مدیرجهادکشاورزی درمیان گفت: در حال حاضر 22 روستا دارای صندوق خرد زنان است که میانگین اعضای هر صندوق 25 نفر است.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، وحید ضیائیان احمدی گفت: امسال طی مراحل انتخاب نمونههای شهرستانی- استانی و کشوری و ارسال مدارک صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی درمیان به استان، صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی به همراه دو صندوق دیگر در کشور کاندیدای انتخاب صندوق نمونه زنان روستایی کشور شدند.
وی با بیان اینکه در حاشیه این جلسه نیز از طرحها بهصورت تصادفی بازدید به عمل آمد و دفاتر صندوق و وضعیت حسابداری و پسانداز اعضا مورد بررسی قرار گرفت، افزود: در این مسیر خانم عبداللهی، صندوق درمیان را از انسجام اجتماعی فوق العادهای برخورداد دید که این آیتم را شاخص نمونهای برشمرد که کمتر در سایر صندوقها وجود دارد.
مدیرجهادکشاورزی درمیان ادامه داد: در سطح شهرستان صندوقهای خرد زنان روستایی برای اشتغالزایی زنان در روستاها راهاندازی شده است.
ضیائیان احمدی گفت: در حال حاضر 22 روستا دارای صندوق خرد زنان است که میانگین اعضای هر صندوق 25 نفر بوده و میانگین اعتبارات به هر نفر تا 500 هزار تومان است که به صورت میانگین وام و اعتبار با کارمزد دو درصد پرداخت میشود.
وی در ادامه در خصوص مزایای صندوق برای اعضا تصریح کرد: هر فرد با عضویت در این صندوقها میتواند با توجه به توان خود از دو هزار تا 10 هزار تومان در این صندوقها سرمایهگذاری و پسانداز کند.
مدیرجهادکشاورزی درمیان اظهارکرد: اعضای صندوق خرد زنان میتوانند از وام این صندوق که نیازی به ضامن و وثیقه ندارد و با کمترین کارمزد (دو درصد) است برخوردار شوند که وام پرداختی با توجه به موجودی صندوق محاسبه میشود.
ضیائیان احمدی گفت: این صندوقها بیش از 10 سال است که تشکیل و برای افراد زیادی اشتغالزایی داشته و در برخی مواقع باعث توسعه مشاغل شده که در آمار تولید و اشتغال تاثیر بسزایی داشته است.
وی ادامه داد: اعتبارات این صندوقها در زمینه پرورش دام سبک و سنگین، مرغ بومی، فروشندگی، قالیبافی، حولهبافی، جاجیمبافی، پرورش قارچ، عرقیات گیاهی، تولید خشکبار، تولید کشک و انواع لبنیات و سایر کارها برای زنان روستایی، اشتغالزایی و به تبع آن کسب در آمد داشته است.
مدیرجهادکشاورزی درمیان با اشاره به اینکه هدف از ایجاد این صندوقها توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی زنان روستایی از طریق این تشکل است، افزود: این صندوقها میتوانند بار اجتماعی، همبستگی، بار مالی و اقتصادی و از طرفی با ایجاد مشاغل خانگی اعتماد به نفس اجتماعی زنان روستایی و سطح کیفیت زندگی آنها نیز افزایش مییابد.