به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، سیداحمد برآبادی اظهارکرد: مسگری یکی از حرفههای سنتی است که در آن صنعتگر با چکش کاری روی مس با ابزارهای مختلف، ظروف متنوعی همچون سینی، دیگ، مجمعه، پارچ و... می سازد که در اصطلاح رایج بومی به آن مسگری اطلاق میشود.
وی افزود: این رشته در شهر طبس ارتباط نزدیکی با قلم زنی ویژه طبس داشته و ظروف مورد نیاز قلمزنی در طبس توسط مسگران تهیه و تأمین می شده و هر دو صنعت از جایگاه ویژهای در شهر طبس برخوردارند.
مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: قدمت این رشته با توجه به قراین و شواهد و مصاحبه با استادکاران و همچنین ظروف مسی کشف شده در منطقه، حداقل 800 ساله است.
برآبادی ادامه داد: تولید ورق های مس در کوره های ذوب مسگری شهر طبس خود نشان از قدمت این هنر در شهر طبس دارد.
وی تصریح کرد: طبق مصاحبه های صورت گرفته با استادکاران پیشکسوت این رشته، ورق مس به سایر نقاط کشور از جمله کاشان در دهههای 40 و 50 فرستاده میشده، که خود یکی از قطبهای تولید ظروف مسی بوده است.
مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اضافه کرد: به گفته صنعت گران مس در طبس، پیش از این که بازار این صنعت خوب بود، شمار دکانهای مسگری در میدان مرکزی شهر به ۵۰ مغازه میرسیده است.
برآبادی یادآور شد: با وجود کمتر شدن تعداد مغازههای مسگری، قسمتی از بازار قدیمی سرپوشیده طبس که به مسگران تعلق داشت، امروزه نیز در بین اهالی شهر به نام بازار مسگرها خوانده میشود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , مهارت , مس