رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای خراسان جنوبی:

۸۰ درصد ورزشکاران زورخانه‌ای خراسان جنوبی بسیجی هستند

1 آذر 1396 ساعت 23:17

رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه ۲۳ زورخانه فعال در استان داریم گفت: ۸۰ درصد ورزشکاران پهلوانی و زورخانه‌ای خراسان جنوبی بسیجی هستند.


به گزارش گروه ورزشی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، مهدی قمری اظهار داشت: در ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی یک هزار و 500 تا 2 هزار ورزشکار در استان خراسان جنوبی داریم که در رده‌های سنی مختلف آموزش می‌بینند.
وی افزود: ورزشکاران این رشته برای کمک به زلزله زدگان کمک کردند و در جشن‌های گلریزان و اهدای خون نیز همیشه پیش قدم بوده‌اند.
رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای خراسان جنوبی گفت: 80 درصد ورزشکاران زورخانه‌ای و پهلوانی استان بسیجی هستند و جوانانی که در این رشته ورزشی فعالیت می‌کنند با مرام و با اخلاق هستند و باید قدر این ورزش را بدانیم و توجه بیشتری به این رشته ورزشی شود.
قمری بیان کرد: ورزش زورخانه‌ای به عنوان میراث و تمدن قدیمی ما است و باید جوانان حداقل اطلاعات کافی را از آن داشته باشند.
وی افزود: در این رشته ورزش بازنشستگی وجود ندارد و تا وقتی که زنده باشم و بتوانم این ورزش را دنبال می‌کنم پدرم هم در سال‌های آخر عمرش که سخت مریض بود از ما می‌خواست او را به زور خانه ببریم و در آنجا حال دلش خوب می‌شد.
رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از علاقه شخصی به این رشته می‌گوید و درباره اینکه چگونه با این رشته ورزشی آشنا شد، گفت: متولد 28 مهر 1344 در بیرجند هستم و  در محله خیرآباد بیرجند در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمدم و تا سال سوم ابتدایی یعنی سال 47 در بیرجند درس خواندم و بعد از آن به علت شغل پدرم که ارتشی بود به تهران رفتم و سال 52 به بیرجند برگشتم.
قمری با بیان اینکه وقتی وارد بیرجند شدیم پدر تصمیم گرفت زورخانه امیر عرب که قدیمی‌ترین زورخانه بیرجند بود را بازسازی کند، گفت: سال 53 زورخانه را افتتاح کردیم ودر خانواده ما علاقه زیادی به زورخانه و ورزش‌های پهلوانی وجود داشت چون از روزی که یادمان می‌آید پدرم همیشه فکر و ذهنش بر ورزش و به ویژه زورخانه بود و همین امر هم باعث شد من و برادرم علاقه زیادی به این ورزش داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای از پدران و نیاکان ما به ارث رسیده است اظهار داشت: ورزش زورخانه‌ای با اینکه در فرهنگ ما ایرانیان نهفته است اما بسیار مظلوم است و در این ورزش مهم‌ترین شاخصه آن اخلاق است چیزی که کمتر در رشته‌های ورزشی دیگر دیده می‌شود. 
رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه در این رشته هر چه ورزشکار ریش سفیدتر می‌شود جایگاه، احترام و عزت او بیشتر می‌شود افزود: پدرم استاد ما بود و اگردر سال 53 آن زورخانه را افتتاح نمی‌کرد شاید این جایگاهیکه امروز این ورزش در استان دارد را نمی‌داشت.
وی گفت: عمری را در این ورزش گذرانده‌ام و به آن علاقه‌زیادی دارم چون اخلاق در این ورزش نهفته است و احترام‌ها بیشتر حفظ می‌شود و فرزند و خواهر زاده‌ام هم در این ورزش ورود پیدا کردند و این ورزش در فامیل ما نهادینه شده است.
قمری افزود: در حال حاضر 23 زورخانه فعال در استان داریم و بین 12 تا 13 زورخانه در حال احداث یعنی از مرحله کلنگ‌زنی تا پیشرفت 95 درصد در استان وجود دارد.
رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش می‌تواند طرح‌های ملی در قالب یک رشته ورزشی مانند ورزش زورخانه‌ای را با همکاری فدراسیون تهیه  کند و از همان سنین کودکی به این رشته پرداخته شود.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 10581

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/10581/۸۰-درصد-ورزشکاران-زورخانه-ای-خراسان-جنوبی-بسیجی-هستند

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir