پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۱۲
در شورای مدیریت بحران شهرستان بیرجند مطرح شد

گلایه معاون عمرانی فرماندار بیرجند از عدم حضور مسؤولان سازمان نظام مهندسی در شورای مدیریت بحران شهرستان/ بیرجند روی خط زلزله قرار دارد

معاون عمرانی فرماندار شهرستان بیرجند از عدم حضور مسؤولان سازمان نظام مهندسی در شورای مدیریت بحران شهرستان بیرجند گلایه کرد و گفت: این مجموعه از دستگاه‌هایی است که باید به ارائه گزارش می‌پرداخت ولی نسبت به این جلسه کم‌لطفی کرده و حضور نیافتند.
گلایه معاون عمرانی فرماندار بیرجند از عدم حضور مسؤولان سازمان نظام مهندسی در شورای مدیریت بحران شهرستان/ بیرجند روی خط زلزله قرار دارد
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، سیدمهدی رونقی ظهر امروز در شورای مدیریت بحران شهرستان بیرجند، زلزله هفته گذشته در بیرجند را تلنگر، هشدار و مانور عینی و عملی دانست و اظهار داشت: این مهم سبب شد که بدانیم حادثه و رخداد طبیعی خبر نمی‌کند.
وی بیان داشت: اگر حادثه‌ای مدیریت درست نشود و به بحران تبدیل شود نیازمند آمادگی همه دستگاه‌های اجرایی است.
معاون عمرانی فرماندار شهرستان بیرجند پدیده‌های طبیعی را زیاد دانست و به مهم‌ترین حوداث طبیعی که شهر بیرجند با آن مواجه است اشاره کرد و گفت: زلزله، سیل و سرمازدگی و خشکسالی از جمله مواردی است که گریبانگیر شهرستان بیرجند شده است.
*بیرجند بر روی خط زلزله قرار دارد/ زلزله اخیر بیرجند مربوط به گسل بلوار شهید صیادشیرازی بود
رونقی با اشاره به اینکه متأسفانه شهر بیرجند بر روی خط زلزله و در مجاورت گسل‌های مختلف قرار دارد، تصریح کرد: مهم‌ترین گسل در شمال‌شهر واقع در بلوار شهید صیادشیرازی است که زلزله اخیر نیز مربوط به همان گسل بود.
وی اعلام کرد: علی‌رغم اینکه شهر بیرجند به لحاظ اقلیمی گرم و خشک است اما ساختار طبیعی شهر به گونه‌ای است که اندک بارندگی رگباری در این منطقه سبب وقوع سیل می‌شود.
*بیرجند؛ سومین شهر سیل‌خیز کشور
معاون عمرانی فرماندار شهرستان بیرجند این شهر را سومین شهر سیل‌خیز کشور اعلام کرد و افزود: وقوع سیل تاحدودی قابل پیش‌بینی است لذا باید پیرامون حوادث طبیعی به ویژه سیل و زلزله آمادگی‌های لازم را داشته باشیم.
رونقی تبیین کرد: زلزله خبر نمی‌دهد بنابراین باید مباحث آمادگی را در سطح کار قرار دهیم زیرا هزینه‌هایی که صرف آمادگی می‌شود به مراتب کمتر از هزینه‌هایی است که صرف ساخت و ساز می‌شود.
وی بر لزوم مدیریت و نظارت بر ساخت و سازها تأکید کرد و افزود: به هر میزانی که به این مهم توجه شود منافع آن به خودمان برمی‌گردد.
معاون عمرانی فرماندار شهرستان بیرجند با اشاره به اینکه مباحث فنی و نظارتی در ساخت و سازها حرف اول را می‌زند، یادآور شد: باید دستگاه‌های متولی در حوزه شهری و روستایی به ویژه بنیاد مسکن نظارت جدی بر این موضوع داشته باشند و در برابر مسائل فنی ساخت و سازها کوتاه نیایند.
رونقی با بیان اینکه در زمان وقوع حوادث طبیعی باید برنامه ریزی‌های لازم جهت مسؤولیت دستگاه‌ها انجام شود تا هر دستگاهی متناسب با وظایف خود به خدمات‌رسانی بپردازد، اضافه کرد: باید برنامه‌ریزی‌هایی جهت مباحث تمرینی و آمادگی صورت پذیرد.
