طی مراسمی

نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری خراسان‌جنوبی افتتاح شد

7 آذر 1396 ساعت 16:40

نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری خراسان‌جنوبی امروز با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری استان در محل نمایشگاه بین‌المللی بیرجند افتتاح شد.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری خراسان‌جنوبی در محل نمایشگاه بین‌المللی بیرجند گشایش یافت.
معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند در حاشیه افتتاح این نمایشگاه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این نمایشگاه مربوط به دستاوردهای پژوهشی تمامی دستگاه‌های اجرایی خراسان‌جنوبی است.
سیدعلی میربزرگی با بیان اینکه در مجموع 28 واحد در این نمایشگاه شرکت‌ کرده‌اند، افزود: از این تعداد 6 واحد صنعتی، سه واحد مرکز تحقیقاتی، 12 دستگاه اجرایی و 7 واحد دانشگاهی هستند.
وی ادامه داد: قرار است در خلال برگزاری این نمایشگاه شش کارگاه و شش نشست تخصصی برگزار شود.
معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند به  مهم‌ترین اهداف برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: ترویج فرهنگ پژوهش، حمایت از پژوهشگران و همچنین گسترش ارتباط صنعت و دستگاه‌های اجرایی با دانشگاه‌ها از مهم‌ترین این اهداف است.
میربزرگی با بیان اینکه این نمایشگاه به مدت سه روز هر روز از ساعت 9 تا 12 و 16 تا 20 برای بازدید علاقمندان باز است، یادآور شد: برپایی این گونه نمایشگاه‌ها 17 سال پیش در تهران پایه‌گذاری شده و اخیرا طی دو سال گذشته استان‌ها نیز درگیر این موضوع شده‌اند.
وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه از طرف وزارت علوم حمایت می‌شود، افزود: هدف عمده برپایی این نمایشگاه‌ها ارتباط ذینفعان حوزه پژوهش با یکدیگر است به طوری که در خلال برگزاری این نمایشگاه عقد قرارداد پژوهشی داشته باشیم.
معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند ادامه داد: در واقع عمده هدف برپایی نمایشگاه امسال تعمیق امر پژوهش در سطح میانی جامعه است.
میربزرگی از برگزاری جشنواره‌ای برای تجلیل از برگزیدگان حوزه پژوهش استان خبر داد و گفت: این جلسه محوری 14 آذرماه در استان برگزار می‌شود.
وی تصریح کرد: این نمایشگاه به مناسبت هفته پژوهش برگزار شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه گسترش ارتباط داشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی با صنعت و دستگاه‌های اجرایی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانشگاه است، یادآور شد: باید این فرهنگ در جامعه ایجاد شود که متخصصان پژوهش‌های علمی در دانشگاه‌ها حضور دارند و می‌تواند برای پیشبرد بهتر فعالیت‌های تحقیقاتی در بخش صنعت و دیگر بخش‌ها بسیار مفید فایده باشند.
میربزرگی اضافه کرد: براساس قانون برنامه توسعه ششم کشور باید یک درصد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی به امر پژوهش اختصاص یابد که این امر به توسعه تحقیقات در بخش‌های مختلف می‌تواند مؤثر واقع شود.
وی با بیان اینکه چندین طرح پژوهشی در استان مصوب شده که از محل این یک درصد حمایت شوند، تصریح کرد: تمامی واحدهای صنعتی و دستگاه‌های اجرایی استان می‌توانند با مراجعه به استانداری طرح‌های پژوهشی خود را معرفی کرده و از کمک پژوهشگران بهره‌مند شوند.
معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند به کارگروه پژوهش، آموزش، فناوری و نوآوری در استان اشاره کرد و افزود: این کارگروه سه کمیته دارد که مسؤول کمیته پژوهش دانشگاه بیرجند است.
میربزرگی ادامه داد: همچنین مسؤولیت کمیته آموزش این کارگروه بر عهده سازمان بودجه و برنامه‌ریزی و بخش نوآوری بر عهده پارک علم و فناوری استان است.
وی خاطرنشان کرد: این سه کمیته وظیفه دارند طرح هایی که از طریق دستگاه‌های اجرایی و یا واحدهای صنعتی معرفی می‌شود را دریافت برای آنها ناظر تعیین کرده و از محل یک درصد، هزینه‌ها آن تأمین می‌شود.

