به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، حجتالاسلام و المسلمین حسن صفری اظهار داشت: باید شناخت درستی از زندگی پیامبران و امامان داشته باشیم تا نکات زندگی ایشان را در دستور کار جامعه قرار دهیم اما متأسفانه در شناخت ائمه اطهار(علیهماالسلام) کوتاهی داریم و در مطالعات و نوشتار ما فقط برخی از گفتار و رفتار ائمه دیده میشود که آن هم به صورت مواد خام است که نیاز به تحقیق و تحلیلی درست آن هم با کار فراوان دارد.
وی افزود: شناخت انگیزهها و درک فلسفه پنهان در گفتار و کردار اهل بیت عصمت و طهارت(علیهماالسلام) امر مهمی است و تحقق این امر نیاز امروز ما را برآورده میکند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سربیشه با بیان اینکه نقل سخنان، احادیث و نقل تاریخ اگرچه به جای خود ارزشمند است اما تکرار آن برای ما علم و آگاهی نخواهد بود، گفت: مهم این است که ما مدیریت، رهبری و برخوردهای متفاوت ائمه را در شرایط مختلف بفهمیم و به استراتژی ایشان پی ببریم.
صفری با اشاره به اینکه درخصوص امام حسن عسکری(ع) نیز از همین منظر باید نگاه کنیم، افزود: این موضوع که امام حسن عسکری(ع) در چه شرایطی زندگی میکردند ما را متوجه استراتژی امام در زمان خود میکند.
*توجه مردم به زیارت اربعین توسط امام حسن عسکری(ع)
وی بیان کرد: ما میگوییم حادثه کربلا خیلی بزرگ است یا سیاست امام رضا(ع)،علم امام صادق(ع) و یا امام باقر(ع) خیلی عظمت دارد اما درباره امام حسن عسکری(ع) باید گفت آن حضرت نیز ویژگیهای منحصر به فردی مانند توجه دادن مردم به زیارت اربعین که امروز به برکت کلام امام عسکری(ع) این همایش میلیونی که در سراسر دنیا و در تمامی ادیان بینظیر است شکل گرفته است را داشتهاند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سربیشه خاطرنشان کرد: این امام بزرگوار در حدیثی زیارت اربعین امام حسین (ع) را از علائم مؤمن خوانده است و این حدیث تأثیر خود را در زمان ما گذاشته و در اربعین حسینی از تمام کشورها برای بزرگترین همایش دینی در کره زمین شرکت میکنند.
صفری تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگیهای منحصر به فرد حضرت این بود که حضرت به تسلسل عصمت پایان دادند و این روند تسلسل را شکستند که مطمئناً کسی که با چنین اقدامی تاریخ دیگری را پدید بیاورد باید همه عصمت را در خود داشته باشد تا قادر باشد کاری به این عظمت انجام دهد.
*امامان ما هیچ کدام تکرار تاریخ نیستند بلکه امتیاز تاریخ هستند
وی ادامه داد: امامان ما هیچ کدام تکرار تاریخ نیستند بلکه امتیاز تاریخ هستند و ما باید این امتیازها را بشناسیم و ببینیم که آنها چگونه توانستند به این امتیازها دست پیدا کنند که البته همه ایشان بهرغم این امتیازات، نور واحد هستند و در نهایت به یک منشأ و منبع میرسند.
*سفارش ویژه امام حسن عسکری(ع) در مورد داشتن بصیرت
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سربیشه با اشاره به اینکه امام حسن عسکری(ع) با وجود همه آن فشارها، کنترلها و مراقبتهای بیوقفه حکومت عباسی، یک سری فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و علمی در جهت حفظ اسلام، تشیع و مبارزه با افکار ضد اسلامی و ضد شیعی انجام داد، گفت: اولین وظیفهای که ائمه و به خصوص امام عسکری(ع) نسبت به آن سفارش ویژهای داشتهاند، مسئله بصیرت است که ما امروز نیازمند آن هستیم.
صفری انتظار برای قیام حضرت ولیعصر(عج) و ایجاد زمینه ظهور با آشنا کردن مردم با جایگاه امامت و مهدویت را از اقدامات امام عنوان کرد و افزود: اگرچه به دلیل نامساعد بودن زمان و محدودیت بسیار شدید که حکومت عباسی اعمال میکرد، حضرت موفق به گسترش دانش دامنهدار خود در سطح کلی جامعه نشد اما شاگردانی تربیت نمودند که هر کدام به سهم خود در نشر و گسترش معارف ناب تشیع و رفع شبهات دشمنان شیعه نقش مهم و بسزایی داشتند.
وی تشویق نویسندگان، تألیف کتب و نامههای فراوان برای توسعه علم، دانش، هدایت و راهنمایی جامعه و توجه به مطالب اخلاقی و تربیتی را از اقدامات امام حسن عسکری(ع) بیان کرد و گفت: امام فراوان به مطالب اخلاقی و تربیتی تذکر میدادند و این مسئله را میتوان به خوبی در نامهها و فرمایشات ایشان دنبال کرد.
*ایجاد روح انتظار در افکار مؤمنین در دوران غیبت
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سربیشه ادامه داد: امام حسن عسکری(ع) در نامهای که ابن بابویه فرستادند دستورات زیبا و راهگشایی برای طالبان سعادت میفرمایند که توجه به آن انسان را به نکات ارزشمندی میرساند که از جمله این فرمایشات دستور به صبر بر سختیها در دوران غیبت، توجه به نماز شب و ایجاد روح انتظار در افکار مؤمنین است .
*عدم سکوت در برابر انحراف و بدعتها در جامعه درس بزرگی از امام حسن عسکری(ع)
صفری افزود: امام حسن عسکری (ع) در برخورد با بدعتها، تحریفات و انحرافاتی که در جامعه پیش میآمد به خصوص اگر این انحرافات از ناحیه اهل قلم، دانشمندان و علما بود بسیار حساس بودند و این خود درس بزرگی است که در مقابل انحرافها، تحریفها و بدعتهایی که در جامعه ایجاد میشود، سکوت نکنیم.
انتهای پیام/4