگاه و صنعت را پیوند دهد، ادامه داد: در کشوری که ادعای نبوغ و فرهنگ چند هزار ساله دارد این امر شدنی است اما در این راه ما هم همت لازم را نداشتیم و جامعه هم متهم است و به خودمان آسان گرفتیم و به مسؤولیتهای شخصی خودمان توجه نکردیم.
وی به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ایشان میفرمایند؛ "در وهله اول جامعه اسلامی و سپس دولت اسلامی" لذا جامعه سازی بر دولت سازی مقدم است.
سردبیر سابق ماهنامه عصر اندیشه و پژوهشگر مؤسسه کیهان تصریح کرد: زمانی که همایش و بزرگداشت در کشور برگزار شد به دنبال این بودیم که چه فردی را بیاوریم که بیشتر دیده شود و اگر طرف آدم حسابی و اهل ریا نبود را بایکوت کرده و فردی که بازیگرتر بود را وارد میدان کردیم.
*مدیریت رهبری در بحرانها ما را این وضع گذر خواهد داد
فضلینژاد یادآور شد: هر فردی که با مغالطه و سفسطه در مناظره و مبارزه از پس دیگری بر آمد را در درون خودمان ترجیح دادیم و اگر کسی مظلومانه به دفاع پرداخت و استدلال داشت ولی مانند دیگری نتوانست سفسطه کند را کنار گذاشتیم.
وی با بیان اینکه باید مقوله جامعهسازی و دولتسازی را با هم پیش ببریم، بیان داشت: باید سؤالات رادیکال طرح کنیم تا ارزیابی درستی از وضع موجود داشته و با سؤالات رادیکال گذر کنیم.
سردبیر سابق ماهنامه عصر اندیشه و پژوهشگر مؤسسه کیهان در پایان خاطرنشان کرد: جامعه انقلابی راهش را پیدا خواهد کرد لذا مدیریت رهبری در بحرانها ما را این وضع گذر خواهد داد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 10395