*انجام کارهای تحقیقاتی بر روی محصولات استراتژیک استان
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی نیز در حاشیه این نمایشگاه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ماهیت فعالیت دهکده گیاهان انجام کارهای تحقیقاتی، فرآوری و تولید فرآورده‌های جدید از محصولات به ویژه محصولات استراتژیک استان است.
محسن پویان با اشاره به دستاوردهای پژوهشی در حوزه فرآورده گیاهان دارویی و محصولات استراتژیک استان که در غرفه جهاد دانشگاهی استان ارائه شده است، گفت: در فعالیت‌های جهاد دانشگاهی استان کارهای جدیدی که به بخش تحقیقات و تولید فرآورده‌هایی مانند مربای عناب، سس عناب، سس زرشک، کلوچه عناب و انواع نوشیدنی‌ها از این محصولات بوده اضافه شده است.
وی با بیان اینکه در دهکده گیاهان دارویی استان در حال حاضر تمرکز ما بر روی فرآورده‌های فراسودمند از محصولات استراتژیک خراسان‌جنوبی است، افزود: با تکمیل پروژه دهکده گیاهان دارویی اگر بتوانیم سوله‌های تولید را برای تولید انبوه آماده سازیم محصولات تولید شده در استان به همه استان‌ها و حتی به خارج از کشور که بیشتر کشورهای همسایه مدنظر بوده صادر می‌شود.

*اشتغالزایی 100 نفره دهکده گیاهان دارویی در صورت بهره‌برداری کامل
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی یادآور شد: به طور کلی فرآورده‌های گیاهان دارویی و محصولات استراتژیک اشتغالزایی را به همراه داشته به ویژه محصولاتی مانند زرشک، زعفران و عناب که تولیدات اصلی منطقه خراسان‌جنوبی هستند.
پویان اضافه کرد: اگر دهکده گیاهان دارویی به طور 100 درصد به بهره‌برداری برسد می‌توانیم برای 100 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه حمایت‌های فکری بسیار خوبی از جانب استانداری و سایر ارگان‌ها از این پروژه صورت گرفته است، اضافه کرد: برنامه تکمیل این پروژه پنج ساله بوده که تاکنون یک سال از آن گذشته و دو میلیارد تومان از طرف جهاد دانشگاهی برای آن هزینه شده است.
*وجود 1300 گونه گیاه دارویی در خراسان‌جنوبی
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی در مورد گیاهان دارویی شناسایی شده در استان گفت: براساس یک طرح تحقیقاتی که توسط جهاد دانشگاهی با اختصاص اعتباری معادل 100 میلیون تومان انجام گرفت، یک‌هزار و 300 گیاه که پتانسیل دارویی دارند معرفی و همچنین در این تحقیق پتانسیل صنعتی آنها نیز مشخص شده، این تحقیق در هزار سرفصل انجام شده و می تواند در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
پویان به تأثیر و مزیت برگزاری این نمایشگاه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: با برپایی این گونه نمایشگاه‌ها مسؤولان استان با پروژه‌هایی که انجام می‌گیرد آشنا شده و از جهت حمایت می‌تواند مؤثر باشد به طوری که نمود خارجی تحقیقات این نمایشگاه‌ها است.
وی اضافه کرد: امیداست برگزاری این گونه نمایشگاه‌ها همیاری و همکاری ارگان‌های داخلی استان را پی داشته باشد.
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: در حوزه گیاهان دارویی پراکنده کاری زیاد است که اگر تجمیع شود در زمینه ارزآوری و ایجاد اشتغال برای استان مفید خواهد بود.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 10720

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/10720/نمایشگاه-دستاوردهای-پژوهشی-فناوری-خراسان-جنوبی-افتتاح

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir