مسؤول شبکه لرزه‌نگاری بیرجند خبر داد

فعال بودن عمده‌ترین گسل‌های خراسان‌جنوبی/ وقوع ۹ هزار زلزله طی ۱۰ سال اخیر در خراسان‌جنوبی/ جزئیات گسل‌های شهر بیرجند

2 آذر 1396 ساعت 22:03

مسؤول شبکه لرزه‌نگاری بیرجند از فعال بودن عمده گسل‌های خراسان‌جنوبی خبر داد و گفت: باید در محدوده شهری نسبت به ساخت و سازها در محدوده گسل‌ها توجه کافی صورت پذیرد زیرا اگر در این مناطق ساخت و سازی صورت پذیرد محکوم به فنا است.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، علی هاشمی ظهر امروز در شورای مدیریت بحران شهرستان بیرجند، اظهار داشت: طی سال‌های گذشته زمین لرزه‌های مخربی در محدوده شهر بیرجند به وقوع پیوسته است.
وی با اشاره به اینکه طی ۵۰۰ سال اخیر رکورد بیشترین زلزله‌های بزرگتر از هفت ریشتر را در کشور داشته‌ایم، افزود: سیستم زمین‌لرزه‌های استان نشان می‌دهد با توجه به عمق کمی که برای زلزله‌ها شاهد هستیم شکستگی‌های بزرگی را بعد از زلزله خواهید داشت لذا رکورد بزرگ‌ترین شکستگی سطحی در کل تاریخ کشور مربوط به خراسان‌جنوبی بوده است.
مسؤول شبکه لرزه‌نگاری بیرجند تبیین کرد: شکستگی سطحی به طول ۱۲۵ کیلومتر مربوط به زلزله اردوکول در سال ۷۶۶ است لذا وضعیت زلزله‌ها و گسل‌های استان به گونه‌ای است که بیشترین انرژی در سطح بوده و میزان تخریب‌ها زیاد خواهد بود.
 هاشمی تأکید کرد: باید در محدوده شهری نسبت به ساخت و سازها در محدوده گسل‌ها توجه کافی صورت پذیرد زیرا اگر در این مناطق ساخت و سازی صورت پذیرد محکوم به فنا است.
 وی از فعال بودن عمده گسل‌های خراسان‌جنوبی خبر داد و بیان داشت: از مهم‌ترین گسل‌های فعال استان گسلی است که از نهبندان، سربیشه، بیرجند، مود و خوسف می‌گذرد.
*وقوع ۹ هزار زلزله طی ۱۰ سال اخیر در خراسان‌جنوبی
مسؤول شبکه لرزه‌نگاری بیرجند با اشاره به اینکه طی ۱۰ سال گذشته ۹ هزار زلزله در خراسان‌جنوبی به ثبت رسیده است، اظهار داشت: پس‌لرزه‌ها به عنوان زنگ خطر محسوب می‌شوند لذا باید حواسمان را جمع کنیم.
 هاشمی احداث ایستگاه‌های لرزه‌نگاری را از مهم‌ترین نیازمندی‌ها دانست و گفت: با راه اندازی ایستگاه لرزه‌نگاری در فواصل معین، مکان دقیق و شدت زلزله در کم‌ترین زمان ممکن ثبت می‌شود.
 وی شهر بیرجند را متأثر از چند گسل دانست دانست و بیان داشت: گسل شمالی شهر از حوالی مهرشهر تا خوسف، گسل مرکزی از بجد تا بلوار صیاد شیرازی، بافت قدیمی و امیرآباد و گسل در امتداد رشته کوه باقران از جمله گسل‌های بیرجند است.
*فعالیت ۱۲۵ ایستگاه لرزه‌نگاری در کل کشور/ خراسان‌جنوبی نیازمند راه‌اندازی دو ایستگاه لرزه نگاری
مسؤول شبکه لرزه‌نگاری بیرجند به فعالیت ۱۲۵ ایستگاه لرزه‌نگاری در کل کشور اشاره کرد و بیان داشت: از این تعداد ۱۳ ایستگاه لرزه‌نگاری در خراسان‌جنوبی فعال است.
هاشمی با بیان اینکه براساس استاندارد جهانی در هر ۵۰۰ کیلومتر باید یک ایستگاه لرزه‌نگاری وجود داشته باشد، تبیین کرد: خراسان‌جنوبی نیازمند راه‌اندازی دو ایستگاه لرزه‌نگاری است.
 وی از مهم‌ترین دلایل احساس زلزله هفته گذشته در بیرجند را عمق کم، نزدیک بودن کانون زلزله به شهر بیرجند و نوع جنس سنگ منطقه اعلام کرد و یادآور شد: طی سه ماه اخیر دو زمین لرزه به وسعت ۳.۹ ریشتر و ۴.۷ ریشتر در بیرجند به وقوع پیوسته است.
 مسؤول شبکه لرزه‌نگاری بیرجند زلزله را از بزرگ‌ترین نعماتی دانست که خداوند در اختیار انسان‌ها قرار داده است و خاطرنشان کرد: زمین‌لرزه‌ها قابل پیش‌بینی نیست ولی باید آمادگی جامعه برای مواجه با این حوادث را افزایش دهیم.
 هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: اگر در مواردی از طبیعت که اجازه ساخت و ساز به انسان داده نشده است ساخت و ساز انجام ندهیم زلزله هیچ خطری برای انسان نخواهد داشت.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 10610

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/10610/فعال-بودن-عمده-ترین-گسل-های-خراسان-جنوبی-وقوع-۹-هزار-زلزله-طی-۱۰-سال-اخیر-جزئیات-شهر-بیرجند

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir