يکشنبه ۵ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۴۴
گزارش؛

ریاست با طعم گرد و خاک/ جهادگرانی که برای خدمت به مردم پست و مقام نمی‌شناسند

مدیرانی از تبار علم و معرفت رخت سفر به مناطق محروم بسته، می‌سازند تا ساخته شوند؛ مدرسه‌ای، مسجدی و درمانگاهی می‌سازند تا مرهمی باشد بر دردهای مردم این مناطق که از دید مسؤولان دور افتاده‌اند.
ریاست با طعم گرد و خاک/ جهادگرانی که برای خدمت به مردم پست و مقام نمی‌شناسند
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، وقتی صحبت از اردوهای جهادی می‌شود، اذهان همه به سمت دانشجویان می‌رود در صورتی که اردوهای جهادی همه اقشار جامعه را دربرگرفته و روزبروز گسترده‌تر می‌شود.
 خدمت به مردم دکتر، مهندس، مدیر و دانشجو نمی‌شناسد هر فردی در هر قشری می‌تواند به این امر بپردازد که مهمترین مؤلفه‌اش عشق بی‌منت برای شادکردن مردم است، مردمی که شاید از نیازهای اولیه زندگی بی‌نصیب‌ هستند.
 در این مجال قرار است به روایت اردویی بپردازیم که متفاوت‌تر از گذشته است؛ خدمت بی‌منتی که همراه با مفاهیم دین و اسلام است.
 چند کیلومتری مانده به مقصد نهایی، روستایی در دل کویر که قهر طبیعت و خشکسالی‌های چندین ساله درختان، باغ‌ها، چشمه‌ها و قنات‌ها را خشکانده و مهاجرت مردم به شهرها را فزون‌تر کرده است.
 گرچه خشکسالی‌های اخیر، مردم این خطه را از بسیاری مواهب طبیعی محروم کرده اما باز هم نباید از دیگر نعمات خدادادی غافل شویم.
*به سر بردن کویر در خاموشی مطلق و بخل آسمان
حرکت را ادامه می‌دهیم، کویر در خاموشی مطلق به‌سر می‌برد و گه‌گداری صدای باد در گوشم هوهو می‌کند، نگاهم را به آسمان می‌دوزم اما فقط آسمانی بخیل و زمینی صبور را می‌بینم، همچنان که غرق در آسمانم به روستایی در دل کویر می‌رسیم.
 وارد شهرک ولی‌عصر(عج) درح  که می‌شوی خورشید را گرم، آسمان را صاف و و سوز هوای پاییزی را احساس می‌‌کنی گویا آسمان نیز این روزها به شوق خدمت بی‌منت جهادگران  یکه‌تازی نمی‌کند و خورشیدش را در افق به امید گرمای این جهادگران می‌تاباند.
 سوز سرمای پاییز نیز مانع از خدمت رسانی جهادگران به مردم نشده و با شور و شوق خاصی به کار خود ادامه می‌دهند، آمده‌اند که ساخته شوند.
 اردوهای جهادی مختص گروه خاصی نیست و همه اقشاری که دلسوز هستند و روحیه کار و تلاش در مناطق محروم را دارند می‌توانند با پوشیدن جامه خدمت برای محرومیت زدایی مشارکت کنند.
*جهادگران برای خدمت به مردم پست و مقام نمی‌شناسند
جهادگران امروز مدیرانی هستند که برای خدمت به مردم پست و مقام نمی‌شناسند، روحانیت در عرصه اردوی جهادی نشان دادند که برای یاری رساندن به مردم و در جهت رشد جامعه اسلامی از هیچ تلاشی مضایقه نمی‌کنند.
 جهادی‌بودن مگر به جز این است که دعوت رهبرت را لبیک گویی و در رکاب عشق پا در میدان کار و جهاد و معنویت گذاری، مگر نه این است که وقتی با سرود حزن‌آلود مناطق محروم همنوا می‌شوی، روح گمشده‌ات به وسعت هفت آسمان صیقل داده می‌شود و تو نیز هم‌ردیف کاروانیان تمام دغدغه‌ات کمک به هموطنانت می‌شود.
 مگر نه این است که در سفرهای جهادی « إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنینَ » معنا می‌شود و سخن پیامبرت را که فرمود: "اگر می‌‏خواهید خدا به شما کمک کند شما هم کمک مردم باشید" را ادا می‌کنی.
حال گفته همه آن‌ها این است که چرا بنشینم و خدمتی به هم‌نوع خود نکنم...همانگونه که خداوند در آیه ۲۰۰ سوره توبه می‌فرماید؛ حال آنکه پرودگارم هجرت‌کنندگان و جهادگران را مقام و منزلتی بیشتر عطا می‌کند و آنان را پیروز و رستگار می‌خواند.
*می‌سازند تا ساخته شوند
مدیرانی از تبار علم و معرفت رخت سفر به مناطق محروم بسته، می‌سازند تا ساخته شوند؛ مدرسه‌ای، مسجدی و درمانگاهی می‌سازند تا مرهمی باشد بر دردهای مردم این مناطق که از دید مسؤولان دور افتاده‌اند.

جهادگران امروز آمده‌اند تا با ساخت مسجد، خانه عالم و سرویس‌های بهداشتی بخشی از آلام این مردم را التیام بخشند و در ثواب هر سجده‌کننده‌ای که در آن پیشانی بر خاک عبودیت می‌گذارد و دست شکر و دعا به آستان حضرتش بر می‌دارد، شریک باشند.
 عمامه‌ای برسر و چفیه‌ای بر دوش دارد و هرازگاهی عرق‌های پیشانی‌اش را پاک می‌کند، به قول خودش به عشق خدمت آمده است و کمک به مردم را نوعی وظیفه می‌داند و تا جان دارد از خدمت به مردم دریغ نمی‌کند.
 مصطفی محمددوست از طلابی است که در اردوی جهادی حضور دارد و بیان داشت: امروز طلاب و روحانیون ما همانند دوران دفاع مقدس که کارهای جهادی و سازندگی را انجام می دادند با همان روحیه جهادی این خدمت را در روستاها و مناطق محروم انجام می‌دهند.
*مهم‌ترین ثمره اردوهای جهادی؛ نشاندن لبخند بر لبان مردم
مسؤول اردوی جهادی مدیران حوزه‌های علمیه خراسان‌جموبی مهم‌ترین ثمره اردوهای جهادی را نشاندن لبخند رضایت بر لبان مردم دانست و ادامه داد: هر جایی که سنگر دین باشد عالم عامل نیز باید در صف اول قرار گرفته و پیوند بین مردم و روحانیت را تثبیت کند.
وی مهم‌ترین هدف اردوهای جهادی را خدمت‌رسانی، آبادانی و خودسازی دانست و تبیین کرد: مردم نیز استقبال خوبی از اردوهای جهادی داشته و تا جایی که توانستند ما را همراهی کردند.
*لزوم توجه به کارهای فرهنگی در مناطق روستایی
محمددوست بر لزوم توجه به کارهای فرهنگی در مناطق روستایی تأکید کرد و گفت: تاکنون ۱۴۵ اردوی جهادی طلاب در خراسان‌جنوبی برگزار شده است که امیدواریم تا پایان امسال نیز هر حوزه علمیه استان یک اردوی جهادی دیگر برگزار کند.
 معاون فرهنگی و روابط عمومی حوزه‌های علمیه خراسان‌جنوبی با بیان اینکه شاهد اولین اردوی جهادی مدیران حوزه‌های علمیه استان هستیم، بیان داشت: جمع حاضر ۳۰ نفر از مسؤولان و مدیران حوزه‌های علمیه هستند که جهت انجام فعالیت‌های جهادی به این منطقه اعزام شدند.

حجت‌الاسلام حمید موسوی مدت اقامت جهادگران را ۵ روز اعلام کرد و افزود: جهادگران از روز پنجشنبه ۲ آذر در این محل استقرار و تا روز دوشنبه ۶ آذر در این محل حضور دارند و به فعالیت‌های عمرانی و تبلیغی می‌پردازند.
 وی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده برای جهادگران را استفاده از نظریات و تجربیات یکدیگر پیرامون مباحث فرهنگی و تربیتی دانست و اعلام کرد: دیدار با خانواده شهدا، امام جمعه و جمعی از بزرگان منطقه از دیگر برنامه‌های طلاب است.
 معاون فرهنگی و روابط عمومی حوزه‌های علمیه خراسان‌جنوبی همچنین تصریح کرد: گفت‌وگوهای دوطرفه بین اساتید اعزامی از قم و مشهد پیرامون مدیریت تاریخ تشیع و جهان اسلام و برگزاری نشست‌هایی پیرامون مسائل اجتماعی، فرهنگی و آموزشی از دیگر برنامه‌های اردوی جهادی مدیران حوزه‌های علمیه استان می‌باشد.
 مسؤول قرارگاه پیشرفت و آبادانی از حضور و مشارکت مردم با جهادگران تشکر کرد و بیان داشت: با رفتن گروه‌های جهادی پروژه متوقف نمی‌شود.
*باید در تصمیم‌گیری‌ها به مردم اعتماد کنیم
سید مرتضی حسینی با تأکید بر اینکه باید در تصمیم‌گیری‌ها به مردم اعتماد کنیم و آنها را در فعالیت‌ها دخیل کنیم، تبیین کرد: باید تا جایی که می‌توانیم حضور مردم را پررنگ و نقش دولت را کمرنگ کنیم.
 وی با اشاره به اینکه اگر زیرساخت‌ها در مناطق روستایی ایجاد شود دیگر شاهد مهاجرت مردم به شهرها نخواهیم بود، اضافه کرد: قرار است در شهرک ولی‌عصر(عج) درح تسهیلگری مستقر کنیم تا ابعاد اشتغال، زیرساخت، فرهنگی و تعلیم و تربیت را بررسی و آغاز به فعالیت نمایند.

مسؤول قرارگاه پیشرفت و آبادانی احداث قنوات، استخر و سایر پروژه‌ها را از اهم فعالیت‌های جهادگران در روستاهای مرزی درح و سربیشه اعلام کرد و افزود: مصالح و تجهیزات مورد نیاز توسط قرارگاه پیشرفت و آبادانی فراهم و کار با فعالیت جهادگران و مشارکت مردم پیش می‌رود.
 کار اینان به همین جا ختم نمی‌شود، فرهنگ و سیره بندگان صالح و اولیایش را در قالب داستان برایشان زمزمه کرده و هم‌بازی و همدم تنهایی‌شان می‌شوند تا دلگرم به حضور در روستا شده و فکر مهاجرت به شهر و رها کردن سنگر تولید زیربنایی را نکنند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۶۶۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , بسیج , اردوهای جهادی