به گزارش گروه ورزشی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، مسعود ضیاءالدینی بهروند رو به رشد صعودی و سیرتکاملی اسکواش جمهوری اسلامی ایران طی سالهای اخیر در قاره کهن اشاره کرد و اظهار داشت: اسکواشبازان کشورمان در مسابقات قهرمانی جوانان آسیایی با گردنآویزهای رنگی بارها بر سکوهای نخست ایستادهاند.
وی با بیاناینکه سجاد رضایی آبانماه امسال نخستین مدال طلای مسابقات اسکواش قهرمانی انجمنهای حرفهای آسیایی را در ارومیه کسب کرد، افزود: اسکواش جمهوری اسلامی ایران در مجموع تیم هماکنون رتبه پنجم آسیا را به خود اختصاص داده است.
مربی تیم ملی اسکواش ایران برنامههای راهبردی فدراسیون را در راستای حضور موفق تیم ملی کشورمان در مسابقات قهرمانی آسیایی این رشته دانست و گفت: برگزاری اردوهای آمادهسازی و به روز کردن تکنیکها و تاکتیکهای ورزشکاران از مهمترین اهداف مربیان تیم ملی ایران برای شرکت مقتدرانه در رقابتهای اسکواش آسیایی فرودینماه ۹۷ کره جنوبی است.
ضیاء الدینی در ارتباط با سهم استانها در موفقیتهای آسیایی اسکواش کشورمان اظهار داشت: امروزه اسکواش ایران به بزرگی کشور عزیزمان است و از هر استعداد بالقوهای که صلاحیت عضویت در تیمملی را داشتهباشد استقبال میشود.
وی با بیان اینکه اسکواش از تکقطبی خارج شده و فدراسیون تمرکززدایی و غیر انحصاری کردن این رشته ورزشی را در برنامههای آتی خود دارد، تصریح کرد: گلستان، گیلان و خراسانجنوبی از جمله مناطقی هستند که در اسکواش خوش درخشیدند و رقیبان سرسختی برای تهران شدهاند.
*استاندارد نبودن کورت اسکواش بیرجند مانع میزبانی مسابقات قهرمانی کشور
مدرس فدراسیون اسکواش به نخستین سفر خود به خراسانجنوبی اشاره کرد و افزود: با توجه به تغییرات مدیریتی در هیأت ورزش اسکواش و داشتن برنامههای توسعهای از حالت رکود چندساله خارج شده و با بهرهبرداری مناسب از منابع بسیار غنی نیرویانسانی، استعدادهای بالقوه ورزشی، پتانسیل و ظرفیتهای سختافزاری و نرمافزاری موجود میتوان آینده خوبی را برای اسکواش استان متصور بود و خراسانجنوبی را جزو ۱۰ استان برتر کشور به شمار آورد.
ضیاءالدینی در ارتباط با شرایط میزبانی خراسانجنوبی برای مسابقات قهرمانی و لیگ اسکواش کشور گفت: از آنجاییکه تنها کورت اسکواش موجود در بیرجند از استاندارد لازم برخوردار نیست لذا فقط میتوان برای اردوهای استعدادیابی تیمملی استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از خانه اسکواش خراسانجنوبی، توسعه و تجهیز کورت اسکواش بیرجند امید است در سالهای آینده شاهد میزبانی مسابقات قهرمانی کشوری و حتی آسیایی در این استان باشیم.
مربی تیم ملی اسکواش ایران بهترین سن پایهای آموزش این رشته ورزشی را ۵ تا ۶ سال دانست و تاکید کرد: برای ورزش حرفهای و راهیابی به تیمهای ملی شروع اسکواش از سن ۸ و ۹ سالگی بسیار دیر است مگر اینکه ورزشکار با هدف آماتوری و تفننی خواسته باشد وارد این رشته ورزشی شود.
ضیاء الدینی بابیان اینکه در دورههای آموزشی ۲ تا ۳ روزه اتفاق خاصی نمیافتد، گفت: هدف از برگزاری نخستین دوره دانشافزائی و مهارت آموزی اسکواش خراسانجنوبی در دو حوزه سرمایهگذاری روی مربیان آیندهدار استان و همچنین ارائه راهکار در راستای تربیت و جذب هدفمند نونهالان برای ورود به اردوهای تیم ملی میباشد.
*اسکواش وارد المپیادهای ورزشی آموزش و پرورش شده است
وی ابراز داشت: از آنجائیکه اسکواشبازان خردسال با مربیان خود آزادتر هستند لذا در برنامهکاری خود فقط ارائه طریق اصلاحی در نحوه آموزش مربیان به فراگیران را مد نظر خواهد داشت.
مدرس فدراسیون اسکواش هدف از برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت و اعزام مربیان بنام اسکواش به استانهای با ظرفیت و پتانسیلهای بالقوه را بهعنوان یکی از برنامههای راهبردی فدراسیون مطرح و خاطرنشان کرد: مسؤولیت کمیته آموزش فدراسیون بر عهده خانم کرمپور از قهرمانان و مربیان بنام اسکواش ایران در میادین بینالمللی و آسیایی است که به زیر و بم این رشته ورزشی اشراف دارد و طرح الگوبرداری آموزشی فدراسیون جهانی را در ایران پیادهسازی میکند.
ضیاءالدینی به انعقاد تفاهمنامه فدراسیون با وزارت آموزش و پرورش در راستای طرح استعدایابی اسکواش در مدارس اشاره کرد و متذکر شد: از سال گذشته برگزاری مسابقات اسکواش وارد المپیادهای ورزشی مدارس شده است و این رشته ورزشی به صورت پایهای در مهد کودکها آموزش داده میشود.
وی اظهار داشت: برنامههای راهبردی و سیاستهای اجرایی تقویم سالانه ورزشی فدراسیون اسکواش از دیماه هرسال مطابق با شروع سال میلادی آغاز میشود که در سال جاری تاکنون بیش از ۹۹ درصد این برنامهها عملیاتی شده است.
انتهایپیام/4