پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۵۶
فرماندار بیرجند:

در زلزله غرب کشور هماهنگی و تسلط کافی بر اوضاع صورت نگرفت

فرماندار بیرجند سازه‌ها، محلات ایمن و اقداماتی که در شرایط عادی انجام می‌شود را اولین اقدام در بحران زلزله عنوان کرد و افزود: متأسفانه در زلزله غرب کشور هماهنگی و تسلط کافی بر اوضاع صورت نگرفت.
در زلزله غرب کشور هماهنگی و تسلط کافی بر اوضاع صورت نگرفت
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، علی ناصری ظهر امروز در شورای مدیریت بحران شهرستان بیرجند، به زلزله هفته گذشته در بیرجند اشاره کرد و اظهار داشت: به دلیل زلزله تلخ کرمانشاه و اطلاع‌رسانی‌های انجام شده پیرامون زلزله شدیدتر مردم شهرستان دچار اضطراب شدند.
 وی سازه‌ها، محلات ایمن و اقداماتی که در شرایط عادی انجام می‌شود را اولین اقدام در بحران زلزله عنوان کرد و افزود: متأسفانه در زلزله غرب کشور هماهنگی و تسلط کافی بر اوضاع صورت نگرفت.
 فرماندار بیرجند از مهم‌ترین دلایلی که شورای مدیرت بحران شهرستان بیرجند در زمان وقوع زلزله برگزار نشد را اضطراب زیاد مردم دانست و بیان داشت: اطلاعات و اخبار اینگونه جلسات برای مردم مهم و با تشکیل جلسه بر شایعات دامن می‌زنیم لذا با هماهنگی‌های صورت گرفته وضعیت مدیریت شد.
 ناصری همچنین به ترافیک صورت گرفته در شهر بیرجند بعد از زلزله اشاره کرد و گفت: متأسفانه این شرایط به دلیل یک نقص جزئی یعنی عمل نکردن چراغ‌های راهنمایی و رانندگی صورت گرفت.
*ارزیابی وضعیت؛ مهمترین اقدام در زمان وقوع زلزله
وی تشکیل مدیریت بحران شهرداری را اولین پله جهت رقم زدن کارها دانست و توضیح داد: در زمان وقوع زلزله به دلیل کمبود زمان اولین انتظار از مدیریت بحران شهرداری ارزیابی وضعیت و متناسب با آن فعالیت‌های دیگر است.
 فرماندار بیرجند با تأکید بر اینکه باید نقاطی که سبب ناهماهنگی و تأخیر در اجرای برنامه‌ها می‌شود را احصاء کنیم، اضافه کرد: در زمان وقوع حادثه واقعی نباید فرصت را هدر دهیم.
*اجرای مانورهای عملیاتی و اقدامات بعد از آن از ضروریات است
ناصری برگزاری مانورهای عملیاتی در خصوص زلزله و اقدامات بعد از آن را از ضروریات دانست و اعلام کرد: مانور واقعی بسیاری از اشکالات را نشان و نواقص کار را مشخص می‌کند.
 وی همچنین پیرامون اقدامات نظامی و انتظامی در زمان وقوع زلزله اشاره کرد و یادآور شد: بخش‌های نظامی و انتظامی باید به طور همزمان پای کار بیایند و عملیات فیزیکی و روانی همزمان انجام شود.
 فرماندار بیرجند اسکان اضطراری حادثه دیدگان را از دیگر ضروریات دانست و توضیح داد: باید ملزومات اولیه و ضروری مردم در پارک‌ها مهیا شود.
 ناصری با اشاره به اینکه همه دستگاه‌ها و مجموعه‌های مربوطه باید نسبت به نقش و اقداماتی که می‌توانند انجام دهند توجیه و پای کار آیند، اظهار داشت: باید مانورهایی در درون ادارات برنامه‌ریزی و اجرا شود.
 وی بر لزوم شناسایی نقاط حادثه‌خیز سیلاب توسط شورای مدیریت بحران شهرداری تأکید کرد و افزود: همچنین پروسه قنوات متروکه باید بررسی شود و در راستای تعیین تکلیف نقاط متروکه با تأیید شرکت آب منطقه‌ای و صحبت کردن با مالکین احتمالی اقدام شود.
*مسیرهای قنوات گمشده شده باید شناسایی شود
فرماندار بیرجند خواستار شناسایی مسیرهای قنوات گمشده شد و تبیین کرد: متأسفانه ادامه قنوات در برخی مسیرها مشخص نیست لذا باید مسیرهای مخفی شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام نماییم.
 ناصری پیرامون منازل غیرمجاز ساخته شده بر روی قنوات، اعلام کرد: اگر در این زمینه دچار مشکل شویم اولین مدعی خود شخص است لذا باید برای قنوات فکری اساسی و تعیین تکلیف شوند.
 وی در پایان خاطرنشان کرد: باید قنوات حادثه‌خیز را شناسایی، دسته‌بندی و اطلاعات را جمع‌بندی کنیم و در وهله بعدی با مراجعه به مراجع قضائی نسبت به تعیین تکلیف آن‌ها اقدام نماییم.
همچنین جهت آگاه‌سازی مردم بیرجند با خطرات احتمالی قنوات مصوب شد کارگروه قنوات تشکیل شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۶۰۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , قنات , زلزله