*شبکه‌های اجتماعی؛ تیغ دو لبه/ لزوم مدیریت شبکه‌های اجتماعی در زمان حوادث
وی همچنین به گستردگی شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و توضیح داد: در زمان وقوع حوادث شبکه‌های اجتماعی زودتر از رسانه‌های جمعی اطلاع‌رسانی می‌کنند.
معاون عمرانی فرماندار شهرستان بیرجند شبکه‌های اجتماعی را تیغ دو لبه‌ای دانست که هم مثبت و هم منفی‌ هستند و مطرح کرد: شبکه‌های اجتماعی در جلب عمومی جامعه نقش دارند لذا ضرورت دارد ارتباطات و امنیت و انتظامات این مهم را مدیریت کنند.
رونقی اعلام کرد: در زلزله کرمانشاه مردم از نحوه توزیع امکانات و خدمات شاکی بودند و اعلام کردند که خدمات به صورت مناسب ارائه نمی‌شود  و این موضوع نشان می‌دهد که برای اینگونه شرایط هیچ فکری نشده است.
وی با تأکید بر اینکه باید تمرین‌های مانوری را به سمت توزیع امکانات و خدمات دهی سوق دهیم، یادآور شد: همچنین باید بر روی مباحث اجتماعی که بعد از زلزله اتفاق می‌افتد کار کنیم.
معاون عمرانی فرماندار شهرستان بیرجند وقوع حوادث طبیعی در حوره روستایی را حساس‌تر و ظریف‌تر دانست و اعلام کرد: دهیار مدیر بحران روستا است و موظف است در زمان حادثه به سرعت خود را به محل رسانده و گزارش‌های مورد نیاز را ارائه دهد.
*گلایه از عدم حضور مسؤولان سازمان نظام مهندسی در شورای مدیریت بحران شهرستان بیرجند
رونقی در ادامه از عدم حضور مسؤولان سازمان نظام مهندسی در شورای مدیریت بحران شهرستان بیرجند گلایه کرد و گفت: این مجموعه از دستگاه‌هایی است که باید به ارائه گزارش می‌پرداخت ولی نسبت به این جلسه کم‌لطفی کرده و حضور نیافتند.
وی شورای مدیریت بحران را از جلساتی دانست که حضور مدیران الزامی است و تبیین کرد: اینگونه جلسات حائز اهمیت بوده و با توجه به اینکه در زلزله کرمانشاه بحث‌های زیادی پیرامون ساخت و سازها بوده است، مسؤول سازمان نظام مهندسی باید در این جلسه حاضر و به ارائه گزارش می‌پرداخت.
معاون عمرانی فرماندار شهرستان بیرجند با بیان اینکه نیازمند طرح جامع مدیریت بحران هستیم، اظهار داشت: اقدامات اولیه توسط شهرداری انجام شده است اما کافی نیست.
*اجرای طرح زمینی کردن شبکه‌های توزیع برق در معابر شهر بیرجند
رونقی با اشاره به اینکه در شهر بیرجند به دلیل وجود درختان کاج شاهد قطعی برق، شکسته شدن درختان و آتش سوزی هستیم از اجرای طرح زمینی کردن شبکه‌های توزیع برق در برخی معابر شهر بیرجند و اجرای آن در سایر معابر خبر داد.
وی با تأکید بر اینکه اجرای طرح زمینی کردن شبکه‌های توزیع برق  به مبلمان شهری و ایمنی شهر کمک زیادی می‌کند، خطاب به مسؤولان مربوطه، تبیین کرد: با توجه به اینکه به فصل بارندگی نزدیک می‌شویم باید سیم و کابل‌های قبلی جمع‌آوری شود.
معاون عمرانی فرماندار شهرستان بیرجند بر لزوم جدی گرفتن اخطاریه‌های سازمان هواشناسی تأکید و پیرامون قنوات، خاطرنشان کرد: قنوات مالکیت دولتی ندارند بلکه شخصی هستند لذا شورای مدیریت بحران شهرداری باید مسیرها و مالکیت قنوات را شناسایی و پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۶۱۱
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , بحران , زلزله